• Haberler
  • Genel
  • Yılın Trend Perdeleri Hangileri? Detaylar Haberimizde...

Yılın Trend Perdeleri Hangileri? Detaylar Haberimizde...

Ev dekorasyonunda vazgeçilmez parçalardan biri olan perdelerin odalara uyumlu olması oldukça önemlidir. Pera Perde İşletme Sahibi Eyüp Şahbazoğlu perdelerde bu yılın minimalist dekorasyon tarzı ve renk seçimleri hakkında detaylı bilgiler sundu.

Bu yıl sıklıkla düz desen perdelerin tercih edildiğini belirten Pera Perde İşletme Sahibi Eyüp Şahbazoğlu;“7 yıldır bu sektör içerisinde yer almaktayım. 2024 yılında tamamen düz desenler ön plana çıkmaktadır. Artık tamamen düz desenler üzerinde duruluyor. Neredeyse modası hiç geçmiyor. Düz desenlerde fabrikalar daha sağlam ürünler yapıyor. Çünkü düz desenlerdeki maliyet daha az olduğu için ürünün sağlamlığı üzerinde bir fabrikalar daha çok duruyor. Perdelerde fonlar düz ve tek renk desenler daha çok tercih ediliyor. Perde seçerken müşterilerimizin en büyük hatalarından biri de bezssel ürünlerin alınmaması. Grek ya da petek zeminlerin tercih edilmesi ufak hatalardır. Grek ya da bezssel ürünler uzama yapıyor. Ama bezsek ürünler daha alt yapısı sağlam ürünlerden. Ve uzama yapmadığı gibi güneşe ve diğer olumsuz şartlara karşı daha uzun süre kullanılıyor” dedi.Yılın Trend Perdeleri Hangileri? Detaylar Haberimizde...

'Damaks Desenler, Serpme Ürünler Gibi Bu Tarz Perdeler Seçilmeli'

Oturma odaları için daha çok bezsel ürünler kullanılması gerektiğini söyleyen Eyüp Şahbazoğlu; “Oturma odası bizim çok sık kullandığımız bir yer. Oturma odası daha rahat edilebileceğimiz düz bezssel ürünlerin kullanılması çok önemli. Çabuk kirlenme yapabilir. Ancak yatak odasında biraz daha fantezi ürünleri kullanılabilir. Damaks desenler, serpme ürünler gibi bu tarz perdeler daha klasik perdeler seçilmeli. Oturma odaları için daha düz ve ferah renkte perdeler seçilmeli. Modern dekorasyon için özellikle krep dediğimiz keten tüller tercih edilebilir. Bunlar rüstikle ya da başka türlü tasarımlarla daha iyi olabilir. Özellikle krep dediğimiz ürünler çok daha tasarıma uygun, güncel ve ömrü bitmeyecek bir ürün ”ifadelerini kullandı.

'Perdelerde Bezssel Ürünler ve İplik Kullanıldığı için Doğaya Zarar Vermez'

Çevre dostu perdeler hakkında konuşan Eyüp Şahbazoğlu; “Çevre dostu dediğimiz perdeler bazı firmaların ürettiği kendi kendini temizleyen daha çok stor ve karizma özellik oluşan ürünlerdir. Fakat bunları ben çok fazla verimli olduğunu düşünmüyorum. Diğer perdelerden çok fazla farklı olduğunu düşünmüyorum. Ancak perdelerin genelinde zaten bezssel ürünler kullanıldığı veya iyi bir iplik kullanıldığı için perdeler doğaya zarar vermez. Kullanan c vatandaşlara da zarar vermez. Herhangi bir kansorojen madde içermez” dedi.

'Perdenin Kullanım Amacı da Çok Önemlidir'

Mekânlar için perde seçerken dikkat edilmesi, gereken huşulara değinen Eyüp Şahbazoğlu; “Bir mekanda perde seçilirken mekanın genel bütünlüğüne bakılması lazım. Halı, mobilya, evin içerisinde kullanılan demir baş eşyaların renk, klasik ve spor tarzına bakılmalı. Birde perdenin fonu ve tülü arasında hareket farkına bakılmalı. 2’sinin de hareketli olması çok iyi değildir. Tül sade, fon hareketli olmalı. Ya da tam zıttı. Bunlara çok dikkat etmek gerekiyor. Birde perdenin kullanım amacına dikkat edilmeli. Balkonlarda pilsel perdeyi kullanabilirsiniz, çok rahattır. Ama iç mekanlarda pilsel perdeler tercih edilmemeli. Mutfakta çok sağlam bir perde alınması gerekir. Çünkü mutfak sürekli koku ve nemle ilişkisi olduğu için mutfakta sağlam dayanımı güçlü perdelerin kullanımı daha iyi olur. Dolayısıyla perde sadece bulunduğu çevredeki dekorasyonu büyük ölçüde etkiler. Perdenin kullanım amacı da çok önemlidir. Müşterilerimiz bu yıl sıklıkla krep türü perdelere yoğunluk gösterdi. Minimalist perde trendleri, temiz çizgiler, düz renkler ve basit desenlerle karakterize edilir. Bu perdelerde karmaşık detaylardan kaçınılarak, sadelik ve zarafet ön planda tutulur. Beyaz, gri, bej gibi nötr renklerin yanı sıra siyah ve hafif pastel tonlar da sıkça tercih edilen renkler arasındadır. Bu renkler, minimalist dekorasyon tarzının vazgeçilmez unsurlarıdır ve her tür ev dekorasyonuyla uyum sağlarlar” şeklinde konuştu.

Özel Haber

Bakmadan Geçme