Zonguldak'ta Hayvanları Koruma Günü Kutlandı 

Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 10. Bölge Müdürlüğü Zonguldak Şube Müdürlüğü tarafından Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında okullarda farkındalık oluşturmak amacıyla etkinlik düzenlendi.

Etkinlik, "Hayvanları Sev, Koru ve Yaşam Alanlarına Saygı Göster!" sloganıyla TED Zonguldak Koleji İlköğretim Okulu ve Kdz. Ereğli Nimet İlköğretim Okulu öğrencilerine yönelik gerçekleştirildi.

Etkinlikte, DKMP Zonguldak Şube Müdürlüğü personeli tarafından hayvan sevgisi, hayvan refahı ve hayvan hakları konusunda 302 öğrenciye sunum yapıldı. Sunumda, sahipsiz hayvanların bakımı, korunması, satın almak yerine sahiplenmenin önemi, kış aylarında hayvanlar için bir kap su ve mama bırakılması gibi konularda farkındalık oluşturulması amaçlandı.

Öğrencilere, evlerinde ve çevrelerinde yaşayan hayvanların haklarını savunabilecekleri, onlara karşı daha duyarlı olabilecekleri ve doğanın bu sevimli üyelerini korumanın önemine dikkat çekildi. Etkinlikte, hayvanların yaşam haklarına saygı gösterip, doğal yaşam alanlarını koruyarak geleceğe daha güzel bir dünya bırakılabileceği vurgulandı.

Program sonunda öğrencilere sokak hayvanlarını beslemek amacıyla paket mama ve mama kapları hediye edilerek, "Patili dostlarımıza yalnız bir gün değil, her gün özen gösterelim" mesajı verildi.

Bakmadan Geçme