Misafir

İnanmışlarla Yola Çıkmak

Misafir

Yola çıkmak için yanında güvenebileceğin, işte benim yanımda bu var diyebileceğin bir insan olmalı. Yola çıkacağımız insanın eğer bizimle gelmek bize baştan inanmak gibi bir niyeti yoksa zaten baştan onunla yola çıkmamamız gerektiğini anlamamız gerekir. Senin yola çıkmak gibi bir niyetin var fakat yanındaki dostun dediğin, kim bilir kardeşim dediğin insanın öyle bir niyeti yoksa onu ikna etmeye uğraşmamalıyız. İkna edilen insan seni yarı yolda bırakır, senin işini aksatır kısaca bu yolda sana engel olmaktan fazlasını yapmaz. İkna etmek zaten başta yaptığımız en büyük hata olur. Bu hata o an bizim hayatımızı pek fazla etkilemeyebilir ama ilerde bu yaptığın hatanın sonuçları fazlasıyla zor olur. Bu sonuçlar senin hayatını çok büyük ölçüde etkileyebilir ama o bunu umursamadığı için sonunda üzülen sen olursun. İnanmış insan ise bu yol boyunca zaten istekli ve bu konuda, gittiğin yolda hep yanında olur. Senin işini kolaylaştırır, sana destek olur. İnanmış insan pes etmez, zaten o bu konuya o kadar bağlanmış, o kadar hevesli olduğu için seni yarı yolda bırakmaz.

İnanmış insan zaten hayatını da inanarak yaşar, her şeyi ona göre yapar. Günlük hayatta da böyle değil mi zaten? Bir işe başlıyorsun ama o ise inanmazsan ve başkasının seni ikna etmesiyle o işe başladıysan o iş zaten yolunda gitmez illa ki bir aksaklık ortaya çıkar. Yani o işin bir sonu yoktur. İşte bu yola da inanmışlarla çıkarsak kazanırız çünkü inanmış insan zaten kendinden emindir, kazanacağını ve bu yolu başarıyla tamamlayacağını bilir. İkna edilmiş ile en büyük farkı da budur. İkna edilmiş birinin zaten bu yolla bir ilgisi yoktur, sadece senin onun üzerindeki etkinle bu yola çıkar ve bu yol bitmez. Yanında koşulsuz güvenebileceğin, onun pes etmeyeceğinden emin olduğun biriyle yola çıkmalısın yani inanmış bir insanla. 

İsmet Özel’ in şu güzel sözüne değinecek olursam “İkna edilmişlerle yola çıkılmaz. Yola inanmışlarla çıkılır.” Belki ikna edilmiş insan seni de vazgeçirecek. Bu yüzden İsmet Özel’ i dinleyelim ve yola inanmışlarla çıkalım.

Gamze Tağlı

Göl Anadolu Lisesi

Yazarın Diğer Yazıları