Nefise Köylü

Bir Fitre, Bir Sadaka, Bir İnsan…

Nefise Köylü

Halk arasında fitre diye bilinen fıtır sadakası (sadaka-i fıtır); insan olarak yaratılmanın ve Ramazan orucunu tutup, bayrama ulaşmanın bir şükrü olarak; Ramazan ayının sonuna yetişen durumu müsait Müslüman’ın, belirli kimselere vermesi vacip olan bir sadakadır.

Ülkemizde her yıl Ramazan ayı gelirken Diyanet Başkanlığı tarafından en alt seviyeden, bir kişiye vacip olan fitre miktarı halka duyurulur.

2024 yılı fitre miktarı da duyuruldu; Diyanet İşleri başkanlığı ‘‘1 fitre bedeli asgari 130 TL’dir.’’ Dedi.

130 TL bize göre ne demek?

130 TL şuan da en asgari geçinen vatandaşımız için bile amiyane tabirle çekirdek parası demek.

Hani değeri gözümüzde küçük olan maddi unsurlar için söyleriz ya; o nedir ya çekirdek parası… Küçüktür çünkü meblağa, önemsizdir, cebimizden çıkması bize zarar yazmaz.

Bize göre 130 TL bu demek!

Peki ya zalimin zulmü altında türlü eziyetlere maruz kalan, bu da yetmezmiş gibi yeterli yardım ulaşmadığı için açlıkla mücadele etmek zorunda kalan FİLİSTİN HALKI VE FİLİSTİNLİ MASUM ÇOCUKLAR İÇİN 130 TL ne demek?

Onlar için 130 TL 3 öğünlük yemek demek, yemek kuyruğunda saatlerce bekleyip boş tasla dönmek yerine dolu dolu bir tas çorba almak demek, hiç iftar ve sahur yapmadan aralıksız tuttukları oruçlarını bir sofrada, denk gelirse sıcak bir yemekle açmak demek.

130 TL zulüm gören Filistin Halkına ve Filistin’in Masum Çocuklarına göre çok şey demek.

Ben yazılarımda manevi destekten bahsetmeyi geçeli çok oldu.

Çünkü İsrail durmuyor, duracağa hiç benzemiyor. Bu kez çok farklı… Hiçbir yıl yoktur ki İsrail, Masum Filistin halkına uydurma bir nedenden ötürü saldırmasın. Bu hain saldırıları her yıl haber bültenlerinde dinlerdik ama bu kez çok farklı. İsrail durmuyor, duracağa benzemiyor…

O yüzden manevi destekten öteye geçip maddi desteğe başlamalıyız, hem de çok kuvvetli bir şekilde. Filistin de yaşanmakta olan soykırım, insanlık suçu ağır bir dram haline dönüştü ve devam ediyor.

Masum insanların ve çocukların drone bombaları ile düz yolda yürüyor diye haince öldürülmesi, mescitlerin, hastanelerin, sivil kampların bombalanması ile Filistin Gazze’de taş üstünde taş kalmadı. İnsanlar aç, İnsanlar açıkta, insanlar ser sefil halde…

Hele çocuklar…

Filistinli Masum Çocukların yaşadığı zulmü, çektikleri sefaleti anlatmanın bir yolu yok.

Vicdanı olan taş çatlar bu yavrucakların çektiği çilenin ağırlığını düşündükçe.

Zaten her şey gün gibi ortada, benim anlatmaya çalışmamda boşuna. Yaşanan soykırım ve zulüm, sağımızda, solumuzda, gözümüzü açıp kapattığımız her an karşımızda.

Dediğim gibi dualarla, sosyal medya paylaşımlarıyla verdiğimiz manevi desteği bir an önce maddi desteğe dönüştürmeli ve FİLİSTİNLİ KARDEŞLERİMİZE ULAŞTIRMALIYIZ.

İHH yani;

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı bu yıl ramazan ayında çok güzel bir uygulama yaptı ve bağışta bulunmak isteyen kardeşlerimiz için 1 SMS -1 fitre şeklinde ayarladı.

4072’ye FİLİSTİN yazarak atacağınız her SMS ile 130 TL bağışta bulunabilirsiniz.

Yazılarımı okuyup, yardımda bulunmak isteyen ve güven problemi yaşayan iyi kalpli okurlarım bana ulaşıyorlar.

‘‘Nefise hanım yardım etmek istiyoruz ama güvenilir mi?’’

Dostlarım orada bulunan muhabir arkadaşlarımızdan teyit ettiğimiz üzere İHH, KIZILAY GİBİ RESMİ YARDIM KURULUŞLARININ YARDIMLARI bölgeye ulaşıyor.

Tabiî ki, günümüz dünyasında son derece suiistimale açık durumlar yaşaya yaşaya her şeyi sorgular olduk ama emin olabilirsiniz İHH, KIZILAY GİBİ RESMİ YARDIM KURULUŞLARININ YARDIMLARI bölgeye ulaşıyor.

Ben sizlerin güzel kalplerinize yardım çağrısında bulunmak istiyorum.

Yaşanan bu zulüm, bu soykırım, bu vahşet sıradanlaşmamalı, unutulmamalı, yok sayılmamalı. El ele vererek vicdanımızın acı çığlıklarını maddi yardımlara dönüştürerek FİLİSTİNLİ KARDEŞLERİMİZİN YANINDA OLMALIYIZ.

4072’ye FİLİSTİN yazarak atacağınız her SMS ile 130 TL bağışta bulunabilirsiniz.

Yazarın Diğer Yazıları