Nahit Tingiroğlu

Hükümsüz Oyun, Umutsuz Sonuç, Taraftara Çağrı

Nahit Tingiroğlu

Nesine 2’nci Lig Beyaz Grup’ta oynadığımız Altınordu maçı maalesef bize hiç umut vermedi. Rakibimiz hafta içinde önce çarşamba günü Küçükçekmece Sinopspor’a 7-3 yenildi, perşembe günü de U-19 Milli takımı ile tam 7 futbolcusu maç yaptı. Yani rakibimizin tüm kadrosu yorgun olması gerekirken sanki biz yorgun ve bıkkın gibi üretkenlikten uzak, etkisiz bir futbol sergiledik.

Daha önceki deplasman maçlarına baktığımız da Altınordu deplasmanındaki sonuç aslında belli gibi. Çünkü diğer maçlarda rakiplerimizin kendine özgü sorunları vardı diyebiliriz. Çünkü bir sürü sorunlarla boğuşan rakipleri kolayca alt ettik. Ta ki ilk ciddi ve organize sistemli takım olan Altınordu ile karşı karşıya gelene kadar… Oynadığımız rakipler nispeten eksik ve kalite olarak bizim seviyemizde değildiler. Tabi bizde de bir İlyas Kubilay gibi maestro eksikliği gün geçtikçe hissediliyor.

‘Takımda Henüz Bir Bütünlük Yok’

Rakip takıma gelince… Rakibimizde oynayan Kaniwar Uzun dört büyüklerden bir takımla gelecek yıl için sözleşme imzalamış. Orta saha oyuncusu Hüseyin de bu sene büyük bir transfere imza atar ve bir diğer bir kanat oyuncusu Bahattin bu maçı almaya maalesef yetti. Takımımızda Çınar harici oyuna ağırlık koyacak bir oyuncu bu maçta yoktu. Okan Eken’e hiç top gelmedi, gelenler de ceza yayında yan top neredeyse hiç yok. Cumali için sadece helal olsun diyorum. Aynı şeyi  tabi Oğuz Yılmaz’a da bravo ama takımızda bir bütünlük henüz yok.

‘Oyuna İstediğimiz Anda Hükmederiz’ Demişti…

İlk maç sonunda teknik direktör Adem Çağlayan yaptığı iddialı açıklamada ‘Oyuna istediğimiz anda hükmedebiliriz’ demişti. Bu çok iddialı bir söz. Bu söz için kadroda her bölge ve mevki için  en az iki üst düzey oyuncu olması gerekiyor. Şu anda bizim kadromuz gelişme  aşamasında. Gelişirken yeni starlar çıkarmamız gerekiyor. Kendi sahamızdaki Karaköprü, Adana ve deplasmandaki Trabzonspor maçlarında biz oyuna istediğimiz anda hükmedemedik. Bireysel futbolcularımızın gayretleri sayesinde sonuç aldık. Tabi ki bugün ve Karaköprü maçında ki bireysel hatalar bize bu yorumları yapmaya ve uyarmaya itti.

‘Gelinen Noktada Kesin Başarı Var’

Öncelikle sayın Cengiz Aygün’e bu takım ve yaptıkları için sonsuz teşekkürler. Tek başına şehirden kuruş destek görmeden maç primlerini bile şehir dışından verildiği bir ortamda gelinen bu noktada kesin başarı var. Başarı futbolcu yönetim seyirci ve mülki erkanın birlikte olduğu bir ortamda daha rahat oluyor.

‘Grupta Kartlar Yeniden Dağıtılıyor’

Bu sonuçla grubumuzda kartlar yeniden dağıtılıyor. Hiç kimsenin şans vermediği Beykoz Adana takımını deplasmanda 2-0 ‘dan gelip 4-2 yendi. Keza Sarıyer ve Batman… Özellikle Sarıyer bu hafta umutlu geliyor.

Taraftara Çağrı

Hocamızın artık bu hafta bir oyun sistemi kurarak ve konstre ederek Sarıyer’i yenmemiz gerekiyor. Yoksa liderliği kaybedebiliriz. Ayrıca seyirci de bu maçı almak için maçın başından sonuna kadar destek vermesi gerekiyor. Sayın Başkanımız Cengiz Aygün için ne gerekiyorsa yapmalı ve desteğini vermelidir. Şehir ve iş adamları için söyleyecek bir şey yok. Her zaman dediğim gibi sadece Kastamonuspor.
 

Yazarın Diğer Yazıları