Nefise Köylü

Siz Bu Hayvanlardan Ne İstiyorsunuz?

Nefise Köylü

İnsan olmaktan en çok utanan nesil biz mi olacağız bilmiyorum.

İnsanoğlu M.Ö nesillerce yaşadı, M.S nesillerce yaşamaya devam etti. Sözde iyileşti, sözde öğrendi, sözde keşfetti, sözde üretti…

İnsanoğlu çağlar ilerledikçe SÖZDE GELİŞTİ ama geliştikçe RUHUNU KAYBETTİ. Daha ne kadar şansız olabiliriz bilmiyorum. Öyle şanssız bir nesiliz ki, tam olarak bu kayıp ruhlu insanların dönemine denk geldik.

Para var, lüks var, teknoloji var, gösteriş var, imkân var!

Vicdan yok, ahlak yok, acıma duygusu yok, empati yok, sempati yok, düşünce yok, kültür yok, RUH YOK BE KARDEŞİM RUH YOK!

Bu insanlığı, tarih kayıtlarında okuyoruz, 1000 yıl önce sersefil kara kışlarda, yokluk içinde ki yazlarda, kılıçla savaşılan günlerde bile şuan yaşadığımız dönemde olduğu kadar KARA VİCDANLI, DUYGUSUZ, ACIMASIZ VE ŞUURSUZ olmamış.

Geçen hafta ki yazımda insanların, insanlara karşı uyguladığı şuursuz şiddeti konu almıştım. Bu hafta bambaşka bir vicdan yoksunu gündem kulaktan kulağa yayılıyor. Özellikle sosyal medya bu haberlerle çalkalanıyor;

NEYMİŞ EFENDİM, Sokak hayvanlarının 'uyutulması' için yasa teklifi hazırlanıyormuş.

Öncelikle, böyle bir gündemin yapay oluşturulduğunu ve BÜYÜK BİR MANİPÜLASYON olduğunu düşünmek istiyorum. Sosyal medya ve haber sitelerinde jet hızı ile yayılan bu haberlerin gerçek olduğuna inanmak istemiyorum. Bu haberlerin gerçek olma ihtimalini asla kabul etmiyorum.

Olası yasa tasarısının, kabul edilemez nedeni ve amacı şu şekilde; sözde SOKAK KÖPEKLERİ insan sağlığını ve güvenliğini tehdit ediyor… Başıboş gezen sokak köpekleri insanlara saldırıyor ve yaralanmalara neden oluyor. Bu hayvanların kısırlaştırılarak, kontrolsüz üremelerinin önüne geçmek maliyetli olduğundan uyutulmaları düşünülüyor.

İnanılır gibi değil… Kabul edilmesi zaten imkansız…

Yahu daha geçen hafta bir hayvan kadar zekası olmayan sözde insan olarak sıfatlandırdığımız bir maganda şehrin ortasında gencecik, hayatında baharında bir kardeşimizi katletti. Bu suçun karşılığı yasalarımızda idam mı mesela?

Her gün bu ve buna benzer pek çok haber duyuyoruz İNSANIN – İNSANA UYGULADIĞI ŞUURSUZ ŞİDDET HAKKINDA... peki bu şiddeti uygulayan ve neden olan suçluların uyutulması üzerine bir yasa tasarısı hazırlanıyor mu?

Tekrar dönelim sokak hayvanlarına. Gündemimizi meşgul eden, herhangi bir köpeğin - bir insana saldırma haberlerine genel olarak şöyle bir baktığımızda şunu görüyoruz; BU SALDIRI HABERLERİNİN ÇOĞUNA KONU OLAN HAYVANLAR GEN KODLARI İLE OYNANMIŞ, SALDIRGAN OLARAK BİLİNEN VE SAHİPLERİ TARAFINDAN SALDIRI GÜDÜMLÜ YETİŞTİRİLEREK, KONTROLLERİ SAĞLANMAMIŞ HAYVANLAR.

Dolayısı ile hayvanların yine suçu yok. Yine taşın altından şuursuz insanoğlu çıkıyor.

Burada, son 100 yıldır aralıksız DÜNYAYI İLMEK İLMEK MAHFEDEN – EKOLOJİK DENGEYİ ÖZENLE YOK EDEN – KENDİ ÖMÜRLERİNDEN ÇALAN – KENDİ YAŞAM ALANLARINI ZEHİRLEYEN VANDAL İNSANOĞLUNDAN bahsediyoruz.

Durumun vahim, acınası, korkutucu halini ön gören ve çığlık çığlığa bağıran BİLİNÇLİ İNSANLARINDA dünyasını yok eden bu Vandalların çağında, şimdide suçsuz, günahsız, sahipsiz hayvanlara mı el uzatılacak HAYIRRR… KOCAMAN BİR HAYIR!

Bu tarz bir yasa olasılığına çığlıklarla hayır demek için HAYVAN SEVER OLMAYA GEREK YOK! Normal, akıl sağlığı yerinde, vicdanlı bir birey olmak yeter.

Normal bir insan, normal sağlıklı bir insan bilinci, bırakın bir köpeği, bir kediyi, BİR KARINCAYI İNCİLTEMEZ YAHU…

Dünyanın ve ülkemizin bütün sorunları, sıkıntıları bitti de geriye bir tek HAYVANLAR MI kaldı? Diye düşünüyor insan olan…

Hayvanları, ormanları, ekolojik dengeyi, doğayı, YAŞAMAK İÇİN ÇOK AZ YERİMİZ VE UMUDUMUZ KALAN DÜNYAYI rahat bırakın.

Dip not olarak şuna da değineyim; daha öncede yazmıştım.

Yine, vicdansız ve şuursuz, şov insanı denebilecek, ahlaksız bir insan güruhu var. Bunlar şov için, hava atmak için, yapmış olmak için ve hatta beyinlerini minimum seviyede kullandıkları, buna nazaran nefislerine taptıkları için SUÇSUZ, GÜNAHSIZ HAYVANLARI SAHİPLENİP, HAYVANLARI YAŞAM ALANLARINDAN AYIRIP, PSİKOLOJİLERİNİ ALT ÜST EDİP, sonra şovları, hava atmaları bitince SOKAĞA BIRAKIVERİYORLAR.

O MASUM HAYVANLAR DARMADAĞIN OLMUŞ HALDE, BETONUN, TRAFİĞİN, PİSLİĞİN İÇİNDE yaşamla, ölüm arasında mücadele veriyorlar. Çoğu zamanda bu mücadeleyi kaybediyorlar.

Dokunmayın o hayvanlara, vicdansız ve acımasız insanlardan olmayın. O MASUM HAYVANLAR SİZİN YA DA ŞOVUNUZUN BİR PARÇASI DEĞİL!

Ben bu çağda yaşayan insanoğluna ne diliyorum biliyor musunuz?

VİCDAN, AHLAK, ACIMA DUYGUSU VE BİLİNÇ DİLİYORUM. Her geçen gün yitip giden ruhlarını kaybetmemelerini ve insan kalmalarını diliyorum.

DAHA NE DİLEYİM?

Yazarın Diğer Yazıları