Nahit Tingiroğlu

Güle oynaya 3 puan aldık

Nahit Tingiroğlu

Kastamonuspor kalan 7 maçın en zor olarak gözüken İskenderunspor deplasmanından 3-0’lık net bir skorla dönerken ben dahil herkesin kafasındaki soru işaretlerini gidermesini bildi. Maça hızlı başlayan Kastamonuspor, ilk 18 dakikada maçı 2-0 yaparak rakibini sürklase etti ve maçı da ilk yarıda attığı gollerle 3-0 kazandı.

Maç yayını olmadığı için yorum yapamıyoruz ama skor ve oyun tatminkar olmalı ki Play-Off için oynayan rakibimizi farklı bir skorla geçtik. Bir diğer rakibimiz Amed Sportif ise güçlü Erzincan’ı 4-1’le geçerek yarışı sürdürdü. Diğer rakip Iğdır artık –matematiksel olarak şansı devam etse de- ilk ikide yok, evet yok çünkü Iğdırla aramızda 7 puan oluştu ki biz en kötü ihtimalle ikinciliği vermeyeceğiz.

Aksaray’a Laf Eden Taraftar Umarım Utanmıştır

Geçen hafta Gazi’de Aksaray’a demediğini bırakmayan taraftarlar umarım biraz utanmışlardır bu hafta Iğdır’a 90+3’te gol atarak kalan umutlarına da son vermiş oldu.

Demek ki neymiş: Her takımın kendi amacı ve gayesi varmış. O yüzden rakip kim olursa olsun saygılı ve ahlaklı bir tezahürat yaparsak inanın bizim takım daha etkili olacaktır.

12 Yıl Öncesinden Bir Anı

İskenderunspor-Kastamonuspor maçına gelince ilginç bir ayrıntı ortaya çıkıyor. İskenderun Şehir Stadı depremde zarar gördüğü için İskenderun komşu ilce Kırıkhan İlçe Stadı’nda maçlarını oynuyor. Kastamonuspor bu stada en son 11 mart 2012 tarihinde çıkmıştır. Bu maçla ilgili benim de içinde olduğum bir anımı anlatmak isterim. Yaklaşık 12 yıl önce Kırıkhanspor maçı için İskenderun’a otobüsle gittik. Burada bizim tüm masraflarımızı İskenderun’da ikamet eden iş adamı Çatalzeytinli hemşerimiz Erol Açıkgöz üstlendi. Zaten o yıllarda maddi olarak çok kötü durumda idik ve imdadımıza sağ olsun Erol bey yetişti. Bizi çok güzel ağırladı. Otobüsün deposunu bile doldurdu. Yeri gelmişken bir daha teşekkür etmek istiyorum. Gelelim maça… Maçta Kırıkhan iddialı bir takımdı. Başkanları da çok iyi bir iş insanı ve spor severdi. Maç 0-0 giderken 58’inci dakikada penaltı kazandık ve Furkan Demir penaltıyı atarak 1-0 öne geçmemizi sağladı. Fakat bu dakikadan sonra maçın orta hakemi Abdulkadir Bitigen -şimdi Süper Lig’de maç yönetiyor- sahaya inen yaklaşık 150 taraftar tarafından ciddi şekilde darp edildi ve maç da tatil edildi.

Biz daha sonra maçı 3-0 hükmen kazandık. Cumartesi akşamı sosyal medya paylaşımımda inşallah yine aynı skor olur diye paylaşım yaptım ve Kastamonuspor beni haklı çıkardı. Teşekkür ederim futbolcu kardeşlerimize.

Kastamonuspor’un Maçı Canlı Yayında Olmayınca…

Kastamonuspor maçında yayın olmayınca Amed Sportif-Erzincan maçını izledim. Maç sırasında iki üç defa spiker aynen şu ifadeyi kullandı: ‘Bu yayının gerçekleşmesinde verdiği maddi destek için Diyarbakır Sanayi ve Ticaret Odası’na teşekkürlerimizi sunarız.’ Duyunca bizim kimlerle yarıştığımızı, Sayın Cengiz Aygün’ün ne büyük bir iş başardığını bir kez daha anladım. Bu arada Başkanımız Cengiz Aygün’ün başı sağ olsun, eşi rahmetli oldu. 

Amed Sportif’e bu tür destek varken bir diğer rakibimiz ise en pahalı rakip durumunda. O yüzden bizim yaptığımız büyük bir iş. Bunun bir kez daha anlaşılmasını istedim.

Amed Sportif Mutlaka Takılacak

Evet kaldı 6 maç. Bu maçlardan biri Gazi Stadı’nda Amed Sportif’le. Tüm maçlarımızı kazanırsak şampiyon oluyoruz. Ama ben Amed Sportif’in mutlaka başka bir rakibe takılacağına inanıyorum. Tıpkı Iğdır öngörüm gibi.

Haydi Kastamonu Görev Başına

Burada taraftar özellikle gerçek Kastamonuspor taraftarını, kimin takımı gerçek sevdiğini, kimin sahte sevdiğini iyi analiz etmeliler. Çünkü bugüne kadar Kastamonuspor yönetiminde olup o ara tüm maçlara gelenler yönetimi bırakınca bir daha stada uğramıyorlar, hatta kulübü icraya bile veriyorlar. Maalesef böyle insanlar şehrimizde. O yüzden biz yine bu takıma sahip çıkalım, bu sevgi ve bağlılık bizi zafere ulaştıracaktır. Başka da zaten yapacak bir şey yok. Kendimiz söylüyor kendimiz diniliyoruz. 3 Nisan 2024 Çarşamba saat 15.00’te buluşmadan önce tesislerde futbolcularımıza destek verelim. Maddi olamasak da manevi yanında olalım. Haydi Kastamonu görev başına.

Yazarın Diğer Yazıları