Yıldızlar Okulu Projesi Başarıyla Devam Ediyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen Yıldızlar Okulu Projesi sinema ve dizi sektörüne genç oyuncular kazandırmayı amaçlıyor. Projenin akademik danışmanlığını Kastamonu Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Emre Ertürk üstleniyor.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, dizi ve filmlerin Türk kültürü üzerinde oluşturduğu erozyon tehdidine karşı, önlem amacıyla hayata geçirilen projenin akademik danışmanlığını Kastamonu Üniversitesi Öğr. Gör. Dr. Emre Ertürk yürütürken, koordinatörlüğünü medya ve iletişim uzmanı Can Çağatay Yetik üstleniyor. Ünlü Senarist Makbule Kosif'in de eğitmen kadrosunda yer aldığı projede, kamera önü oyunculuk eğitimini, ünlü yönetmen Ali Balcı veriyor. Eğitimi başarıyla tamamlayan 20-29 yaşındaki oyuncu adaylarının, dizi ya da film projelerine yerleştirilmeleri ve kariyer planlamalarına rehberlik edilmesi amaçlanıyor.Yıldızlar Okulu Projesi Başarıyla Devam Ediyor

Proje 12 Hafta Sürecek

Kuramsal ve uygulamalı kamera önü oyunculuğu eğitimi içeren proje, kuramsal ve uygulamalı eğitimlerle toplam 12 hafta sürecek. Genç oyuncu adayları, bir yandan teorik ve uygulamalı eğitimlerine devam ederken diğer yandan sinema ve dizi sektörünün başarılı oyuncu, yönetmen ve yapımcıları ile de bir araya gelecek.
Projede Türk kültürüne, sinema-dizi sektörüne milli ve manevi bir çabayla katkı sağlamanın temel hedef olduğunu söyleyen Öğr. Gör. Dr. Ertürk, “Kastamonu Üniversitesi mensubu olarak milli ve manevi hassasiyetlerle tasarlanmış böyle bir projede yer almaktan gurur duyuyorum. Gelecekte de benzer projeler ile gerek dizi sektörüne gerekse akademiye katkı sağlamayı hedefliyoruz” diyerek sözlerini tamamladı. 

Özel Haber

Bakmadan Geçme