'YSK adalete olan inancı yaraladı'

CHP MİLLETVEKİLİ HASAN BALTACI Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Hasan Baltacı, 23 Haziran'da gerçekleştirilecek olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri öncesi Ekrem İmamoğlu'na destek vermek için gittiği İstanbul'da çalışmalarını sürdürüyor. Partisi tarafından Fatih İlçe Sorumlusu olarak görevlendirilen Milletvekili Hasan Baltacı, Fatih İlçe Başkanı Gökhan Gençel, Fatih Belediye Başkan Adayı Soner Özimer ve ilçe yöneticileriyle birlikte...

CHP MİLLETVEKİLİ HASAN BALTACI;


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Hasan Baltacı, 23 Haziran’da gerçekleştirilecek olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri öncesi Ekrem İmamoğlu’na destek vermek için gittiği İstanbul’da çalışmalarını sürdürüyor.

Partisi tarafından Fatih İlçe Sorumlusu olarak görevlendirilen Milletvekili Hasan Baltacı, Fatih İlçe Başkanı Gökhan Gençel, Fatih Belediye Başkan Adayı Soner Özimer ve ilçe yöneticileriyle birlikte ilçedeki muhtar ve iş adamlarını ziyaret ederken özellikle Kastamonuluların yoğun olarak yaşadığı mahallelerde hemşerilerinin evlerine de misafir oluyor. Milletvekili Baltacı ayrıca davetlisi olduğu Kastamonu derneklerinin düzenlediği iftar programlarında da İstanbul’da yaşayan Kastamonulularla bir araya gelip sohbet imkânı buluyor.

ABANA VE ÇEVRE KÖYLERİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NİN İFTARINA KATILDI

Milletvekili Hasan Baltacı son olarak, dernek başkanı Hayati Bal’ın davetlisi olarak Cide Loç Yöresi Kalkınma ve Dayanışma Derneği’nin ve Dernek Başkanı Mehmet Kara’nın daveti üzerine de Abana ve Çevre Köyleri Yardımlaşma Derneği’nin düzenlediği iftar programlarına katıldı. Milletvekili Hasan Baltacı’ya Abana ve Çevre Köyleri Yardımlaşma Derneği’nin düzenlediği iftar programında CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya da eşlik etti. 22 Mayıs’tan bu yana İstanbul’da yoğun bir çalışma gerçekleştiren Milletvekili Hasan Baltacı, Ekrem İmamoğlu’nun kazandığı seçimi iptal ederek halkın iradesini hiçe sayanlara 16 milyon İstanbullunun 23 Haziran’da gereken cevabı vereceğinden emin olduğunu söyledi.

“KİMSENİN KUŞKUSU OLMASIN BU İSRAF DÜZENİNİ DEĞİŞTİRECEĞİZ”

Ekrem İmamoğlu’nun 18 günde yaptıklarıyla israf düzenine dur diyebileceğini herkese ispatladığının altını çizen Milletvekili Hasan Baltacı; “İstanbul seçimlerinde bir haksızlık yaşandı. YSK aldığı kararla hem vicdanları hem de adalete olan inancı yaraladı. Bu büyük haksızlığı, bu büyük adaletsizliği, 23 Haziran günü, bayram yerine gider gibi, neşe içerisinde sandıklara giderek hep birlikte düzelteceğiz. 23 Haziran'da, bu ülkenin demokrasiden, hukuktan, adaletten ve sandıktan yana olduğunu herkese göstereceğiz. İstanbul'un ve Türkiye'nin demokrasiyle yeniden buluşmasını hep birlikte sağlayacağız. O sandık bir vicdan sandığı olacak. O sandık bir adalet sandığı olacak. 23 Haziran'da haksızlık edenlere, adaletsiz davrananlara, kul hakkı yiyenlere İstanbul halkı gereken cevabı bir kez daha verecek. Bu süreci içine sindiremeyen binlerce AK Partili ve MHP'li hemşerimizin olduğunu çok iyi biliyorum. Onlar şunu iyi bilmeliler. 31 Mart seçimlerinden sonra yaşanan büyük haksızlıkta onların suçu yok. Bunun kusuru, günahı ve vebali onların üzerine değil. Bu büyük ayıbı, günahı ve haksızlığı birlikte düzelteceğiz. 23 Haziran'da, her siyasi görüşten tüm İstanbullular bu şehrin geleceği için, akıllarının ve kalplerinin gösterdiği yoldan gidecek ve mutlaka vicdanlarının sesini dinleyeceklerdir. 23 Haziran’da sadece adalete, hukuka, demokrasiye sahip çıkmış olmayacağız. İstanbullularında haklarına sahip çıkmış olacağız. Kimsenin kuşkusu olmasın bu israf düzenini değiştireceğiz” ifadelerini kullandı.

“İKTİDARIN 25 YILDA YAPAMADIKLARINI 5 YILDA YAPACAK” Açıklamalarına devam eden Milletvekili Baltacı; “İstanbul Büyükşehir Belediyesi bir avuç yandaşın değil, tüm İstanbulluların yararına çalışacak. Ekrem İmamoğlu sadece 18 günde yaptıklarıyla bu israf düzenine dur diyebileceğini hepimize ispatladı. Belediyenin kaynaklarını vatandaşa doğru akıtmaya başladı. Seçim öncesinde vadettiği su indiriminin belediye meclisinden geçmesini sağladı. Bu sayede İstanbullu her aile yılda 540 lira tasarruf edecek. Öğrencilerin aylık ulaşım ücretinin 85 TL'den 40 TL'ye inmesini sağladı. Böylece iki çocuklu her ailemiz, yılda bin 80 lira tasarruf edecek. 19 Mayıs'ta kitle ulaşım araçlarının tüm İstanbullulara ücretsiz hizmet etmesini sağladı. Sadece 18 günde bunları başardı. 5 yılda çok daha fazla hizmeti İstanbullulara sunacak. Nasıl mı yapacak? Sadece israfın ve rantın önüne geçerek İstanbul’un önemli ihtiyaçlarını rahat rahat karşılayacak. Gelir ve gider bütçemizi akılcı ve etkili politikalarla yönetecek, yılda 5 milyarlık yeni kaynağı İstanbul büyükşehir belediyesine kazandıracak. İktidarın 25 yılda yapamadıklarını 5 yılda yapacak. Ben her İstanbul’a geldiğimde, betonlaşmış bir şehir, sıkışmış trafiği ve insanlardaki mutsuzluğu, bakmışlığı görüyorum. Artık bu gidişat değişmeli. İstanbul’un bu sorunları hızlı ve pratik çözümler bekliyor. Büyük ve kapsamlı sorunlara, kalıcı çözümler bekliyor. Bence artık İstanbullu halden anlayan yöneticiler görmek istiyor. Vatandaştan başka kimseden talimat almadan, yalnızca vatandaşın taleplerine uygun hareket eden yöneticiler görmek istiyor. Biz eş, dost, akrabaya değil, merkezine vatandaşı alan, herkesi kucaklayan belediyecilik yapacağız. Çünkü bizim anladığımız siyaset budur. Halkçı belediyecilik budur. Cumhuriyetçilik budur. Ben İstanbul’da çalışma yaptığım süre zarfında şunu net olarak gördüm. 23 Haziran'da 16 milyon İstanbullu yiğidin hakkını yiğide yeniden teslim edecek. Her şey çok güzel olacak” dedi.

Bakmadan Geçme