Nefise Köylü

Evrensel Bir Gerçekten Bahsedeyim Çocuklar Masumdur!

Nefise Köylü

Sevgili okurlarım bilir, normalde hafta sonları yazılarımda mutlu şeylerden bahsetmeyi tercih ediyorum. Gittiğim gördüğüm gezi noktalarını naçizane tanıtmaya çalışıyorum.

Öyle bir an geliyor ki, güzellikler ruhumda düğüm düğüm oluyor, yazamıyorum, bahsedemiyorum. Bu hafta takip ettiğim haberlerde gördüğüm şeyler bana tam olarak böyle hissettirdi.

Üzüntü, karamsarlık, umutsuzluk, çaresizlik sanki ruhumu çepeçevre sarıyor da nefes alamıyorum gibi… ve şundan eminim ki; her 10 insandan 9’u benim gibi hissediyor. Çünkü, FİLİSTİN’DE ÖLDÜRÜLEN MASUM ÇOCUKLAR insan olanın vicdanını parçalıyor.

Öyle çaresiz hissediyorum ki, bir yazar olarak sosyal ağlardan, bloğumdan, gazeteden 10’larca yazı yazdım. Filistin’e yardım ulaştırabileceğimiz yardım kanallarından bahsettim. Daha da önemlisi Filistin’de yaşanan şeyin bir savaş değil aksine Siyonist Yahudilerin saplantılı katliam ve soykırım projesi olduğundan bahsettim.

Dünya neler gördü, neler neler… 1986 doğumlu biri olarak ben bile öyle komplo teorilerine, öyle siyasi oyunlara, öyle gereksiz savaşlara, öyle stratejik darbe planlarına şahit oldum ki, maşallah dünya hiçbir günü olaysız geçirmemiş diyorum hatırladıkça.

Ama böyle bir katliamı, böyle açıkça yapılan hain bir soykırımı, böyle büyük bir çaresizliği dünya 2. Dünya Savaşı da dahil olmak üzere hiçbir zaman görmedi.

İki ülke savaşabilir, yetişkinler bu savaş esnasında ideolojileri için can verebilir. Ama savaşlarda kasten çocuklar öldürülmez! Filistin’de YASAL BİR SAVAŞ YOK! FİLİSTİN’DE HER 10 DAKİKADA BİR ÇOCUK ÖLÜYOR!

FİLİSTİN; Dünyada en kısa sürede en fazla çocuğun öldürüldüğü yer!

FİLİSTİN; Her 10 dakikada 1 çocuğun öldürüldüğü yer!

FİLİSTİN; iki yaşın altındaki her üç çocuktan biri (toplam çocuk sayısının yüzde 31'i) akut yetersiz beslenme sorunu yaşadığı ve açlıktan öldüğü bir yer!

FİLİSTİN; İsrail ordusunun Gazze'de gerçekleştirdiği 3 bin 524 katliamda 7 Ekim'den sonra doğan 115 bebek dahil 16 bin 589 çocuk öldürdüğü bir yer!

FİLİSTİN ÇOCUKLARIN KIYAMETİ YAŞADIKLARI BİR YER!

Dediğim gibi her 10 insandan 9’unun vicdanının paramparça olmasının bir nedeni var. Evet Filistin’de bir katliam var, bir soykırım var, yasal olmayan bir savaş var!

Ama en önemlisi ÇOCUKLARI KURBAN EDEN BİR CANİLİK VAR!

İş dönüp dolaşıp, parçalanan vicdanımızı susturmak, üzüntüden kanayan ruhlarımızı sakinleştirmek için NE YAPABİLİRİZ SORUSUNA geliyor?

Şu an oraya gidemiyoruz, açlıktan ölen bir çocuğu kucaklayıp doyuramıyoruz, hain bombalar ve kurşunlarla şehit edilen yavrucaklara kalkan olamıyoruz.

O ZAMAN ORAYA YARDIM ULAŞTIRALIM.

İÇİNİZE HANGİ YARDIM KANALI SİNİYORSA, HANGİ ŞEKİLDE YARDIM ETMEK İSTİYORSANIZ, YARDIMLARINIZI O MASUM ÇOCUKLAR İÇİN ULAŞTIRIN DEĞERLİ DOSTLARIM.

Ben yine sosyal sorumluluk kapsamında birkaç yardım kanalı önerisinde bulunacağım ama takdir sizin, nereden yardım ettiğiniz önemli değil, yeter ki yardım edin.

Filistin’deki masum çocuklar için ne yapabiliriz:

Kızılay kanalı ile yaşanan insani krizi hafifletmek ve sivil halka yardım için tüm GSM operatörleri üzerinden “FİLİSTİN” yazıp 2868'e SMS yollayarak 20₺ bağışta bulunabilirsiniz.

İHH kanalı ile İsrail işgali altında hayata tutunmaya çalışan Filistinlilere tüm GSM operatörleri üzerinden GAZZE yazarak 3072’ye SMS yollayarak 30₺ bağışta bulunabilirsiniz.

Bunlar benim güvendiğim ve daima yardım yolladığım, yollamaya çalıştığım yardım kanalları. Ama dediğim gibi hiç fark etmez YETER Kİ YARDIM EDELİM, yardımı nereden yaptığımız önemli değil.

Çok da söyleyeceğim bir şey yok. Ruhum ve vicdanım düğüm düğüm… DUALARIMIZ VE YARDIMLARIMIZ FİLİSTİN’DE SİYONİST YAHUDİLERİN GAZABI ALTINDA KATLEDİLEN KARDEŞLERİMİZE KALKAN OLSUN.

Yazarın Diğer Yazıları