Serap Oruç

Kastamonulular İsterse Bu Savaşı SMA Değil Barış Kazanır.

Serap Oruç

166 bin kahraman insan sadece 250 TL'sini Barış'a bağışlarsa Barış bebek hayata tutunacak. SMA değil Barış kazanacak. Bir bebeğin gülümsemesini istersek eksiltmez çoğaltırız.

Minik bebek Barış 15 günlükken alınan topuk kanı sonucu ile SMA-1 teşhisi aldı ve yaşamla ölüm arasındaki savaşı başladı.

Barış bebek ölümcül kas hastalığı olan SMA hastalığını sadece yurt dışında satılan Zolgensma adlı ilacın sahibi olabilirse yenebilir ve maalesef bu ilaç dünyanın en pahalı ilacı.

Barış'ın ailesinin ise bu ilacı alım gücü yok.

Barış bebek ve ailesi Bursa/Yıldırım'da yaşıyor.  Babası inşaat işçisi, annesi ev hanımı. 3 yaşında da bir de abisi var. 

Barış bebeğin Bursa valiliğince onaylanmış izinli kampanyası şimdilerde %24'te. Kimin ne kadar gücü yeterse bu kampanyaya dahil olması, bir bebeğin zorlu imtihanına destek olup hayata tutundurması, sağlığına kavuşturup neşe saçmasına vesile olması demek.

Bizim kültürümüzde kapıya gelen geri boş çevrilmez. Barış'ı bize, size gösteren tanımamızı isteyen yüce Allah bir bereket iliştirmiştir elbette Barış'a vesile olanlara da, olacaklara da, gönlünden ne koparsa o kadarını verenlere de. 
Barış bebeğe destek olmak için Kastamonu Hüma Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ailesi 09/05/2024 tarihinde okul bahçesinde kermes düzenleyecektir.
Haydi Kastamonu halkı, bu tarihte Hüma Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ailesinin misafiri olun ve bu kıymetli sosyal sorumluluk ve dayanışma duygusunu birlikte yaşayalım!

Kermese Barış için tezgaha ürün gönderebilirsiniz ya da satışa sunulan ürünlerden temin edebilirsiniz ve Barışa aşağıdaki hesaplardan da bağışta bulunabilirsiniz.

VALİLİK ONAYLI IBAN NUMARALARI
TÜRKİYE-TL IBANI
TR78 0009 9033 3423 1000 1000 01
Alıcı Savaş KILIÇ
SMS BAĞIŞI 
BARIŞ yaz 2271'e gönder
(Türk Telekom ve Vodafone için geçerlidir, 1 SMS 25 TL'dir.)

Kastamonulular isterse bu savaşı SMA değil Barış kazanır!

IBAN hesabının Valilik kontrolünde olup ailenin asla parayı göremiyor olduğunu, yeterli miktardaki para toplanınca yurt dışı ile de bizzat valiliğin iletişim kurduğunu bilginize arz ederim. Dileyenler Bursa Valiliği ile iletişim kurabilir. E-Devlet ve İç İşleri Bakanlığı'ndan sorgulama yapılabilir, izine ulaşılabilir Savaş KILIÇ adına. Faaliyet Kodu 16.2024.259 

Saygılarımla.


 

Yazarın Diğer Yazıları