Hasan Baltacı Mazbatasını Aldı

31 Mart Yerel Seçimlerinde seçimi kazanan Hasan Baltacı, Kastamonu Adliyesinde gerçekleşen mazbata töreniyle ile mazbatasını aldı.

Mazbata törenine Cumhuriyet Halk Partisi Kastamonu İl Başkanı İlke Karabacak, partililer ve çok sayıda davetli katıldı.  Düzenlenen törende Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı, İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Yunus Bilgin tarafından mazbatasını aldı. 

Mazbata töreninde yapılan bilgilendirmeye göre; 2024 yılı 31 Mart Yerel Seçimlerinde, Merkez Belediye Başkanlığı için 269 sandıkta toplamda 88 bin 168 seçmenden, 68 bin 146 seçmen oy kullanırken, 64 bin 693 seçmenin oyu geçerli sayıldı. Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı Hasan Baltacı 31 bin 810 oy alırken, AK Parti Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş 23 bin 390, Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Başkan Adayı Yüksel Aydın 4 bin 464, Yeniden Refah Partisi Belediye Başkan Adayı Metin Topaloğlu bin 991 oy aldı.

‘Görev Sorumluğumuzun Farkındayız’

Mazbatasını alan Belediye Başkanı Hasan Baltacı; “Bu mazbatayı bütün Kastamonulular adına aldım. Görevimizi ve sorumluluğumuzu biliyoruz. Bu şehirde her şeyden önce sevgi saygı, huzur ve mutluluğu hakim kılacağız. İşimizin başına geçeceğiz. Kastamonu halkının bizden beklediği neyse görevimizi inşallah layıkıyla yerine getireceğiz. Sizleri mahcup etmeyeceğiz ve layık olacağız. Mazbatamızı aldık, emanetinize görev süremiz boyunca sahip çıkacağız. Seçim döneminde söylediysek onu yapacağız. Görev sorumluğumuzun farkındayız. Bir şehirde saygı, sevgi ve huzur olduktan sonra altın kalkamayacağımız, üstesinden gelemeyeceğimiz herhangi bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Bu memleket ne yaparsak yapalım daha iyisini hak ettiğini biliyorum. Yaptığımız hiçbir şeyin kafi gelmeyeceğini bilerek önümüzdeki dönem Kastamonu’ya hizmet edeceğiz. Lütfen şöyle düşünmeyin ‘Mazbatayı aldı görevlerine başladılar’ diye düşünmeyin. Bizleri yalnız bırakmayın birlikte güzel işler başaracağımıza inanıyorum. Yapılacak her şey sizin ve bizim ortak eserlerimiz olacak. Kastamonu'yu geleceğe daha güzel daha huzurlu bir şehir olarak taşıyacağız” dedi.

‘Çiçekleriniz Çocuklara Kreş Olsun’

Sosyal medya hesabından duyuruda bulunan Baltacı, “Tebrik çiçekleriniz bu şehrin güzel çocuklarına kreş olsun. Bu şehrin güzel insanları, Belediye Başkanlığı tebriki için çiçek vb. göndermek yerine Türk Anneler Derneği Kastamonu Şubesi'ne bağışta bulunarak çocuklarımız için yapacağımız ilk kreşe destek olabilirsiniz” ifadelerine yer verdi.

Bakmadan Geçme