Serap Oruç

Narinlerin Nefesi Kesilmesin

Serap Oruç

Bugünlerde ağıtlar boy gösteriyor kendi hanesinde vicdan ve merhametin esirgendiği "Narin" bir çocuğun nefesi kesildiği için, yeryüzündeki tüm narin çocuklara kurulan tuzaklar, yapılan kötülükler için.

Her sabah acı haber işitmekten usandı kulaklarımız. İnsanlığı olanların içine çöken hüzün ve acı kaldırılmıyor artık bu kadarı. 

Utandırmasaydınız bu kadar da insanlığı ey insanoğlu, olmaz mıydı?

Bir çocuğun zerre kuşku duymadan sığınacağı tek kuytu annesi, tek kuytu babası, tek kuytu karındaşı, ya da tek kuytu amcası, tek kuytu dayısı gibi akrabaları olacakken nedir çocukların tanıştığı, işittiğimizde yüreğimizi kabartan, midemizi bulandıran, insanlığın belini büktüren utanmanın firar ettiği ve yerini utanmazlığın aldığı kuytunun adı?

Kalbinin duvarları taşla örülü insanları, aklını pazara çıkartmış insanları ve onların yapıp ettiği davranışları seyretmek şöyle dursun, konuşmak şöyle dursun, yazmak şöyle dursun destursuz aklımıza getirmeye mecalimiz yok artık.

Lâkin bu olanları yok sayamayız görmedik, duymadık, bilmiyoruz, bana ne de diyemeyiz. Elbette üst perdeden bilmediğimiz konularda yorum yapamayız ve insanlığa dair umudumuzu asla karartamayız. Çıkartmamız gereken dersleri çıkartmalıyız. Eksilen insani yanlarımızı tamamlamak için çabalamalıyız. Vicdan ve merhamet duygularımızı her gün yeniden sulayıp yeşertmeliyiz.

Zihnimizi işe yarar bir meşgaleyle meşgul etmeliyiz, uyanmalıyız, insan yanımızı uyandırmalıyız, insanlığı uyandırmalıyız. 

Narinlerin nefesi kesilmesin diye Narin bir insan olmak için durmadan çabalamalıyız ve vicdan merhamet, güven, adalet duygularımıza ihanet eden kim varsa yakasına yapışmalıyız ve inisiyatif almalıyız. Alvarlı Efe'nin dediği gibi Allah bizi insan eyleye niyazi ile. Saygılar.
 

Yazarın Diğer Yazıları