Nefise Köylü

Gezelim Görelim Köşesinde: Kastamonu Mamatlar Köyü, Mamatlar Mesire Alanı

Nefise Köylü

Mamatlar, Kastamonu ilinin Bozkurt ilçesine bağlı bir köydür. Aslında konum olarak Devrekani ile Bozkurt ilçeleri arasında kalmaktadır. Bence Kastamonu da gezilecek ve görülecek yerlerin başında gelir.

Ayrıca bana göre Devrekani ilçemize yakınlığı nedeniyle Devrekani’ye bağlı olmasını daha makbul gördüğüm DOĞA HARİKASI BİR MESİRE ALANIDIR MAMATLAR KÖYÜ.

Ne zamandır yazmak istiyordum ancak fırsat bulabiliyorum. Mamatlar köyü mesire alanı birkaç yıl önce yaşanan sel felaketinde ne yazık oldukça büyük zarar görmüştü. İnsanların hafta sonu pikniklerinde sıkça tercih ettiği doğal bir güzellik olan Mamatlar Köyü Mesire Alanı, gördüğü tahribat nedeniyle ne yazık bir süre unutuldu.

Devrekani’ ye ve Kastamonu merkeze yakınlığı nedeniyle biz Devrekanililerin sıklıkla piknik için tercih ettiğimiz bu güzeller güzeli mesire alanı ESKİ GÜNLERİNE GERİ DÖNDÜ bildirmek isterim.

Kastamonu merkezden yola çıkıyorsanız,

70 km'lik yaklaşık 1 buçuk saat sürecek yolculuğu göze almanız gerek. Yolculuğunuz kesinlikle sıkıcı olmayacaktır. Kastamonu 'dan Devrekani ilçesine kadar yeşillikler arasında 25 km kadar yolculuk edeceksiniz. Eğer Kastamonu 'dan çıkarken yanınıza piknik ihtiyaçlarınızı almadıysanız Devrekani 'den alışveriş yapabilirsiniz. Bozkurt ilçesi eğer Kastamonu’dan yola çıkıp geliyorsanız Mamatlar köyü sapağından yaklaşık 50 km sonra gelmektedir.

Mamatlar köyünde doğa harikası ufak bir göl ve etrafına kurulan mesire yeri sizi karşılayacak.

Batı Karadeniz’in nesi güzel diye bir soru geldiğinde; gezip gördüğünüz doğa harikası yerler gözünüzün önünde sıralananı verir. Kimi Bolu’nun Abant’ını hatırlar, Kimi Karabük’ün Safranbolu’sunu hatırlar, Kimi Sinop’un Sahilini hatırlar, Kimi Kastamonu’nun neresini hatırlayacağını şaşırır…

Kastamonu cennettir çünkü… her yanı yeşil, her yanı temiz, bir yanı dağa yaslı, bir yanı Karadeniz’i kucaklayan yamaçlarıyla gezip gören herkesin aklında kalır.

Mamatlar mesire alanı ve Mamatlar köyü de bu cennet köşelerden sadece biri.

Şöyle, bu hafta sonu da değişiklik olsun farklı bir yer gezelim görelim derseniz Mamatlar mesire alanı sizleri bekliyor.

Yurdumun ya da dünyanın her neresi hakkında tanıtım yazısı yazarsam yazayım, sizlere ileteceğim en büyük mesaj şu ki; YERLERE ASLA ÇÖP ATMAYIN, ÇEVREYİ TEMİZ TUTUN, DOĞAYA ASLA ZARAR VERMEYİN, ÇÖPLERİNİZİ ASLA DOĞADA YA DA ÇEVREDE BIRAKMAYIN.

Yeşil demek ne demek? Yeşil demek doğa demek, orman demek, yaşam demek, oksijen demek, yaşamın kaynağı demek.

Her yaz olduğu gibi bu yazda ormanlarımız alevler içinde kaldı. Ciğerlerimiz yandı ve yanmaya devam ediyor. Dikkatsiz yakılan bir piknik ateşlerinin, öylesine yere atılan bir izmaritlerin, güneş ışığında kızarak alev alan çöplerin, şişelerin doğaya atılmış olması gibi can yakan… bu basit nedenlerden ötürü memleketimizin yaşam kaynağı ormanlarımız, tabiatımız, ormanlardaki doğal yaşam HAİN ALEVLERE TESLİM OLDU.

Bu sebeple yurdumun ve memleketimin cennet köşelerini tanıtırken, gezip görecek olan tüm dostlarımı, okurlarımı bu sosyal bilincin farkındalığına davet ediyorum.

LÜTFEN DOĞAYI VE ÇEVREMİZİ KORUYALIM ARKADAŞLAR.

Mamatlar köyüne ana yoldan döndüğünüzde dik bir yokuştan uzunca bir yol inerek köyün kabine, mesire alanına ve göle ulaşacaksınız.

Büyük bir kraterin tam ortasına indiğinizi düşünün.

İndiğinizde yeşilin her tonunu sergileyen ormanların ortasına sığınmış bir gölün etrafındaki mesire alanında gününüzü tabiata doyarak, bol oksijen içinde geçirebilirsiniz.

Güzel fotoğraf çekim noktaları göreceksiniz. Gidip gezip görenlerden de bolca fotoğraf paylaşımlarını sosyal ağlarda görmeyi umut ediyorum. Yurdumuzun cennet köşelerinden böyle böyle haberdar oluyoruz.

Mesire alanına giriş ücretli değil ve herhangi bir saat kısıtı yok. Karavan ve kamp içinde alternatif bir gezi noktası olmaya aday Mamatlar Mesire Alanı.

Gezip gören ve tadının çıkaran dostlarımın canına sağlık diyorum.

Esenlikle kalın.

Yazarın Diğer Yazıları