• Haberler
  • Siyaset
  • Zafer Partili Osmanoğlu'ndan Sert Çıkış: 'Baklava helva ile olmaz'

Zafer Partili Osmanoğlu'ndan Sert Çıkış: 'Baklava helva ile olmaz'

Zafer Partisi İl Başkanlığı, Nasrullah Meydanı'nda esnafları ziyaret etti. Esnafların taleplerini dinleyen Zafer Partisi Kastamonu İl Başkanı Dilek Osmanoğlu, ziyaretler sonrasında Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu'na 'Bu işler baklava, helva ikramı ile olmaz. Önce vatandaşın derdiyle dertlenmeli sorunların çözümü noktasında icraata geçilmelidir' ifadeleriyle seslendi.


Zafer Partisi Kastamonu İl Başkanlığı, Nasrullah Meydanı’nda esnafları ziyaret etti. Esnafların taleplerini dinleyen Zafer Partisi Kastamonu İl Başkanı Dilek Osmanoğlu, ziyaretler sonrasında açıklamalarda bulundu.

Zafer Partisi İl Başkanı Dilek Osmanoğlu, ziyaret sonrasında açıklamada bulunarak; “Bir şehrin kalbi olarak nitelendirilen şehir meydanları; belediye hizmetlerinin kalitesiyle şekillenir. Ancak Kastamonu’daki altyapı eksiklikleri ve bakım sorunlarıyla ayakta kalmaya çalışan şehir sakinlerinin günlük yaşamı, olumsuz yönde etkilenmeye devam ediyor. Bu yazıda belediye hizmetlerindeki eser eksikliği ve güvenliğimizi tehdit eden unsurlara dair kaygılarımızı dile getireceğiz. Bu haftaki Nasrullah Meydanı esnaf ziyaretlerimizde bunun canlı şahidi olduk. Meydanın kaldırım ve yolların kaygan zeminleri, yaya güvenliğini tehlikeye atıyor. Belediyelerin özellikle kış aylarında gerekli tedbirleri alarak yolları güvenli hale getirmeleri, kaldırım düzenlemelerinde ise engelli vatandaşlarımızı gözetmeleri önemlidir” dedi.

‘Nasrullah Meydanı Bu Şehrin Vitrinidir’

Nasrullah Meydanı’nın önemini vurgulayan Osmanoğlu; “Mazgallardan gelen kötü kokular hem çevresel hem de halk sağlığı açısından ciddi bir sorun teşkil ediyor. Meydanın kanalizasyon sistemleri düzenli olarak kontrol edilmeli ve bakım çalışmalarının ihmal edilmemesi gerekiyor. Halk sağlığı demişken meydandaki umumi tuvaletlerin temizlik eksikliği ve bakımsızlığı esnaf ve çevredekilerin ortak şikâyeti. Ayrıca turizmin belli bir alanda tutulması yöre esnafının zaten zor olan ekonomik şartlarını zorlamaktadır. Kastamonu’nun yeterince tanıtılmaması büyük bir sorun. Unutmayalım Nasrullah Meydanı Kastamonu’nun vitrinidir. Gelen kısıtlı turisti sırf bakımsızlık ve ihmalden kaçırma gibi bir lüksümüz yoktur” ifadelerini kullandı.

‘Bu İşler Baklava, Helva İkramı İle Olmaz’

Zafer Partili Osmanoğlu'ndan Sert Çıkış: 'Baklava helva ile olmaz'

Kasaplar Hali’ne de değinen Osmanoğlu; “En önemli sorun olarak meydan esnaflarımızdan Kasaplar Hal’inde, depreme dayanıklı olmayan binaların hala yoğun bir şekilde kullanıldığını görmekteyiz. Taşıyıcı kolonların depreme dayanıksız olması, deprem gerçeğiyle yaşadığımız şehrimizde oldukça endişe vericidir. Depremin gelmesine de gerek yoktur. Yaşadığımız coğrafya her mevsim yağış alan bir yerdir. Yıllar önce güçlendirme çalışmalarının yapılması konusunda esnafın çoğunluğu fikir birliği sağlamasına rağmen mevcut binaların güçlendirme çalışmalarının hala yapılmamış olması kabul edilemez. Belediyenin bu konuda daha etkin bir rol oynaması, Haldeki binaların güçlendirme çalışmalarının yapılması için bir an önce harekete geçmek gerekmektedir. Bu işler baklava, helva ikramı ile olmaz. Önce vatandaşın derdiyle dertlenmeli sorunların çözümü noktasında icraata geçilmelidir. Belediye personel alımlarındaki yetersizlik ve liyakatsizlik tüm bu sorunların temelini oluşturmaktadır” dedi.

‘Güçlü Yerel Yönetimler, Güçlü Bir Toplumun Temelini Oluşturur’

Osmanoğlu son olarak; “Unutmayalım ki, güçlü yerel yönetimler, güçlü bir toplumun temelini oluşturur. Kastamonu’yu yönetmek sadece şehrin fiziksel görünümünü değiştirmek değil, aynı zamanda toplumun yaşam kalitesini de artırarak yapılır. Biz Zafer Partisi olarak Kastamonu’nun ve Kastamonu halkının hakkını gözeteceğimize, esnaflarımızı ziyaretle başladığımız bu yürüyüşe gerekirse kapı kapı dolaşarak devam edeceğimize söz veriyoruz” şeklinde konuştu.

Zafer Partili Osmanoğlu'ndan Sert Çıkış: 'Baklava helva ile olmaz'

Bakmadan Geçme