Aktoty Balgabay

Üniversitedeki İlk Günümüz

Aktoty Balgabay

Üniversitedeki ilk günümüzü çok iyi hatırlıyorum. Kızlar ve ben iyi giyinip düzgün hazırlandık, sonuçta ilk gün bizim için bir olaydı. İçimde heyecanlandım. Her şeyin nasıl olacağını merak ettim. Yeni öğretmenle ilk ders, sınıf arkadaşlarıyla ilk buluşma. Seyircilerin arasına girdiğimizde herkes bize ilgi ve şaşkınlıkla baktı. Beşimiz ilk sıraya oturduk. Öğretmenin ofise girmesiyle sınıfta yüksek sesler kesildi. Öğretmene merhaba demek için aniden ayağa kalkmıştık ve bazıları gülmeye başladı biz de kafa karışıklığı içinde tekrar oturduk. Etrafa baktığımızda öğretmene saygı göstergesi olarak merhaba demek için kalkmadıklarını fark ettik. Bunu daha önce bilmiyordum ve bana alışılmadık geldi. Neyse, dersimizi başladık. Dersi tam olarak anlamasam da Türkçe dinlemek ilginçti. 

Sonraki geldiğimiz derslerde arkadaşımla birlikte oturuyorduk. Arkamızdan bir kız sesi geldi: “Acaba dersi anlıyorlar mı?” dedi. Arkama baktım da «evet anlıyoruz dedim» İki erkek ve bir kız oturuyormuş birlikte güldük.  Birbirimizi tanımaya başladık. Türk dostlarımı böyle buldum. Onlarla Türkçe öğrenmeye çalıştım, onlar sayesinde düşüncelerimi Türkçe olarak iyi bir şekilde sunmaya başladım. Birlikte şehrin güzel yerlerini gezmeye çıktık, bize en sevdikleri oyun olan “okey”ı oynamayı öğrettiler. Bize Türk milletinin farklı geleneklerin de öğretti. Onlar benim ilk yabancı arkadaşlarım, samimi bir şekilde iletişim kurduk, bu yüzden aramızdaki bu dostluğu takdir ediyorum. 

Tam bu şehir nasip olduğu için gerçekten mutluyum. Kastamonu olmasaydı ben böyle bir her türlü durumları yaşamazdım ve şu an tanıdığım insanları bilemiyorum. 

Bir şey fark ettim,  Kastamonu’da yaşayan insanlar kocaman temiz kalpli. Her zaman yardımcı olmaya çalışıyorlar. 

Kastamonu, senden gerçekten çok memnunum. Hayatımın en önemli dönemi seninle renkli geçti. Yeni bir ortam ve yeni arkadaşlar buldum, çok şey öğrendim. Sanki doğuşumdan beri buradayım, çok alıştım. Her zaman dediğim gibi «Kastamonu – hayallerim gerçekleştiği şehir». Parlak anılar ve büyülü anlar için teşekkürler!
 

Yazarın Diğer Yazıları