Nefise Köylü

Gezelim, Görelim Köşesinde Vizesiz ve Ucuz Seyahat Edebileceğimiz Bir Ülke Montenegro (Karadağ)

Nefise Köylü

Sosyal ağlardan ve bloğumdan beni takip eden dostlarım sizden daha önce haberdar olmuş olsa da günlerdir siz değerli okurlarımla MONTENEGRO gezimin ayrıntılarını paylaşmak için can atıyorum.

Mükemmel bir deneyim!

Bizim KASTAMONULULAR gizli entelektüellerdir. Bilinen espritüel yaklaşımların dışında Kastamonu halkı eğitime önem verir, yabancı dil öğrenimi önemser ve en önemlisi gezmeyi, görmeyi ve öğrenmeyi çok sever…

Ki yeri gelmişken söylemeliyim; espri olsun, takipçi kazandırsın diye Kastamonu halkını olduğundan farklı ve gülünç gösteren paylaşımlardan nefret ediyorum.

Kastamonu Medeniyetin Başkentidir Çok Net!

Osmanlının en büyük ve en önemli şehirlerinden biri olmasıyla birlikte Cumhuriyet döneminde Yüce Önder Atatürk de Kastamonu haklının medeniyete yatkınlığı ve anlayışlı olması nedeniyle en önemli inkılaplarını Kastamonu’da gerçekleştirmiştir.

Ben ilk yurt dışı seyahatimi gerçekleştirene kadar Kastamonu’da yaşayan birçok arkadaşım dünyanın yarısını zaten dolaşmıştı. Onlara anlatacak çok bir şeyim yok ama henüz gidip görmeyenler için bu yazım faydalı olabilir.

Daha önceki yazım da MONTENEGRO TATİLİNİN ekonomik planına ilişkin uzunca ve ayrıntılı bir yazı yazmıştım. Gündem gazetesi web sitesinden ve www.nefisekoylu.com sitemde yayınladığım bloğumdan o yazıya ulaşabilirsiniz.

Montenegro, Adriyatik denizine uzunca bir sahil şeridinde kurulu minicik bir ülke. Minicik ama çok güzel…

THY ve Pegasus gibi Türk şirketlerinin Montenegro da bulunan iki hava alanına direkt uçuşu bulunmakta. Uçuş 1 saat sürüyor. Hava alanlarını görmelisiniz. Şöyle tarif etsem; iki hava alanı da bizim Kastamonu hava alanından daha küçük. O yüzden valiz beklemeyi, pasaport kontrolünden geçmeyi sakın dert etmeyin. Toplamda 15 dakikada valizimizi alıp pasaport kontrolünden çıktık desem yalan olmaz.

Yazarın Diğer Yazıları