Nahit Tingiroğlu

'1-0 Olsun Bizim Olsun Da'... Nereye Kadar?

Nahit Tingiroğlu

Bugünkü yazımızın başlığında da belirttiğim gibi konumuz şehrimizin gurur takımı Kastamonuspor üzerine. Burada amaç koşar adım şampiyonluğa giden takımımız, hocamız ve oyuncularımızın bu konu üzerinden eleştiri yaparak moralini bozmak değil aksine seyirci gözünden bakarak çorbaya tuz atmaktır.

Kastamonuspor son 7 maçında sadece Denizlispor hariç 1 gol atarak ya maç kazandı ya da berabere kaldı. Rakiplerimizin 4-5 gollü galibiyetler karşısında bu durum biraz moral bozmuyor değil. 1-0 çok tehlikeli bir skor ve her koruyamazsınız. Mutlaka bir maçta bir sıkıntı yaşanacaktır. Bu durum özellikle küme düşme mücadelesi veren takımlar karşısında yaşanır gibi görünüyor. Çünkü mutlak puana ihtiyacı olan takımlar, 1-0 devam eden maçlarda oyun içinde ve umutlu kalarak maça ortak olabiliyorlar. Hele ki 8 maçın kaldığı ligimizde artık güzel futbol ve iyi oyun aramak ve beklemek hiç iyi bir durum olmayacaktır. Sadece yürekli ve cengaver bir mücadele bu 8 maç için yeterli olacaktır. Amaaaa… Bu kastamonuspor’un son 4 maçta oynadığı futbolla ben ve şehirde konuştuğumuz herkes maalesef umutsuz. Takımda öne geçtikten sonra anlamsız bir panik ve geri çekilme başlıyor ki bu durum maçta seyircileri tedirgin ederek tezahürat yapmayı unutturup kendi takımının üstünde negatif bir etki yapılmasına sebebiyet veriyor. Hatta bazı kendini bilmez topluluk aleyhine bile bağırıp çağırıyor.

Atak Yapan Ve Pozisyon Vermeyen Takımı Bekliyoruz

İnegöl maçında o son dakika golünü yemesek bugün lider bizdik. Yani bu işin şakası hiç yok. Bu hafta oynanan Düzce maçı için kalp hastalarının bakmamasını tavsiye ederim. Sayın Fırat hocam, tüm bunların çaresini ve gereğini yapacak sensin. Kastamonuspor taraftarı bir an önce deplasmanda oynadığımız Amed Sportif, Uşak, Isparta maçları gibi takımımızın atak ve pozisyon vermeyen bir takım olmasını bekliyor. Bu yüzden rakibimiz Amed Sportif maç 2-1 olunca 32 bin seyirci desteğiyle maçı 5-1 kazanmasını bildi. Bizde 3 ya da 4 bin seyirci oluyor ama son maçlarda muazzam destek verdiler ve maçları kazandık. Demek ki bu iş seyirciyle oluyormuş. Seyircinin de üzerine düşenleri yerine getirmesi gerekiyor!

Yeni Sistemin Sırası Değil

Hocamız Fırat Gül yeni geldi sayılır, 4 maç oldu. Eski hocamız Levent Eriş’in bıraktığı takımı değiştirmek istiyor. Yeni bir sistem ve oyuncu gurubu oluşturmak ister gibi bir görüntü var. Hocam hiç sırası ve zamanı değil. Eskinin üstüne koyarak devam etmek, eksikleri gidermek şampiyonluk için yeterli olacak gibi. Bir de Yusuf Türk olması gerekiyor. Samed henüz hazır değil gibi bir görüntü veriyor.

Üzerimize Oynuyorlar, Sakin Kalalım

Amed Sportif sosyal medya üzerinden bizim üzerimize çok oynuyor. Bu durum burada oynanacak olan Amed Sportif maçını geremeye sebebiyet verir. Bizim Amedsporla herhangi bir sorunumuz yok. Sakin kalalım yeter.

Sözüm İş İnsanlarına

Son sözüm de şehrimizin ileri gelen iş adamları ve sivil toplum örgütlerine. Acaba Kastamonuspor’un durumundan haberleri mi yok ya da ilgilenmiyorlar mı? Artık en azından tesisleri ziyaret edip bir gönül almaları gerekiyor. 

Bu hafta oynanacak olan Aksaray maçı için çok iyi hazırlanmamız gerekiyor. Bu maç da önemli bir eşik. Belki de bu hafta lider olacağız. Zaten mutlaka lider olacağız buna hiç şüphem yok. Önemli olan liderliği korumak.

Haydi futbolcu kardeşlerim biraz yürek ve iddia. Hepsi bu. Meşaleleri yakın şampiyonluk yakın.

Yazarın Diğer Yazıları