Hasan Baltacı: 'Sandığa Gittiğinizde Oyunu Bozacaksınız'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu Belediye Başkan Adayı Hasan Baltacı, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde gerçekleştirilen mahalle buluşmasında konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin denkleme dahil olamayacağını, kurdukları harami düzeninin ilelebet devam edeceğini düşünenlerin halkın kararlılığı ve umudundan rahatsızlık duyduğunu söyleyen Hasan Baltacı, “4 gün sonra sandığa gittiğimizde bu memleketin huzurunu bozanlara, aramıza nifak tohumu ekmeye çalışanlara, arkadaşlığımıza, dostluğumuza, komşuluğumuza göz dikenlere karşı esaslı bir cevap vereceğiz” dedi.

Diğer adayların kendilerini Türkçe ile bile ifade etmekte zorlandığını çünkü akıllarının yalnızca akçeli işlere çalıştığını vurgulayan CHP Belediye Başkan Adayı Baltacı, “İftira atıyorlar, korsan bildiriler dağıtıyorlar, paralı kalemler tutmuşlar, tavşan adayları var olmuyor. Ne yaparlarsa yapsınlar halkın gönlüne çarpıyor tuzla buz oluyorlar. Sizin umudunuz, sizin kararlılığınız, sizin inancınız her türlü oyunu bozmaya yeter. Bunu halen anlayamadılar” diye konuştu. 

'Bu Düzen Böyle Devam Edecek Diye Düşünüyorlardı'

Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı Hasan Baltacı: “Kastamonu’da yeni bir dönemi başlatacağız. Biz bir zihniyeti, düzeni değiştireceğiz. Biz bunu söyledikçe gönlü rahatlayanlar, gece yastığa başını rahat bir şekilde koyanlar var. Ama bir avuç mutlu azınlık çılgına dönüyor. Bir avuç mutlu azınlık rahatsız oluyor. Çünkü onlar ‘Cumhuriyet Halk Partisi hiç denklemde yok, bu düzen böyle devam edecek’ diye düşünüyorlardı. Onların hesabına göre bir birilerinden alacaklar, biri olmazsa bir diğeri kazanacaktı. Ama herkes işine gücüne bakacaktı. Rant yine devam edecekti. 31 Mart’ta sandığa gittiğinizde oyunu bozacaksınız. Onların hesap etmediği işi yapacaksınız. Bir düzeni ve zihniyeti değiştireceksiniz. ‘Nasıl olsa arkamızda iktidar var. İstediğimizi yaparız’ diyen düzeni değiştireceksiniz. Belediyeyi borç batağına sokan düzeni değiştireceksiniz. Bizim kaynaklarımızı hortumlayanların düzenini değiştireceksiniz. 31 Mart’tan sonra çocuklarımızın hakkına el koyanlardan hesap soracağız. İşte bundan korkuyorlar. Adaletten suçlu olanlar korkar. Vicdandan bu düzeni devam ettirmek isteyenler korkar”  dedi. 

'Akılları Fikirleri Kaybedecekleri Rantlarda'

Konuşmasına devam eden Baltacı; “Bizim gibi mahalle mahalle dolaşıyorlar. Ellerine mikrofon alan kendini rezil ediyor. Kendilerini ifade edecek kabiliyetleri yok. Çünkü akılları, fikirleri akçeli işlerde. Çünkü akılları fikirleri kaybedecekleri rantlarda. İftira atıyorlar, korsan bildiriler dağıtıyorlar, paralı kalemler tutmuşlar, tavşan adayları var ama olmuyor. Ne yaparlarsa yapsınlar halkın gönlüne çarpıyor tuzla buz oluyorlar. Sizin umudunuz, sizin kararlılığınız, sizin inancınız her türlü oyunu bozmaya yeter. Bunu halen anlayamadılar. Ama 31 Mart akşamı anlayacaklar. Biz geriye dönüp bir gün bile vakit kaybetmeyeceğiz. Bu kısır ve verimsiz tartışmaların içerisinde olmayacağız. Tabi ki belediye ile ilgili yapılmış yolsuzlukların hesabını soracağız. Ama bu çapsızlarla vakit kaybetmeyecek işimize bakacağız. Marifet göstereceğiz. Mazeret uydurmayacağız. Hamiyetli ve erdemli belediyeciliği hem onlara hem de yandaşlarına öğreteceğiz”  dedi. 

'Onlar Hiç Kastamonu İle Dertlenmediler'

Kastamonu’nun derdini bildiklerini vurgulayan Baltacı; “Onlar hiç Kastamonu ile dertlenmediler. Onlar hiç milletin içine çıkmadılar. Hep tepeden baktılar. Seçildiklerinde ayakları yerden kesildi. 15 milyonluk lüks arabalara bindiler. Oradan halkı selamladılar. Şimdi bizimle birlikte milletin derdini öğreniyorlar. Bilmiyorlardı. Siz hastane köşelerinde çile çekerken sizden bir haberlerdi. Siz Ankara’ya gidip arabanızın içinde yattığınızda onlar sizi görmediler, duymadılar, bilmediler. Ama biz gördük, duyduk, bildik. Ve ‘Buradan herhangi bir Kastamonulu hastasını Ankara’ya götürdüğünde açta kalmayacak, açıkta da kalmayacak. Oraya bir misafirhane yapacağız’ dedik. Onların aklı hep kendi çocuklarında olduğu için sizlerin çocuklarını hiç düşünmediler. İki tane belediye kreşi var adamını bulamazsanız çocuğunuzu o kreşlere yazdırmanız mümkün değil. Şimdi bizimle birlikte kreş demeye başladılar. Bizimle birlikte kreş nasıl yapılır görecekler. Hem de 1-2 tane değil bütün mahallelerimize kreş yapacağız. Benimde bir tane evladım var. Onun için ne istiyorsam bu şehirde ki bütün evlatlarımız için aynısını istiyorum” ifadelerini kullandı. 

'Halkın Parası İle Halkın Çocuklarına Etüt Merkezleri Kuracağız'

Açıklamalarına devam eden Baltacı; “Onlar çocuklarına çok rahat iş bulabiliyorlar. İktidardalar bir telefonla halledebiliyorlar. Ama bizim çocuklarımız iş bulmak için okumak zorunda. Ekonomik kriz derinleşiyor. Bu nedenle çocuklarımız sınavlara hazırlık konusunda eksik kalıyor. Biz kaynaklarımızı çar çur etmeyeceğiz. Halkın parası ile halkın çocuklarına etüt merkezleri kuracağız. İnşallah çocuklarımızı üniversiteye ve liseye biz hazırlayacağız. Kastamonu’da ‘ben dershaneye gidemedim’ diyen bir tane çocuğumuz kalmayacak” şeklinde konuştu. 

'Bizimle Birlikte Ulaşım Master Planını Duydular'

Hasan Baltacı son olarak; “Şehrin ulaşım sorununu çözemediler. Bizimle birlikte ulaşım master planını duydular. Öyle 3-5 oy kaygısı gütmeden ‘seçilir miyim?’, ‘seçilmez miyim?’ diye düşünmeden ne yapılacağını bizden öğreniyorlar. Göreceksiniz 1 Nisan’dan sonra Kastamonu’da belediyeye ait sarı halk otobüslerini göreceksiniz. İnşallah mesafeye göre ücret sistemine geçerek ulaşımı daha ucuz hale getireceğiz. 4 yaşına kadar çocuğu olan annelerimize ücretsiz yolculuk etme şansı sağlayacağız. Bunları söylediğimizde ‘zarar eder’ diyorlar. Halka hizmetin zararı olmaz. Biz bu şehirde ‘süt içemeyen bir tane çocuk kalmasın’ dedik. ‘Ayda 8 litre ihtiyacı olan ailelerimize süt dağıtacağız’ dedik. Kastamonu’da evladına süt veremeyen bir tane anne kalmasın istiyoruz. Halk kart uygulamasına geçeceğiz. Ayda 2 bin lira yükleyeceğiz. İhtiyaç sahibi ailelerimiz anlaşmalı marketlerden istedikleri alışverişi yapabilecek. Aş kaynamayan ev kalmayacak. Hiç kimseyi geride bırakmayacağız. Dayanışmayı ve yardımlaşmayı arttıracağız. Herkesi omuz hizamıza kadar getireceğiz. Bunu tasarruf ederek, israfa son vererek, yolsuzluklardan hesap sorarak yapacağız” şeklinde konuştu.

'Katılıyorum Tahsin Babaş Efsane Başkan'

Tahsin Babaş ile ilgili sert açıklamalar yapan Hikmet Erbilgin, “Açılış konuşmasında Tahsin Babaş için ‘Efsane başkan’ diyorlar. Evet katılıyorum Tahsin Babaş efsane başkan. Pudra şekercilerin efsane başkanı. Tahsin Babaş ne ile efsane oldu? Karabük, Tayland ve Kıbrıs maceralarıyla efsane oldu. Yeraltı işleriyle efsane oldu. Tahsin başkan bu memleketin konaklarını bu şehrin en değerli arsalarıyla takas ederek efsane oldu. Bu memleketi soyarak efsane oldu. Tahsin başkan yediği pastırmalarla efsane oldu. Kestirdiği çekme helva faturalarıyla efsane oldu” diye konuştu. 

'Lütfen Bu Kötü Dilden, Kötü Kalpli İnsanlardan Uzak Durun'

Cumhuriyet Halk Partisi PM Üyesi Hikmet Erbilgin: “Candaroğulları Mahallesi’nde bir buluşma yaptılar. O buluşmada her biri söz aldı. Lütfen o buluşmayı bir izleyin. Her biri sıralanmış, karşılarında millet var. Kabanlarını çıkarma nezaketi bile göstermiyorlar. O konforundan bile vazgeçmiyorlar. Tahsin Babaş’ın kıymetli eşleri de yanında. Buradan hürmetlerimi sunuyorum. Orada o kadına yer dahi açmıyorlar. Onların kadınlara değer verişleri bu kadar. Tahsin Babaş yanında ömrünü beraber geçirdiğin eşin var. Onu arkalara bırakacağına omuz hizana al.  O mitingde konuşmalar yapılıyor. Orada bulananlara bizleri yuhalatıyorlar. Ben o mitinge katılan genç kardeşlerime sesleniyorum. Lütfen bu kötü dilden, kötü kalpli insanlardan uzak durun. Onlar bu memlekete karşı sorumluluk taşısalar o yuhalamalara ‘dur’ derlerdi” dedi. 

'Yüksel Aydın’a ‘Müptezel Yüksel’, ‘Ülküsüz Yüksel’ Sloganları Attırıyorlar'

Açıklamalarına devam eden Erbilgin; “Hadi bizi yuhalattın her gün Cumhur İttifakı’yız dediğiniz Yüksel Aydın’a ‘Müptezel Yüksel’, ‘Ülküsüz Yüksel’ sloganları attırıyorlar. Orada sorumluluk mevkiinde olan ne il başkanı, ne milletvekili ne de bu ili yönetmeye talip olmuş Tahsin Babaş ‘susun’ dahi demiyor. Böyle bir aklın bu memleketi yönettiğini bir an düşünün. Kendi insanlarına dahi nezaketi olmayanlar bu memlekete nezaket göstermeleri mümkün değil.  Yüksel Aydın’la çok sert tartışmalar yaptık. Yapmaya da devam ederiz. Ama Yüksel Aydın’ın hakkını korumakta bize düştü. Yüksel Aydın’a ‘Müptezel Yüksel’, ‘Ülküsüz Yüksel’ sloganları attırıp susturamıyorlar. Sonrada dönüp ‘Biz Cumhur İttifakı’yız. Sayın Devlet Bahçeli’nin, sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın gösterdiği hassasiyeti göstereceğiz’ diye yalan konuşuyorlar. Bu arada Yüksel Aydın yuhalanırken Tahsin Babaş ritim tutuyor” şeklinde konuştu.

'Bizim Hasan Milletin Gönlüne Girmiş, Seçimi Kazanıyor'

DEM Partisi iddialarına değinerek sözlerine devam eden Erbilgin, “6 konuşmacının tamamı DEM Partisi’ni konuşuyor. DEM Partisi’nin burada sahada adayı olsa bunlar kadar kendi partilerinin propagandasını yapamaz. DEM Partisi’nin propagandasını yapmak AK Parti’nin eline düşmüş. Bunların tamamı bizi DEM Partisi ile HDP ile iş birliği yapmakla itham ediyorlar. Bu yalanı söylemekten bıkmadılar. Neden böyle yapıyorlar. Çünkü önlerine anketler geliyor. Önlerine araştırmalar geliyor her birinde Bizim Hasan önde. Bizim Hasan milletin gönlüne girmiş, seçimi kazanıyor. Bir şeyler yapmak için ‘Ben siyasetten anlamam, belediyeciyim’ diyen Tahsin Babaş bile ağzına bu yalanı almış durumda” diye konuştu. 

'Tahsin Babaş Sadece Yolsuzluk Yaptığı İçin Seçim Kaybetmedi'

“Moskof Hikmet” ifadelerine değinen Erbilgin; “Birde bana ‘Moskof Hikmet’ diyor. Ben hayatımda Moskova’ya gitmedim. Ama Tahsin Babaş’ın Tayland ve Kıbrıs maceralarını bütün Kastamonu biliyor. Tahsin Babaş sadece yolsuzluk yaptığı için seçim kaybetmedi ki. Karabük maceralarını biliyorsunuz değil mi arkadaşlar? Bursa maceraları da varmış. Adam anladığım kadarıyla bütün Türkiye’yi tavaf etmiş. Açılış konuşmasında Tahsin Babaş için ‘Efsane başkan’ diyorlar. Evet katılıyorum Tahsin Babaş efsane başkan. Pudra şekerci ile efsane başkan. Tahsin Babaş sadece Kastamonu’da değil Türkiye’de ne ile efsane oldu. Karabük, Tayland ve Kıbrıs maceralarıyla efsane oldu. Yeraltı işleriyle efsane oldu. Tahsin Babaş bu memleketin konaklarını bu şehrin en değerli arsalarıyla takas ederek efsane oldu. Bu memleketi soyarak efsane oldu. Tahsin Babaş yediği pastırmalarla efsane oldu. Kestirdiği çekme helva faturalarıyla efsane oldu” dedi. 

'Tahsin Babaş’ın Kolundaki Saat 1 Milyon 324 Bin TL'

Sözlerine devam eden Erbilgin;  “Bu memleket alın teri ile geçinen çoluğunu, çocuğunu düşünen bir memleket. Tahsin Babaş’ın kolunda bir saat var. Altın kaplama Rolex. Kaç para biliyor musunuz? 38 bin Euro. Anlamamış olanlar olabilir 1 milyon 324 bin 300 liralık bir saat. Kolunda bu varsa bizim görmediğimiz nelerin var? ’35 yıl belediyede çalıştım’ diyor. 35 yıl kamuda çalışan biri altın kaplama Rolex alabilir mi? Tabi ki alamaz. ‘Tahsin Babaş’ın yaptıkları yapacaklarının teminatıdır’ diyorlar. Bizde aynı şeyleri söylüyoruz. Tahsin Babaş’ın yaptıkları yapacaklarının teminatıdır. Dün pudra şekercileri meşhur ettiyse, yarın o pudra şekerciler 2 olacak, 3 olacak, 4 olacak, 5 olacak. Dün 3 arsa sattıysa bugün 5 arsa satacak. Dün belediyenin başına bela ettiği çeteler yeni dönemde büyüyerek geri gelecek” diye konuştu.

'Bunlar Burada Türkçü, Diyarbakır’da Kürtçü'

AKP MKYK Üyesi Orhan Miroğlu’nun ‘PKK terörist bir grup değildir. Bana göre PKK kendi topraklarında belirli bir siyasi programı hayata geçirmeye çalışan bir politik harekettir’ dediği konuşmaları dinleten Erbilgin, “Bunlar bur da Türkçü, Diyarbakır’da Kürtçü. Bunlar işine geldiği gibi davranan adamlar. İnancı kuvvetli insanlarla, inançları kullanan adamları bir birinden ayırın. Bunların manevi değerli olsa yetim haklarına göz dikerler mi? Hepsi mikrofonu aldığında hepsi ‘Şehitler diyarı’ diyor. Siz bu memlekete şehitler diyarına hürmet etseniz yoksullukta 81 ilde 79’uncu sıraya getirmezsiniz. Mahcup olursunuz. Bu memleketin insanlarıyla dalga geçer hale gelmişsiniz” ifadelerini kullandı. 

'Bizim Hasan Belediye Başkanı Olduğunda Herkesin Yüzü Gülecek'

Erbilgin son olarak; “Bu memlekete merhametli, becerikli, hamiyetli, erdemli ve yetenekli bir belediye başkan adayı var. Bu memleketin evladı, kardeşi, arkadaşı Bizim Hasan’ı belediye başkanı yapacak mıyız? Onun pırıl pırıl belediye meclis üyelerini seçecek miyiz? 31 Mart akşamı bu memlekette Bizim Hasan belediye başkanı olduğunda herkesin yüzü gülecek. İstediği düşüncede olsun herkes bu memlekete vicdan ve ahlakın geleceğinden emin olacak. Öyleyse Bizim Hasan’ın eline sıkı sıkı sarılacağız. 6 yıldır nasıl Kastamonu’yu alnı ak bir şekilde temsil ettiyse 31 Mart’tan sonra da bu belediyeyi halkın belediyesi, bu belediyeyi Kastamonuluların belediyesi yapacak. Bu memlekette Hasan Baltacı seçildikten sonra ayrım gayrım yok. Bu memlekette yaşayan 130 bin Kastamonu’ya adil yönetim var” dedi. 

Bakmadan Geçme