Serap Oruç

Geleceğe Bilimin Işığında İlerleyeceğiz 

Serap Oruç

Duyan duymayana duyursun! Kastamonu'da 17-18-19 Ekim 2024 tarihlerinde bilim şenliği var. Heyecanlanmamak elde değil elbette.

Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde beşincisi düzenlenecek olan ve TÜBİTAK tarafından desteklenen Bilim Şenliği Cumhuriyet Meydanı'nda 43 atölye çalışması ile birlikte gerçekleştirilecek.

Sloganımız; geçmiş tarihle, gelecek tarih arasındaki en sağlam köprüyü bilimin temelleri üzerine inşa edeceğiz. Geleceğe hep birlikte bilimin ışığında ilerleyeceğiz. 

Batı Karadeniz’in en büyük etkinliklerinden birisi olan 4007 TÜBİTAK Bilim Şenliği'ni çağın sınırlarını aşmak isteyen kıymetli Kastamonu halkı ile beraber coşku içerisinde gerçekleştirmek ekipçe hayalimiz.

Şenlik kapsamında Kastamonu’daki farklı okullarda çalışmalarını sürdüren alanında uzman öğretmenler rehberliğinde "STEM, teknoloji, robotik etkinlikler, bilimsel söyleşiler, bilimsel gösteriler, teleskop ile gökyüzü gözlem ve sanat etkinlikleri yanı sıra süreç boyunca AFAD, Jandarma, Yeşilay, Kızılay, Orman Genel Müdürlüğü, Gençlik Spor Bakanlığı ile ortak atölyeler de gerçekleştirecek.

İlimizde daha önce de yapılan bilim şenliklerine 30 bini aşkın kişinin katılmış olmasının heyecanı ile birlikte bu yılki etkinliklere daha geniş çaplı bir katılım beklenmekte.

Bu şenlik sadece çocuklara değil; her yaştan herkese. Çünkü hedef ve amaç bilim kültürünün toplumda yaygınlaşması, herkesin bilimle tanışması, bilime dair olumlu bakış açısını herkesin oluşturması ve her insanın merak duygusunu tutkuyla bilime yöneltip, çalışarak, üreterek sürekli kendisini yetiştirip, yenileyip bilimin bilgisi ve ışığı ile yarını/yarınlarını aydınlatması.

Yediden yetmişe herkes kol kola, omuz omuza hem eğlensin, hem icat çıkartsın, hem öğrensin ve tabii ki bilim şenliğine gelen bütün davetliler bilimsel merakın öneminin idrakine ulaşsın. İlgi duyduğu konuları titizlikle analiz edebilsin, birikimini geliştirebilsin. Kalabalığın coşkulu sesi tüm şehirde inlesin.

Bilim şenliği ekibi Kastamonu Cumhuriyet Meydanı'nda buluşmak üzere bekliyor herkesi. Saygılar.
 

Yazarın Diğer Yazıları