Yeşilay Bilinçlendiriyor

Yeşilay Şubesi tarafından yaz kuran kurslarına katılım sağlayan çocuk ve gençlere yönelik bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirildi.

Yeşilay Şubesi tarafından yapılan bilgilendirmede; “Günümüzde çocuklar çok küçük yaşlardan itibaren teknoloji ile tanışmaya ve teknolojiye ilgi göstermeye başlamaktadırlar. Her türlü ekranın, özellikle küçük yaşlarda kontrollü ve sınırlı kullanılmadığında, çocuğa yararından çok zararının olduğu bilinmektedir. Çocuğu dijital dünya ile ilgili doğru bilgilendirmek ve çocuklara kendilerini korumalarını öğretmek teknoloji bağımlılığını önleme konusunda büyük önem taşır. Çocukluk ve gençlik döneminde yapılan fiziksek aktivite, sağlıklı beslenme düzeni ve bilinçli teknoloji kullanımı önem arz etmektedir. Okul dönemi çocuklarında iyi beslenme alışkanlığı kazanmak ve besin öğeleri yönünden zengin bir diyet tüketmek çok önemlidir. Çünkü sağlıklı beslenme, sağlıklı çocukluk, sağlıklı çocukluk ise; sağlıklı yetişkinlik demektir. Yeterli ve dengeli beslenme büyüme ve gelişmeyi destekleyen en önemli unsurlardan biridir. Aynı zamanda fiziksel aktivitenin de gelişimi destekleyerek sağlıklı yaşamayı sağlamaktadır. Bu kapsamda Yeşilay Kastamonu Şubesi olarak Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü ile işbirliğimizde İl Müftülüğü yaz kuran kurslarına katılım sağlayan çocuk ve gençlere yönelik bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirdik” denildi. 

Şube Başkanı Mesut Şeker, "Her çocuğa ulaşma gayretiyle okul döneminde yaptığımız ‘Benim Kulübüm Yeşilay’ etkinliklerinin yanı sıra yaz döneminde de Kur'an kurslarını ziyaret ettik. Çalışmaya katılan herkese teşekkür ederim" dedi. 

Bakmadan Geçme