Nahit Tingiroğlu

Fırsat Kaçmadı, Umut Devam Ediyor: Ama Böyle Olmaz

Nahit Tingiroğlu

Gazi Stadı’ndaki Sarıyer maçı, Kastamonuspor için yine bir ‘Devam mı tamam mı?’ maçıydı. Rakip Süper Lig patentli ve şöhretler karması gibi görünen ama alt sıralardan kurtulmak isteyen Sarıyer,  maçın hakemi de bugüne kadar 8 maçımızı yönetip 7 mağlubiyet aldığımız Ferhan Kestanlıoğlu’ydu. Takımımız, takımımızın virtüözü İlyas’tan yoksun bir orta saha ile maça başladı. Doğrusunu söylemek gerekirse tüm bu unsurlar bir araya gelince korkmadık değil ve öyle de oldu.

Geçen yıl Kocaelispor’u şampiyon yapan ve maç başı 2.02 gol ortalaması yakalayan teknik direktörümüz maalesef benden de dahil bu maçta çok eleştiri aldı. Yalnız bu eleştiri aşırıya kaçmadan, saygı çerçevesinde olunca güzel.

Kastamonuspor-Sarıyer: 90 Dakikanın Özeti

Gelelim maça… İlk 25 dakikada Sarıyer daha organize ve üstün bir oyun ile adeta bizi şaşkına çevirdi. Ancak 25’inci dakikadan sonra oyunda dengeyi kurduk ve ilk yarıda penaltıdan da olsa golü bularak önde kapadık. İkinci yarı için farkı açacak ve rahat bir maç olacak sanılırken yine ıstırap dolu dakikalar ve 1-0’ı koruma iç güdüsüyle bocalayan, adeta ayakları birbirine dolaşan bir takım gördük. Bu durum, bir kısım taraftarı maalesef kızdırarak umutsuzluğa sevk etti. Tüm bunların yanında takımımızda gerçekten yürekten oynayan ve kaliteli oyuncular var ve şimdilik onların sayesinde bu iş gidiyor.

Yine takımımızda görev yeri orta saha olmasına rağmen sürekli geri oynayan yeni transferler de var. Zaten en çok tepkiyi de o aldı. İsim vermeyi doğru bulmuyorum çünkü ne olursa olsun bu arkadaşlar eksiğiyle fazlasıyla Kastamonuspor için mücadele ediyor. Ben de 42 yıldır bu takım bir adım ileride olsun diye elimden geleni yapıyorum. O yüzden sadece uyarmak istiyorum.

Yusuf Türk, Birden Vazgeçilecek Bir Oyuncu Değil!

Yanı sıra Fırat hoca geçen yıl şampiyon olurken şu an ki kadromuzdan 6-7 kişi o kadroda oynadı. Yani pek bahanesi yok. Sadece sakat değilse Yusuf Türk, benim şahsi fikrim bu takımda ilk 11 oynar ve zaten bu arkadaş gol krallığında iddialı, birden vazgeçilecek biri değil. Dediğim gibi bir sakatlığı yoksa.

Yazdığım Senaryo Gerçekleşiyor

İki hafta önce yazdığım senaryo adım adım gerçekleşiyor. Sadece bu hafta Isparta beni yanılttı. Yoksa benim öngörüm bu hafta lider bizdik. Iğdır bizim hastalığımıza yakalandı. Yani zafer sarhoşu oldular. Görünen o ki Kastamonuspor Amed maçı belirleyici olacak. Tabi bir de Iğdır Amed maçları.

Kastamonuspor İçin Gollü Seri Galibiyetler Şart

Bizim acilen kendimize gelip bir golden fazla atarak seri galibiyet almamız gerekiyor. Bir farklı galibiyetler hem rakibe moral oluyor hem de bizi demoralize edip stres altında tutarak maçlara kontrollü ve stresli çıkmamıza neden oluyor.

Bizi Rakip Görmeyenler Neden Rahatsız Oluyorlar?

Kalan 9 maç tam bir taktik savaşı olacak gibi. Hem sahada hem de sosyal medyada Sayın Cengiz Aygün’ün TFF başkanını ziyaret edip forma vermesi Amedspor camiasını görünen o ki rahatsız etmiş. Devre arası söylemlerinde bizi rakip görmeyenler neden bu ziyaretten rahatsız oluyorlar anlamış değilim.

Taraftara Teşekkür

Son olarak bu hafta seyirciye teşekkür etmek istiyorum. Hafta içi olmasına rağmen stat neredeyse doldu ama lütfen dikkat, Amed maçına kadar bir ceza alıp o önemli maç seyircisiz olmasın. Lütfen. İnşallah bu sene biz şampiyon olarak 1’inci Lig’e çıkacağız ama bu iş böyle desteksiz ve ilgisiz nasıl olacak onu da bilemiyorum. Bu haftaki maçta tribünde ne vali ne belediye başkanı ve seçim için çalışan adaylar vardı. Sadece MHP adayı Yüksel Aydın vardı. Özellikle sayın valimizin artık Kastamonusporla tanışma vakti geldi diye düşünüyorum. Kastamonuspor bu ilgisizliği hak etmiyor. Saygılarımla.

Yazarın Diğer Yazıları