Serap Oruç

Bataklığı Çiçek Bahçesine Çevirmekti Niyeti

Serap Oruç

Kastamonu gençleri için gecesini gündüzüne katan "uyuşturucudan bir çocuğumuzu bile kurtarmak, uzak tutmak benim mutluluğum" diyen, "uyuşan kafa şeytanın arka bahçesidir" diyen, gençlere "damarlarınızdaki asil kanı uyuşturucuyla kirletmeyin" diye durmadan tekrar eden, anne babalara "çocuklarınızı ilgisiz sevgisiz bırakmayın" diye adeta yalvaran, "sizde bulamadığını dışarda arar, aratmayın" diyen, "dışardakiler onları her türlü emelleri için kullanıyor" diyen, "en iyi narkotik polisi annedir" diyen, "çocukları uyuşturucuya başladığında ilk anneler fark eder" diyen tertemiz bir vatan evladı; annesini rehin alan, uyuşturucu bataklığına saplanmış, uyuşturucu nedeniyle tutuklu bulunduğu cezaevinden kısa süre önce izinli çıkıp daha sonra ise cezaevine dönmeyen İsmail B. İsimli şahsın silahından çıkan kurşunla katledildi.

Nevşehir/ Kozaklı-Abdi Köyünden Yaşar Şahan oğlu, Polis Memuru Ahmet Şahan (38) 01.08.2024 tarihinde görevi başında şehadete yürüdü. Sözün bittiği yerdeyiz.

Bu yazıyı ellerim ve yüreğim titreyerek yazıyorum. Siren sesleri ile başladığımız saatler boyunca şahit olduğumuz çatışma sesleri sonrası öğrendiğim bu haberle herkes gibi benimde yüreğim dağlandı.

Olayın bu kadar büyüyeceği ve şehit vereceğimiz asla aklıma gelmezdi. 

Kahraman polisimiz ilimizde ailemizden biri gibiydi. 

Gençleri ve çocukları uyuşturucu bataklığına karşı korumak için sayısız konferans ve seminer vermişti, ikazlarda bulunmuştu.

Bataklığı çiçek bahçesine çevirmekti bütün niyeti ve o bataklığı gençlerin hiç görmemesiydi tüm hedefi. İyilik yapmak için kendisiyle yarışırdı. Koşturmaktan ailesine, eşine, çocuklarına zaman ayırmadığının bilincindeydi. "Değerli eşim ve evlatlarım bana haklarını helal etsin" demeyi gittiği her yerde hiç eksik etmezdi.

Mertti, babacandı, efendi, erdemli, ilkeli, karıncayı dahi incitmekten çekinen, adam gibi bir adamdı. 

İnsan sevdalısı, vatan sevdalısı, yardımsever, şerefli bir insandı.

Selamsız hiç kimseyi geçmezdi. 

Bağımlılıkla mücadele ettiği mesleğine bağlılığına yediden yetmişe tüm halkımız şahitti ve kendini adamıştı.

Kahraman polisimiz Kastamonuluları görevi sürecinde korudu kolladı. Gençleri uyuşturucuya teslim etmemek için gayretle emek verdi.

Ahmet kardeşimiz konferanslarda kimseyi suçlamazdı hep ailelere seslenirdi "evladınıza sahip çıkın" diye adeta yalvarırdı. Vatanı için, Kastamonulular için, yüzü ak, alnı açık kahramanca şehit oldu. Allah'ım başta ailesine, eşine, çocuklarına sabır versin. 

Rabbim rahmet etsin. Mekanı cennet, derecesi Âli olsun.

Kastamonu senden razı, inşallah sende Kastamonululardan razı olmuşsundur. 

Hakkını helal et, vatan sana minnettar.
 

Yazarın Diğer Yazıları