Kütüphaneler Haftası Kutlandı

Kütüphane Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında Kastamonu İl Halk Kütüphanesi'nde program düzenlendi.

Düzenlenen programa Vali Yardımcısı Aydın Ergün, Kastamonu İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Kerem Seven, İŞKUR İl Müdürü Dilek Şehnaz Aşıcı, Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Kütüphane Müdürü Ali Göçmen; “2015 yılında yaptırmış olduğumuz deprem performans analizi sonucu can ve mal güvenliğini sağlamadığından dolayı yıkılmasına karar verilen eski hizmet binamızda en son 52’nci Kütüphane Haftası’nı kutladıktan sonra binayı boşaltarak buradan ayrılmıştık. Geçici olarak hizmet verdiğimiz Konak ve Osmanlı Sarayı'nda kısıtlı imkanlar ile 7 kütüphane haftasını kutlamaya çalıştık. 11 Ekim 2023 tarihinde Sayın Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy tarafından açılışı gerçekleştirilen bu yeni hizmet binamızda daha iyi imkanlarda daha kapsamlı şekilde 60’ncı Kütüphane Haftası’nı kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. 2023 yılında kütüphanemize akıllı kitap sitemi kuruldu. 2024 yılında da Genel Müdürlüğümüz tarafından 100 kütüphaneye 2'şer adet Dijital Kütüphane kabini konulması planlanmış durumda. Bu kütüphanelerden biri de bizim kütüphanemiz olacak. Kastamonu Valiliği himayelerinde II Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz öncülüğünde Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti ile İşbirliği içerisinde Kastamonu Entegre Ağaç Sanayii ve Ticaret A.Ş. Sponsorluğunda 1928-2021 tarihleri arasını kapsayan 1010 cilt yerel gazete dijital ortama aktarılmış olup: böylelikle Halk Kütüphaneleri içerisinde bir ilke de imza atılmıştır. Yakın zamanda Bakanlığımız Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından web üzerinden hizmete açılacaktır” ifadelerini kullandı. 

‘Kütüphaneler Kültürel Emanetlerin Koruyucusu Olmuştur’ 

Programın devamında ise İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Seven; “Kütüphaneler tarih boyunca kültürel emanetlerin koruyucusu olmuştur. Bilgiye, ücretsiz erişim sağlamaktadır. Günümüzde ise yeni sosyalleşme alanlarına dönüşmüşlerdir. Çağımızın ihtiyaçları doğrultusunda yenilikçi ve yaratıcı yöntemlerde bilgilere hızlı ve kolay erişim sağlanmasıyla kurumsal sürülebilir hedeflenmektedir. Bilindiği üzere çatısı altında bulunduğumuz 100’üncü yıl halk kütüphanemiz yeni açılmıştır. Faaliyetleri sorunsuz bir şekilde yürütülmektedir” dedi. 

Özel Haber

Bakmadan Geçme