Nefise Köylü

Kastamonu Kızılay Yönetim ve Gönüllüleri Huzurevi Ziyareti

Nefise Köylü

Bizim çok güzel ata sözlerimiz var; ‘Gençliğin değeri yaşlılıkta bilinecek.’ de bunlardan biri… hayat telaşı içinde fark edemiyoruz, zaman su gibi akıp geçiyor. Dün çocuktuk, bugün genç olduk, yarın yaşlanacağız…

Her zaman söylüyorum, hayat telaşı, geçinmek, çalışmak falan derken İstanbul, Ankara gibi büyükşehirlerde yaşayan okurlarım sosyal sorumluluk projelerine dahil olmak ve zaman ayırmak konusunda çok da elverişli olamıyorlar.

İstanbul’da yaşarken yıllarca niyetlenmeme rağmen katılamadığım KIZILAY kurumumuza bir gönüllü olarak katılmak memleketim Kastamonu’da nasip oldu.

Öncelikle hemen bilgi vermem gerekirse Kızılay'ın teşkilatı, Genel merkez ve şubelerden oluşur. Kızılay'ın Genel Müdürlük teşkilatı dışında kalan bütün kademelerindeki görevler fahridir.  

Sosyal sorumluluk kapsamına giren her görevde olduğu gibi KIZILAY bünyesinde görev almakta bir gönül işi.

Hem gönüllere yardım ve destekle dokunmak hem de dokunduğun gönüllerin teşekkürleri ve duaları ile kendi gönlünü hoşnut etme işi.

Bugün tamda böyle bir görev için çok değerli Kızılay Kadın Kolları Başkanı Ümran Cabbar, Genç Kızılay Başkanı Ömer Özcan, Genç Kızılay Sekretarya Birimi Öznur Al, Genç Kızılay Eğitim Birimi Sorumlusu Ecem Nur Yüceer ve ben Kızılay Kadın Kolları Medya ve Tanıtım Sorumlusu Nefise Köylü bir araya geldik.

Bazı anlar oluyor çok da duygularını tarif edemiyorsun ama yine de sizler için bu deneyimimi ve sosyal sorumluluk kapsamında tüm sorumlu vatandaşların isterlerse Kızılay ve Afad gibi milletimize yardım ve dayanışma adına Ulus içinde ve Uluslararası hizmet veren kurumlar aracılığı ile gönüllere dokunabileceklerinden bahsetmek istiyorum.

Bugün Kastamonu Kızılay gönüllüleri olarak, GÜLDAL AKŞİT HUZUREVİ YAŞLI BAKIM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ’Nİ ziyarette bulunduk.

Ben de ZİYARET ETMEK İSTİYORUM diyen duyarlı okurlarım için hemen konum belirtmem gerekirse Huzurevi şehrimizin Olukbaşı mevkiinde yer alıyor. Ana caddeye çok yakın ve dolmuşla önüne kadar ulaşım sağlayabiliyorsunuz.

Şehrimizdeki huzurevi yazımın başlığında belirttiğim gibi aslında HUZURUN EVİ, tam bir rehabilite merkezi… Yeni binası, pozitif çalışanları, temiz kullanım alanları ile yaşlılarımızı emanet ettiğimiz bu rehabilite merkezinin güven veren huzurlu havası karşıladı bizi.

Huzurevi kelimesinin çoğumuza soğuk ve hüzünlü geldiğini biliyorum. Ama devletimizin güvencesi altında hizmet veren huzurevleri aslında en başında çok önemli REHABİLİTE merkezleri.

Bize soğuk ve hüzünlü gelen şey aslında;

YAŞLILIK…

Zamanın ne kadar hızlı gelip geçiyor olması…

Hayatımızı ve zamanımızı ne kadar faydalı yaşıyoruz sorusunu kendimize soruyor olmamız…

Hayat kısa kimseye küsmeye, kimseye gönül koymaya, kimseye kötü söz söylemeye, kimseyi kırmaya, özetle kötülük ve faydasızlıkla zerre zaman kaybetmeye yer yok. Her zaman aklımızın ve fikrimizin İYİLİĞE dönük olması gerekliliği ile yüzleşiyorsunuz böyle bir ziyarette. Zamanın kıymetini hangi yaşta olursak olalım bilmemiz gerektiğini hatırlatıyor insana…

Yaşlılarımızın sohbete, muhabbete ihtiyaçları var. Yoksa keyifleri ve rahatları yerinde bin şükür. Çalışanlar büyük bir özveri ile onları kucaklamışlar.

Bir de tatlı sohbetleri var ki sormayın. Kızılay ekibi olarak ziyaretimizi tamamladığımızda hepimiz birbirimize aynı şeyi söyledik; ‘zaman ne kadar çabuk geçti.’

Vedalaşıp yaşlılarımızın yanlarından ayrıldığımızda hepimiz çok yoğun duygular içindeydik tabi ki.

Ben sosyal sorumluluk projelerine KIZILAY aracılığı ile fazlasıyla, tüm gayretimle ve tüm kalbimle dahil olabildiğim için, aynı yolda gönül vermiş dostlarımla sosyal sorumluluk kapsamında bir araya geldiğimiz için teşekkür ediyorum.

Sosyal sorumluluk projesine dahil olun ya da olmayın fark etmez. Bir gün birkaç saatinizi sizde hoş sohbet, dua almak ve gönülleri hoş etmek için HUZURUN EVİNDE GEÇİRİN DERİM BEN…

Tüm okurlarıma selam olsun.

Yazarın Diğer Yazıları