CHP İhsangazi'de Miting Düzenledi

31 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler seçimlerine sayılı günler kala Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından İhsangazi'de mitingi düzenlendi.

Mitinge CHP PM Üyesi Hikmet Erbilgin, CHP Kastamonu İl Başkanı Dilek İlke Karabacak, CHP İhsangazi Belediye Başkan Adayı Erol Sağlık ve çok sayıda partili katıldı.

İhsangazi’yi 10 yıl iktidar partisi, 5 yıl ise ortağının yönettiğini söyleyen Erol Sağlık, “Bugüne kadar bir üniversite binasını bile yapıp bitiremeyenlerden, göreve geldiğinde ilk iş olarak belediyeye ait sanayideki dükkânları satanlardan, Araç-İhsangazi yolunun tamamlanması için eline masaya vuramayanlardan, sosyal medya hesabından millete hakaret edenlerden, bu millete, bu ilçeye hayır gelmez” dedi.

'İhsangazi’yi Talimatlarla, Güç Odaklarıyla Yönetmeyeceğiz'

İhsangazi’nin yeni bir vizyona, yeni bir bakış açısına ihtiyaç duyduğunu ifade eden CHP Belediye Başkan Adayı Erol Sağlık; “Biz iz kazandığımızda İhsangazi kazanacak. Biz göreve geldiğimizde ilk iş olarak İhsangazi’mizin turizmden hak ettiği payı alabilmesi için ilçemize gelen misafirleri ağırlayabileceğimiz bir tesis inşa edeceğiz.  Biz göreve geldiğimizde ilçemize kapalı bir pazar yeri kazandıracağız. Biz göreve geldiğimizde bize oy vermiş olsun veya olmasın ayrım yapmadan bütün İhsangazi’ye hizmet edeceğiz.  Belediye imkânlarını ve gelirlerini adil ve hakça bölüştüreceğiz.  Her yurttaşımızın belediye hizmetlerinden eşit şekilde yararlanmasını sağlayacağız.  Takdir eder görev verirseniz, İhsangazi’ye nasıl belediyecilik yapılır göstereceğiz. Biz kazandığımızda bir avuç azınlığa sağlanmış olan imtiyazları kaldıracağız, hiç kimse için yeni imtiyazlara izin vermeyeceğiz. İhsangazi’yi talimatlarla, emirlerle, güç odaklarıyla yönetmeyeceğiz. İlçemizi sakinleriyle birlikte yöneteceğiz. Halkla birlikte halkçı belediyecilik yapacağız” dedi. 

'İhsangazi’mizi Adil ve Yaşanabilir Hale Getirmeye Hazırız'

Mitingde yaptığı konuşmada ülkenin içine düştüğü sıkıntılı süreçten kurtarmak için bir çıkış yolu inşa etmek zorunda olduklarını söyleyen CHP İl Başkanı Dilek İlke Karabacak; “Bu çıkış yolunu inşa etmek, bu şartları hafifletmek için önümüzdeki en önemli fırsatta 31 Mart’tır. 31 Mart’ta Cumhuriyet Halk Partisi’nin, Erol Sağlık başkanımın kazanacağı İhsangazi Belediyesi bu çıkış yolunun önemli kilometre taşlarından biri olacak. Cumhuriyet Halk Partisi olarak yönettiğimiz illerde ve ilçelerde uyguladığımız halkçı belediyecilik anlayışını Kastamonu genelinde büyüttüğümüzde vatandaşlarımızı çaresiz hissettiren bu şartlar da değişecek. Cumhuriyet Halk Partisi, Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyetimizin kurucu kadrolarından miras aldığı değerleri, aklın, bilimin ve istişarenin imkânlarıyla birleştirerek İhsangazi’mizi yönetmeye hazırdır, kararlıdır.  Biz; Kalkınma, refah ve dayanışma belediyeciliğiyle İhsangazi’mizi adil ve yaşanabilir hale getirmeye hazırız” ifadelerini kullandı.

'Belediyecilik Hizmetlerimizin Merkezine Erdemi Koyacağız'

Karabacak son olarak; “Cumhuriyet Halk Partisi olarak söz veriyoruz, taahhüt ediyoruz. İnsan onuruna yaraşır, yaşanabilir bir İhsangazi oluşturacağız. Var olanı koruyacak, tahrip olanı ihya edecek, ihtiyaç olanı İhsangazi’ye kazandıracağız. Ve bütün bu belediyecilik hizmetlerimizin merkezine değer olarak hamiyeti, erdemi koyacağız. İhsangazi’nin mutluluğunu, refahını ve haysiyetini her şeyin önüne koyan bir yönetim anlayışını Erol Sağlık başkanımla İhsangazi’de hâkim kılacağız. Ben 31 Mart’ta sandığa gittiğiniz de sahip olduğu zenginlikten payını, hakkını alan bir İhsangazi, daha güzel bir İhsangazi, daha yaşanabilir bir İhsangazi için Erol Sağlık başkanımıza ve ekibine destek olacağınıza inanıyorum” diye konuştu.

'Bu Güzel İlçe Bir Türlü Köy Görünümünden Çıkarılmadı'

CHP PM Üyesi Hikmet Erbilgin ise; “Her seçim döneminde İhsangazi’de çok sözler verildi. Ancak İhsangazi bu makus talihini maalesef yenemedi. Kastamonu Merkez’e bu kadar yakın İhsangazi’nin sorunları maalesef çözülmedi. Bu güzel ilçe bir türlü köy görünümünden çıkarılmadı. Halen mahalle yollarını konuşur durumdayız. Geçen seçimlerde MHP’de Kastamonu’nun birçok yerinde yetki verdi. Ancak gelin görün MHP belediyeciliği rant belediyeciliğine dönüştü. Bu memlekette eğitimcilik yapmış, öğretmenlik yapmış belediye başkanı bu belediyenin dükkânlarını sattı. Görüyoruz ki satılan dükkânların yerine hizmet koymak yerine o gelirleri yandaşlarına peşkeş çekmişler” dedi. 

'İlk Yapacağımız İş Kapalı Pazar Yeri Olacak'

Kapalı pazar yeri yapacaklarını söyleyen Erbilgin; “Özellikle seçim dönemlerinde bakanlar gelip sözler veriyor. Geçen seçimde de geldiler. Ama o sözler seçimlerden sonra unutuluyor. Ama biz geçen geldiğimizde de söyledik. İnşallah Erol Sağlık kardeşim belediye başkanı olursa ilk yapacağımız iş kapalı pazar yeri olacak. Diğer taraftan düğün salonunun hem düzenlenmesi hem de genişletilmesi gerekiyor. Onu da hızla hayata geçireceğiz” şeklinde konuştu. 

'Yiyeceği Fırçadan Korkanlar Bu Memlekete Hizmet Edemezler'

Açıklamalarına devam eden Erbilgin; “Hayati başkan gizlice İstanbul’a gitti Halk Ekmek ile ‘siyezi bizden alın’ diye görüştüler. Biz duyunca ‘Başkanım keşke bizimde haberimiz olsaydı. Birlikte gidip bu memleketin siyezini İstanbul’da değerlendirirdik’ dedik. ‘Bunu duyarsa Devlet Bahçeli beni kulağımdan tuttuğu gibi dışarı atar’ dedi. Genel başkanından yiyeceği fırçadan korkanlar bu memlekete hizmet edemezler. Şimdi Erol Sağlık belediye başkanı olursa İhsangazi’nin siyezini kooperatif yoluyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ilişkilendirip değerlendirilmesini sağlayacağız. Karşımda Ufuk Ayvacı’nın arabasını görüyorum. Bir seçim önce kendi adamını satan adamlardan bu memlekete belediye başkanı olmaz. Sosyal medya hesaplarından kin kusanlardan bu memlekete hayır gelmez. İktidarın en güçlü savunucuları olanların bugün iktidar adayına karşı tavır almasından bu memlekete hayır gelmez. Her gittikleri yerlerde Cumhur İttifakı deyip buluştukları yerlerde bu memleketin bütçesini paylaşma pazarlığı yapanlardan bu memlekete hayır gelmez” dedi. 

Bakmadan Geçme