Belediye Meclisi Tartışmalara Sahne Oldu

Kastamonu Belediye Meclisi'nin Mayıs ayı 2'nci oturumu Belediye Başkan Vekili Hasan Fehmi Taş başkanlığında gerçekleştirildi.

Devam eden toplantıda Meclis üyeleri arasında gerginlik yaşandı. Yapılan toplantıda gündem maddeleri görüşüldü. 2023 yılı mali gelir ve gider hesapları komisyon toplantısında incelendi. 

Kastamonu Belediye Meclisi Mayıs ayı son oturumunu gerçekleştirdi. Toplantıda tartışmalı 2023 yılı mali hesap komisyon kararı görüşüldü. Söz konusu 2023 Mali Yılı kesin hesabı komisyon üyelerinin oybirliğiyle kabulü olarak meclise geldi. Mecliste oylanan karar kabul edildi. 

Kastamonu Belediye Meclisi Mayıs ayı son oturumunda geçtiğimiz Nisan ayı Belediye Meclis toplantısında görüşülen ve meclisin oy birliğiyle 'yetersiz oyu' alan 2023 Mali Yılı Kesin Hesabı Plan ve Bütçe Komisyonu'na sevk edilmişti. Komisyonda incelenen 2023 Mali Yılı Kesin Hesabı oy birliğiyle kabul edildi. Mecliste oylanan Komisyon kararı, AK Parti Belediye Meclis Üyeleri Ahmet Namlı ve Feyzihan Köse'nin ret oyu vermesiyle oy çokluğuyla kabul edildi.

‘Atatürkçülüğümüzü İspat Etmeye İhtiyacımız Yok’

Toplantıda bir önceki Sayıştay raporunda 5 vakfın isminin sadece 2 vakfın söylendiğini belirten AK Parti Meclis Üyesi Ahmet Namlı; “Önceki toplantıda Atatürk olayına girilmiş. Biz Atatürkçülüğü kimseye bırakmayız. Ben Atatürkçüyüm, ben cumhuriyetçiyim. Oldu mu sayın Grup Başkan Vekili. Bizim kimseye Atatürkçülüğümüzü ispat etmeye ihtiyacımız yok. Allaha şükür. Bu tür polemiklere girmeden devam edelim. Meclis 1 ay oldu, hiçbir şey yapamadı. Ne yapmaya çalışıyorsunuz ben anlayamadım. Bir dahaki toplantıda lütfen bu tip polemiklere girmeyelim. Kastamonu’nun bir dolmuş sorunu var, trafik sorunu var, onlara girin. Bırakın artık eski hesapları. Eski hesaplar burada işte ben hepsini reddettim. Siz ne yaptınız kabul ettiniz. Bizle oyun mu oynuyorsunuz? Eski dönem şöyle yapmış, böyle yapmış, para kalmamış. Bunları niye kabul ettiniz kardeşim o zaman. Bütçe plan komisyonunda da söyledim, bu ne iştir. Ben anlayamadım. Oyun oynuyorsunuz veya algı operasyonu yapıyorsunuz. Bizim önceki meclis üyelerinden birisi çok yanlış yapıyorsunuz siz. Bu adamı hedef gösteriyorsunuz. Ercan Bey size tekrar soruyorum onun yanındaki yıktı mı? Kastamonu’da Kuzeykent’te şuraya buraya her yere gidin bir bakın her taraf işgal altında. Hepsine girerseniz anlınızdan öpeceğim” dedi.

‘TÜGVA Bizimle Bağlantılı Bir Kurum Değil’

AK Parti Meclis Üyesi Ahmet Namlı konuşmanın devamında; “TÜGVA bizimle bağlantılı bir kurum değil. Manevi bir bağlantısı var ama Ülkü Ocakları gibi AK Parti’nin siyasi bir bağlantısı değil. TÜGVA kendisini savunur. Onu burada savunmak bize düşmez. TÜGVA ile Ülkü Ocaklarıyla algı operasyonu yapıp da 3,5 kuruş öne atıp ta yem gibi önümüze asıl büyükleri mi saklama niyetiniz var ben bilemedim. Bunu kabul ettiniz beyler. Artık hiç itiraz edemezsiniz bitti” ifadelerini kullandı.

‘Yol Yürüdükleri İnsanların Konuşmasından Rahatsız Oldular’

Devam eden toplantıda AK Parti Meclis Üyesi Ahmet Namlı’ya cevap veren Kastamonu Belediyesi CHP Grup Başkan Vekili Alican yılmaz; “Kendileri şöyle söyleseydi çok mutlu olacaktım. Ama ne yazık ki Kebeci isminin zikredilmesinden, yol yürüdükleri insanların yanlış yaptıkları işlerin konuşulmasından rahatsız oldular. Bence şöyle söylemeliydi ‘Kebeci ile ilgili yaptığınız şey için sizleri taktir ediyoruz. Ayakta alkışlıyoruz. Devamının da gelmesini bekliyoruz’ eğer böyle olsaydı kesinlikle aynı fikirde olacaktık. Ancak ne yazık ki o bu cümleyi kurmadı. Kebeci’yi savunarak başladı, sonrasında devamını getirdi. Bence doğru cümle o değildi. Atatürkçülük konusunda memnuniyet duydum söylediklerinden. Biz biri Atatürkçüyüz dediği zaman rahatsız olmayız. Bizde Atatürkçüyüz dediğimiz zaman da bundan kimsenin rahatsız olmamasını bekleriz. Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kendisi de var diye biliyorum. Plan ve Bütçe Komisyon kararı da buraya oy birliği ile geldi. Oy birliği ile gelen bir karara burada itiraz etmeyi ben anlamlandıramadım. Kamuoyu anlamlandıracaktır. Bunu kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz” ifadelerini kullandı.  

Bakmadan Geçme