Nahit Tingiroğlu

Gmg Kastamonuspor Köprüde Durdu

Nahit Tingiroğlu

Nesine 2. Lig Beyaz Grup’ta 2024-2025 sezonuna 3’te 3 yaparak başlayan takımımız GMG Kastamonuspor bu hafta karşılaştığı Karaköprü Belediyesporla 1-1 berabere kalarak rakipleri olan Sarıyer, Batman ve Trabzon’un deplasmanda 3 puan aldığı bir haftada önemli bir avantaj kaçırdı.

Kastamonuspor Etkisizdi!

Bizim gibi şampiyonluğa oynayan takımlar bu gibi takımlar karşısında maça hızlı başlayarak ilk 10 dakikada maç skorunu yakalaması gerekir. Bu maç için puan kaybına neden olacak faktörler olarak Teknik Direktör Adem Çağlayan’ın geçtiğimiz hafta yaptığı iddialı açıklamalar rakibi maça konsantre etmiş olabilir. Ayrıca üç haftalık performansa bakarak takımımızın rakibi küçük görmesi ve maça rahat çıkması da bir ihtimal ama ne olursa olsun bu maçta diğer maçlara nazaran etkisizdik: Oyunu çift yönlü oynayan, kanatları kullanan bir takım değildik.

Transfer sezonu bitmeden uyarmıştım: Okan Eken şampiyonluk için yeterli değil. Daha tecrübeli bir santrafor daha alınmalıydı. Hatta isim de vermiştim. Görüldüğü üzere Okan, rakip defansta kayboldu. Çünkü hedef adam oydu. Tabi bir de kanatlardan etkili orta gelmeyince kısır bir maç izledik. Sanırım hocamız gerekli dersleri çıkarıp Trabzon maçına hazırlayacaktır.

İlyas Kubilay’ın Sakatlığı Moral Bozdu

Orta sahamızın virtüözü İlyas Kubilay’ın uzun süreli sakatlığı ve moral bozdu. Sakatlığı bizi zorlayacak gibi duruyor. Bu durumda teknik direktörün Çınar ve Kerem’den birinin Kubilay’ın rolüne büründürmesi gerekir. Bizim gibi takımların böyle durumlarda mutlaka B planları olmalı. Ben hocamızın buna bir önlem alacağını düşünüyorum. Bildiğim kadarıyla en uygun ikisi. Ayrıca böyle bir durumda bence en iyi sistem 4-4-2 olmalıdır. Çünkü Oğuz Yılmaz  defansta çok tek kalıyor, bir uyum yok gibi. Tabi bu durum ilerleyen haftalarda düzelecektir ama şimdilik durum bu. Ayrıca kalecimiz Sertaç da biraz daha dikkatli olmalı. Yediği gol hiç yakışmadı. Bu gol takım olarak bize hiç yakışmadı. 1-0 önde, lider bir takım, defansta böyle birebir kalmamalı. Bu maç bize iyi bir ders olacak gibi görünüyor.

Berbat Yönetim Gösterdi!

Seyircisiz maçın hiç tadı tuzu olmuyor. Rakip rahat bir maç çıkardı. Nispeten zayıf bir takımdı. En iyi oyuncuları eski futbolcumuz Abdurrahman Kuyucu’ydu. Daha önce Kastamonu Özel İdare’de oynayan 37 numaralı Göktuğ Demiroğlu da iyi bir maç çıkardı. Maçın 42. dakikasında ceza sahası içinde Okan Eken’e yapılan müdahale penaltıydı. İlk yarıda futbolcumuz Kerem Baykuş’un 5 kişiyi geçerek attığı gol Okan’ın ofsayt pozisyonunda olması nedeniyle iptal edildi. Orta hakem Hasan Kaçar, genelde penaltı haricinde iyi maç yönetti fakat aynı sözleri 1’inci yan hakem için söyleyemem. Berbat bir yönetim gösterdi.

Tabela var reklam yok. Sorun ne?

Dikkatimi çeken bir diğer konu: 2 ve 3. liglerde saha çevresinde reklam olmayan tek stat Gazi Stadyumu. Bu konunun kimden kaynaklandığını çok merak ediyorum. KSK yönetiminden mi yoksa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün kuralcı ve eksik bilgi yönetiminden mi? Yıllardır bu böyle! Bizim zamanımızda yani 2011-2013’lü yıllarda yanlış bilgiden dolayı zorluk çıkarıyorlardı. Biz bu konuyu biraz aşmıştık. İnşallah yönetim de aşar da kulübe hatırı sayılır bir gelir olur.

Bu hafta oynayacağımız 1461 Trabzon maçında takımımıza başarılar diliyorum. İnşallah 3 puanla döneceğiz. GMG Kastamonuspor’a sonsuz başarılar. Bu takım bizim için olmazsa olmazımız. Lütfen sahip çıkalım.
 

Yazarın Diğer Yazıları