Nahit Tingiroğlu

GMG Kastamonuspor Yine Yeniden, Kaldığı Yerden!

Nahit Tingiroğlu

Nesine 2’nci Lig Beyaz Grup’ta 2024-2025 sezonuna 3’te 3 yaparak başlayan takımımız geçen hafta lig sonuncusu ve 1 puanı olan Karaköprüspor ile berabere kalarak bir yol kazası yaşamış ve bu beraberlik üstelik de 1-0 öne geçmişken yenilen gol ve kötü futbol sonucunda gelmişti. Doğal olarak bir moral  bozukluğu yaratmış seyircide de bir umutsuzluk doğmasına sebep olmuştu.

Bu duygularla çıkılan Trabzon’daki 1461 Trabzonspor mükemmele yakın bir futbol ve haklı bir galibiyet oldu en önemlisi kazanılan Trabzon dostluğu… Oyun ve skor ilerleyen haftalara yeniden bir umut ışığı yaktı.

Gelelim maça… Takımımız maça önde basarak, atak bir futbol ile başladı. Penaltıdan da golü bularak 1-0 öne geçmeyi bildi. İlk yarı daha çok GMG Kastamonuspor’un üstünlüğü ile sona erdi. Bu arada Kastamonu’dan gelen 50-60 kadar seyirci maç sonuna kadar takımlarını gurur ve onurla destekledi. 

Maçın güzel anlarından ilki Trabzon seyircisinin 37’nci dakikada Kastamonu tezahüratı yapması buna karşılık 61’inci dakikada Kastamonuspor taraftarının Trabzon tezahüratı yapması… Maç sonunda da yine Trabzon seyircisinin güle güle demesi. Maçta güzel anlardı. Ayrıca 200 kadar 1461 Trabzon seyircisi maçta baştan sonuna kadar hiçbir dakikada takımımız ve futbolcularımız aleyhine en ufak bir kötü tezahürat yapmadılar. Kastamonuspor’u en iyi şekilde ağırladılar. Bizim de aynı cevabı vermemiz gerekir. Özellikle seyircimize genç bir takım olan 1461 Trabzonspor takım futbolcularına bu günü hatırlayarak siz de kötü tezahüratta bulunmayın, bize yakışan budur.

Oyuncularımızdan Çınar Tarhan gün geçtikçe sorumluluk alarak takımda ön plana çıkmaya başladı. Erkam Reşmen tekmeye göğüs gererek sakatlanma pahasına pozisyon önlüyor. Trabzonlu Kerem, İlyas Kubilay gibi olacak inşallah. Kalecimiz de gün geçtikçe form tutuyor ve takımı sahipleniyor. Cumali Bişi için zaten fazla söze gerek yok, tartışmaya açık bir futbolcu değil. Ersel Aslıyüksk bence ligi sallayacak kapasitede. Sonradan giren Mustafa Kapı ‘Ben bu lige fazlayım’ diyor. Yaptığı asist bu sözü perçinliyor. Kısacası Adem hoca ve öğrencileri günden güne liderliğe alışıyor.

Önümüzdeki Sarıyer maçı tam bir final maçı olacak gibi. Maçın devre arasında konuşma fırsatı bulduğum 1461 Trabzonspor Başkanı Celil Hekimoğlu ve bazı yöneticiler; ‘Bu yıl bizim şampiyonluk iddiamız yok, Trabzonspor takviyeli genç bir takım kurduk ve seneye hazırlık yapıyoruz’ dedi. Ayrıca maçı beraber seyrettiğimiz eski teknik direktörümüz Ayhan Alemdaroğlu ve bazı tanıdığım Trabzonlu hocaların hepsi de takımımız hakkında olumlu referans verdiler ve bazı futbolcularımızı çok beğendiklerini ilettiler. Ben de aynı fikirdeydim. İkinci yarının ilk 10 dakikası hariç maçın tamamında üstün olan taraf bizdik ve zaten o 10 dakikada bir gol yiyip bir penaltı oldu onu da kalecimiz ve direk kurtardı.

Bu haftaki rakibimiz Adana. Dikkat edilmesi gereken, genç ve hızlı bir takım. Kontra atak bir oyun sergiliyor ve bunda da başarılı oluyorlar. Buna göre önlem alınması gerekir derim. Tekrar başarılar GMG Kastamonuspor ve yönetimi.
 

Yazarın Diğer Yazıları