• Haberler
  • Sağlık
  • Ahmet İğdirli: 'İşitme Cihazları Alınırken Denemeden Karar Verilmemeli'

Ahmet İğdirli: 'İşitme Cihazları Alınırken Denemeden Karar Verilmemeli'

Med Tip Medikal şirketinin sahibi Ahmet İğdirli, medikal sektöründeki gelişmeler, TÜYAB Fuarı ve işitme cihazı alırken dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında açıklamalarda bulundu.

TÜYAP hakkında bilgi veren Ahmet İğdirli; “Reçeteyle satılan ürünlerin tamamını kendi iş yerimizde müşterilerimize vermeye çalışıyoruz. Biz medikallerin sosyal güvenlik kurumuyla anlaşmamız vardır. Sağlık Müdürlüğünden ruhsatımız vardır. Doktorlarımızın yazdığı reçetelerin belirli bir kısmını Sosyal Güvenlik Kurumu karşılar. Hastalarımızın gelme şansı olmasa bile evlerine giderek yardımcı olan kuruluşlarız. Geçen sene Tüm Yapım A.Ş İstanbul TÜYAP Fuar Merkezi’ne katılım sağladık. Ancak bu yıl katılamadık. En büyük problemimiz dil oldu. Duyurular yaptık yabancı dili olan çalışma arkadaşları aradık. Maalesef Kastamonu küçük bir şehir ve bazen beklentilerimiz karşılanmıyor. Geçen yıl olan fuar sayesinde Türkiye çapında hala dağıtım sağlıyoruz. Kıbrıs ve Suriye'ye malzeme yolluyoruz. Tabi hammadde tedarik etmede ve ulaşımda bazen sorunlar yaşayabiliyoruz. Kastamonu’da bazı kurumların daha fazla yardımcı olması gerekiyor. Örneğin kutu basmak gerekiyor. Ancak Kastamonu'da kutu basan bir yer yok. Hammaddeyi İzmir, Bursa, İstanbul gibi şehirlerden tedarik ediyoruz. Nakliye konusunda sıkıntılar yaşıyoruz. İstanbul TÜYAB Fuarı dünyaca ünlü bir fuar. Ve her hafta farklı bir sektörle alakalı olarak etkinlikler düzenler. Fuarda tüm medikalciler stant açar. Geçen yıl bizim firmamızda açtı. 70 ülkeden ziyaretçimiz oldu. Türkiye'den ise bin 500 kadar ziyaretçimiz oldu. Bu fuar sayesinde Kastamonu daha fazla tanındı. Bazıları Kastamonu diye bir yerin olduğunu bile bilmiyordu. Kastamonu’da böyle bir sektör olduğunu bilmeyenler vardı. Fuar aynı zamanda Kastamonu ilimizi tanıtma konusunda da yardımcı oldu. Meslektaşlarımızla iletişim kurduk. Yerli ve yabancı çok sayıda müşteri ile tanıştık. Yabancı dil bilen bir çalışma arkadaşı bulamadığımız için katılmadık bu yıl. Bu yüzden yurt dışı ile ilgili çalışmalar sağlayamadık. Tanınma açısından fuarın bize büyük katkıları oldu. Ürünlerimizin kalitesi tanındı. Ancak fuar sonrası iletişime geçecek çalışma arkadaşı bile bulamadık. Fuar zamanı ve sonrası iletişime geçmek önemli” dedi. Ahmet İğdirli: 'İşitme Cihazları Alınırken Denemeden Karar Verilmemeli'

‘İşitme Cihazları Alınırken Denemeden Karar Verilmemeli’ 

İşitme cihazlarının denenmesini tavsiye eden Ahmet İğdirli; “Çankırı, Sinop gibi illerde biz hizmet veriyoruz. Yeri geldiğinde Samsun, Zonguldak gibi gelişmiş illere de hizmet ettiğimiz oluyor. Özel ölçüler gelir ve bizler cihazlarımızla yaparız. Stensi cihazlar fabrikasyon gibi ama kişiye özel bir fabrikasyon. Burada diğer bilgiler çok önemli. Hasta şeker hastası, yaşlı veya genç, giydiği ayakkabı ayağındaki rahatsızlıklar doktorun reçetesi veya hastadan dinleyerek kalıp hazırlıyoruz. Kiminin ayağına yumuşak taban kiminin ayağına ise sert taban olması gerebiliyor. 5 yıldır bu imalatları yapıyoruz. Kastamonu bu konuda çok şanslı. Ürünlerin fiyatlarını internetten araştırarak fiyat alarak medikallere gitmelerini daha doğru buluyorum. Fahiş fiyat söylentileri kulağıma geliyor. Bence bir araştırılmasında yarar var. Özelikle işitme merkezimizde denemeden karar verilmemeli. Çünkü sisteme fatura kesildiği zaman 5 yıllık hakkı gidiyor. Kanal içi cihazlarda deneme diye bir şey yok. Özelikle kulağın kalıbı alınıyor. Kulak arkası dediğimiz hortumla silikon kalıp yapılıyor. Ben kanal işini tavsiye etmiyorum. Özellikle yazın terlemelerde hortum olmadığı için kulakta oluşan nemle cihaz arıza yapıyor. Kulak arkası cihazlarda kişiye özel kalıp yapılır. Cihazı almayacaksa kalıp atıyoruz. Bu işlemle küçük bir meblağ söz konusu. Ancak hasta ya da bizde karşılayabiliriz. Kesinlikle en sağlıklısı kalıp yapmanız. Hastaya göre ayarlayabiliyoruz. Bir kaç gün denenebilir. Bizim firmamızda zaten deneme cihazları mevcut” ifadelerini kullandı.

Özel Haber

Bakmadan Geçme