Serap Oruç

Hayaline Sahip Çık 

Serap Oruç

İnsan, kurduğu hayalin gerçekten "Zaferle son bulmasını istiyorum" diyorsa gerçekte sefere çıkmalı ya da sefere çıkmadan zafer hayali kuran o hayalinin kurmaktan öte geçmeyeceğinin farkında olmalı.

Her insanın herhangi bir konuda mutlaka zaferle son bulmasını istediği hayali ya da hayalleri vardır. Lâkin birçoğunun o hayalin ya da hayallerinin zaferinde başkahraman olmak için sefere çıkmaya cesareti yoktur. 

Çünkü sefere çıkmak demek insanın o güne kadar birlikte yaşadığı insanları tüm konfor alanlarını ardında bırakmasıdır. 

Hayaline gideceği yolda çakıl taşlarıyla, çamurla, bataklıkla, dikenlerle, uçurumlarla da rastlaşacağının bilincinde olmasıdır.

Tüm bunlara rağmen insanın hedefine ulaşması için zor da olsa yeni tecrübelerle tanışarak mücadele vererek ilerlemeyi göze alabilmesidir.

Konfor alanında kalıp sadece hayal kuranlar bu nedenle kurdukları zafer hayallerinin gerçekte başkahramanı olamayacaktır. 

Zafer; bilinç, irade, sabır ve mücadelemiz ile şekillenir, anlam kazanır.

Bu nedenle zafer hayali kuran insan hayaline sahip çıkmalı, onu koruyup kollamalı, hayalini gerçeğe dönüştürmek için hayatta farklı kapılar olduğunun ve o kapıyı aramaktan vazgeçmemesi gerektiğinin, farklı köprüler olduğunun ve o köprüleri geçmesi gerektiğinin daima farkında olmalı. 

Dahası hayali için mücadele etmenin zevkine vararak çabalamalı.

Cüneyd Bağdadi'nin dediği gibi "Aramakla bulunmaz, ama bulanlar ancak arayanlardır."

İşte hayal kurmakla hayaline kavuşmak için sorumluluk almayı bu cümle çok güzel özetlenmiştir.

Şimdi her ne ise hayalin ona gideceğin yöntemleri çok iyi öğren, çok iyi bil ve hayalini hiç kimsenin küçümseyerek istismar etmesine izin vermeyecek kadar bilinçli olup hayaline sahip çık. 

En önemlisi hayaline dair içinden olumsuz düşünceler geçmeye başladığında daima şu hadisi aklına getir; "Allah sizin dış görünüşünüze ve mallarınıza bakmaz; ama O, sizin kalplerinize ve işlerinize bakar.'" (Müslim, Birr, 33) 
Saygılar.
 

Yazarın Diğer Yazıları