Kadriye Doğan

Hatırla

Kadriye Doğan

Ne çok hatırlanmak isteriz değil mi? Sevdiğimiz, sevmediğimiz herkes bizi hatırlasın, unutmasın isteriz. Dostlar arası kırgınlıklar, dargınlıklar hep unutulmuş olmaktan çıkar. Geçirdiğimiz güzel günler hatırlansın isteriz, fotoğraflar çeker birbirimize göndeririz. Şarkılar söyleriz unutma beni diye. Hepimizin bildiği bir şarkının nakaratı dolanır dillerimize.

Beni Unutma Unutma Beni Unutma

Bilirsin unutulmak dokunur ya her insana

Evet en çok unutulmak dokunur insana. Ölümden bile korkmamızın nedeni unutulmaktır. Bu şarkıyı her duyduğumda Kur'an-ı Kerim'den İnsan Suresi 1 ayeti kerime gelir aklıma hep.

(Hatırla ki hatırlanmaya değer bir şey değildin.) Yoktuk biz değerli okuyucularım, hatırlanabilecek hiçbir şeyimiz yoktu. Bizi var eden hatırlanmaya değer bir şey haline getiren yaratanımız Yüce Allah. Peki unutulmamayı aşkla isteyen insanoğlu onu var edeni ne kadar hatırlıyor. İmanın güzelliklerini kalbinde hisseden güzel insanları Allahu Teala şöyle anlatıyor (Ali İmran 191)

“Onlar ki ayaktayken, otururken ve uzanırken Allah’ı hatırlayıp anarlar; göklerin ve yerin yaratılışı üzerine düşünür ve şöyle derler Rabbimiz sen bunların hiçbirini boşuna yaratmadın, yüceliğin eşsizdir, ateşin azabından bizi koru.”

Allah hatırlamak ve anmak en büyük ibadettir. (Ankebut 45) Yüce Allah biz kullarının onu hatırlamasını istiyor. “Rabbini kendi kendine yalvararak ürperti ile ve yüksek olmayan bir sesle sabah, akşam hatırla; farkında olmayanlardan olma” (Araf Suresi 205) Zikir Allah'ı hatırlamak ve anmaktır. Gerçek huzur ise ancak Allah'ı anmakla olur. (Rad 28)

Allah'ı unutarak nefsi ile hareket eden kişi kendi eliyle felakete sürükler kendini. Bakın Kuran-ı Kerim Tövbe Suresi 67’nci ayeti kerimede ne buyruluyor. “Onlar Allah'ı unutup hatırlamaya değer bulmadıkları için Allah da onları unuttu ve hatırlanmaya değer bulmadı.”

Allah kullarını unutmaz ve asla yalnız bırakmaz ancak kulları Allah’ı unuturlar ve ondan uzaklaşırlar. Halbuki ibadet ve zikirle kullarım bana öyle yaklaşırlar ki ben onların tutan eli gören gözü olurum buyuruyor Allah.

Yoktuk dostlarım o var etti bizi. Hatırlanmaya değer şekilde yaratan hatırlanmaya değmez mi? Yaratanı bolca hatırlamanız, unutmamanız dileğiyle.

Yazarın Diğer Yazıları