Yoğun Talep Görmeye Başladı

Av yasağının kalkmasının ardından, balık av malzemeleri satan işletmelerde yoğunluk yaşanmaya başladı.

Balıkçılığın serbest hale gelmesi, özellikle amatör balıkçılar arasında büyük bir hareketliliğe neden oldu. Karadeniz Av Pazarı Çalışanı Tuğrul Karamahmutoğlu av malzemeleri hakkında bilgiler verdi.

İşlerinin 1 Eylül’den itibaren başladığını söyleyen Karadeniz av pazarı çalışanı Tuğrul Karamahmutoğlu; “1 Eylülde av yasağının kalkmasıyla birlikte av malzemeleri satışında işlerimiz yeniden açıldı. Müşterilerimizden yoğun talep görmeye başladık.

Av yasağının kalmasıyla birlikte ufaktan bir hareketlenmemiz başladı. Balık av malzemeleri ile birlikte müşterilerden çok güzel geri dönüşler almaya başladık. Balık avı ve çevre bilinci hakkında müşteriler bizlerden talepleri bulunuyor. Yeni çıkan olta ve makinalara rağbet gösteriyor. Balık avı yasağının kalkması bizim için olumlu yönde gelişti. Mağazamızda doğaya zara vermeyen ürünleri satmaya özen gösteriyoruz. Kastamonulular amatör balıkçılığı oldukça seviyor” dedi.

‘Limitlerin Üzerinde Balık Tutulmaması Çok Önemli’

Kastamonu sahilinde amatör balıkçılığa daha çok ilgi olduğunu vurgulayan Karadeniz av pazarı çalışanı Tuğrul Karamahmutoğlu; “Karadeniz Bölgesinde sahilinde konumu ve sahili müsait olduğu için amatör balıkçılığa ilgi oldukça yüksek diğer illere göre. Av malzemelerine ilgi bu seneye kadar oldukça iyiydi ama bu sene satışlar biraz daha iyileşti. Eskiden balıkçılar basit tahta parçalarıyla avlanmaya çalışırdı. Şimdi ise olta, makara, şamandır, misina sistemleri sayesinde avlanmak hem daha kolay hem de daha etkili. Balıkçılarımıza en kaliteli ürünleri sunmak için çalışıyoruz. Limitlerin üzerinde balık tutulmaması çok önemli. Küçük balıkları avlamaktan kaçınmalıyız. Ayrıca trol ağlarının kullanımı sularımızın geleceği için büyük bir tehdit oluşturuyor. Bu konuda hepimize sorumluluk düşüyor. Gelen müşterilere de çalışan olarak bilgilendirmelerde bulunuyoruz. Atık malzemelerini toplamlarını rica ediyoruz. Mağazamız sezon dışında satışlar normaldi. Yasaklar varken cirolar düşüktü” ifadelerine yer verdi.

‘Müşteriler Eski Dönemlere Oranla Daha Bilinçli Avlanmaya Başladı’

Bölgedeki balık türlerine değinen Karadeniz av pazarı çalışanı Tuğrul Karamahmutoğlu; “Bölgemizdeki en popüler balık türleri, alabalık, sazan, gümüş, levrek tarzı balıklar daha sık olur. Genel yoğunluk olarak alabalık ve sazan balığımız vardır. Müşterilerimiz bulunan balık türlerine göre ürün almaya dikkat ediyor. Bu sezona özel bizlerde alabalık için özel hamur vb. Malzemeleri satıyoruz. Levrek için yine ayrı sahte balık ve doğada kaybolan yemler kullanmaya ve satamaya gayret gösteriyoruz. Gelişen teknolojiler balık avlarını olumlu yönde değiştirdi. Müşteriler eski dönemlere oranla daha bilinçli avlanmaya başladı ”şeklinde konuştu. 
 

Bakmadan Geçme