Nefise Köylü

Detaylarda saklı güzellikler…

Nefise Köylü

NOT: SANA GÖRE ÖNEMSİZ OLAN ŞEYLER, BAŞKASINA GÖRE HAYATİ ÖNEM TAŞIYABİLİR.

Şehir efsanesi gibi hepimizin duyduğu hikâyeler vardır. Çoğu zaman dikkatlice dinleriz ama çabuk unuturuz bu hikâyeleri.

Mesela çoğunuzun kesin duyduğu dünyaca ünlü bir efsaneden bahsedeyim; Real Madrid Spor Kulübünün (artık farklı spor kulüplerinde oynuyor), Dünyaca Ünlü Portekizli Oyuncusu Ronaldo’yu hepiniz duymuşsunuzdur. Ronaldo çok fakir, yokluk içinde bir çocukluk geçirir. Bu yoksulluk içinde, mahallesinde oturan bir genç kadın ona sık sık hamburger ısmarlar. Kadının amacı fakir bir çocuğu utandırmadan, kısa süre içinde olsa mutlu etmektir. Aradan yıllar geçer Ronaldo büyür, para kazanan, dünyaca ünlü bir futbolcu haline gelir. Ronaldo çocukken kendisini yoksulluk içinde mutlu eden DETAYI UNUTMAZ. O kadını arar bulur ve kadına milyon dolar bağışta bulunur.

Dünyada hiçbir iyilik de, kötülük de karşılıksız kalmaz diye AYETLER VE HADİSLER vardır. DETAYLAR ASLINDA BU AYET VE HADİSLERDE SAKLI.

Hz. Peygamber de “Bir yarım hurma veya bir güzel sözle olsun ateşten korunun” şeklindeki buyruğuyla kişinin, karşılığını Allah’tan bekleyerek iyi niyetle yaptığı en küçük bir iyiliğin dahi onu ahirette ateşten koruyabileceğini vurgulamıştır.

Sahâbeden Ebû Saîd el-Hudrî “Her kim zerre miktarı hayır işlerse onu görecek. Her kim de zerre miktarı bir şer işlerse onu görecektir” ayetleri ile ilgili olarak Rasûlullah’a şöyle sormuştu: “Ey Allah’ın Elçisi! Kendi amellerimi görecek miyim?” Allah Rasûlü: “Evet!” cevabını verince Ebû Saîd, “Ben mahvoldum” dedi. Bunun üzerine Hz. Peygamber: “Sevin Ey Ebû Said. Çünkü yaptığın her iyi davranışa on sevap verilecektir” buyurdu.

Nefise, ayet ve hadisler İslamiyet’ten ama verdiğin yardım severlik örneği Hıristiyan bir sporcudan… Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu diyenler olacaktır mutlaka.

Öncelikle İslamiyet evrenseldir, İyilik ya da Kötülükte evrenseldir. İslamiyet tüm insanlığa iyiliği ve doğru yolu öğütler.

Gel gelelim şu ahir zamanda Müslüman‘ın Müslüman’a yaptığını, farklı dinlerdeki insanlar bir birlerine yapmıyorlar ne yazık.

BİR DETAYDA BURADA SAKLI; dinimizin nice güzellikler, nice mucizeler, nice şahanelikler öğütlediği ve doğru yoldan ayrılmazsak cennet ile mükâfatlandırılacağımız ortada, gayet açık bir şekilde ayetlerle ve hadislerle bize beyan edilmiş durumda. Sadece ben Müslüman’ım demekle olmuyor ki bu iş… Ne kadar dine uygun yaşıyoruz?

Farz olan görevleri kulları ile Rabbi arasında sayıyorum.

Ya vicdan, ya yardımseverlik, ya temizlik, ya mantık, ya tok gözlülük, ya insanlık nerede kaldı?

Geçen hafta usulsüz ve açgözlülükle “piyasa böyle ben ne yapayım?” diyerek fahiş kira artışı yapan ev sahiplerine istinaden eleştirisel bir yazı yazmıştım.

O YAZIMA İLİŞKİN BLOGUMDA BEN LİNÇE UĞRADIM.

Ben linçe uğradığım gibi, kira artışından mağdur olduğunu yazmaya çalışan okurlarımda linçe uğradılar.

Bir tane ilaç için “yahu haklısın Nefise hanım bende ev sahibiyim ve bu haksız kira artışlarını doğru bulmuyorum” yazan Müslüman çıkmadı arkadaş.

Sizin vicdanınız nereye gezmeye gitti ZENGİNLER? Zenginler derken her zengin aynı değil! Ben CEBİ ZENGİN-RUHU FAKİRLERDEN BAHSEDİYORUM…

Sen paranın hesabını bilmezsin, Allah o kadar vermiştir, yürü ya kulum demiştir işte… Bin şükür. Gözümüz yok.

Senin aylık kazancının binde biri ile bir hayır yapsan,

Örneğin;

Çalışanlarını motive etsen,

Ya da bir öğrenciye burs versen,

Yaşlı bakıma muhtaçlar için bağışta bulunsan,

Ağaç eksen, ormanlaştırılmaya katkıda bulunsan,

Evsiz hayvanlar için barınaklara yardımda bulunsan,

Kirada olan bilmem kaçıncı evin olduğundan, insaf edip kiraya yasalarda uygun görünen kadar artış yapsan.

Ne olur?

Senin için gelirinin sadakası sayılabilecek bir bağış belki çok yardıma ihtiyacı olan bir canlı için şifa olur, derman olur, hayat olur…

İŞTE DETAYLARDA SAKLI OLAN GÜZELLİKLER BUNLARDIR.

Ama, Ayetler, Hadisler ne kadar uyarırsa uyarsın, ne kadar anlatırsak anlatalım, AÇ OLAN BİR RUH DOYMAZ. DOYMAK BİLMEZ. ALLAH SINAMAK İÇİN MAL, MÜLK VERDİKÇE DAHA ÇOK KAZANMAK İÇİN SALDIRIR.

Bu durum o kişi için hesabını veremeyeceği çok büyük bir sınavdır ama sanıyorum hesap zamanı gelene kadar, o aç ruhların bunu anlaması mümkün değildir.

Bu yazım, haksız kira artışlarını eleştirdiğim yazımda beni linçleyen herkese gelsin.

Cebinizden ziyade ruhunuzu zenginleştirdiğiniz günler diliyorum sizlere. Bir süre sonra paranın mutluluk getirmediğini göreceksiniz.

Cebinizdeki paranın bir kısmını iyiliğe harcamayı deneyin bir de… HAYATINIZIN NASIL GÜZELLEŞTİĞİNE, DETAYLARIN SİZİ NE KADAR MUTLU ETTİĞİNE ŞAŞIRACAKSINIZ. VE YARDIM ETMEYE ÖNCE EN YAKINLARINIZDAN BAŞLAYIN.

Mutlu günler dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları