Yaşar'dan 4 yıllık icraat raporu

Pınarbaşı Belediye Başkanı Şenol Yaşar, Belediye Başkanı seçilmesinden bu güne geçen 4 yıllık süreçte yaptıkları faaliyetleri kamuoyuyla paylaştı. Video mesajla Pınarbaşı'nda yaşayan vatandaşlara ve kamuoyuna seslenen Yaşar, belediye araç parkından sosyal belediyecilik faaliyetlerine, tanıtım organizasyonlarından tesis geliştirme ve yol çalışmalarına çok geniş yelpazede açıklamalarda bulundu. 

Pınarbaşı Belediye Başkanı Şenol Yaşar, Belediye Başkanı seçilmesinden bu güne geçen 4 yıllık süreçte yaptıkları faaliyetleri kamuoyuyla paylaştı. Video mesajla Pınarbaşı’nda yaşayan vatandaşlara ve kamuoyuna seslenen Yaşar, belediye araç parkından sosyal belediyecilik faaliyetlerine, tanıtım organizasyonlarından tesis geliştirme ve yol çalışmalarına çok geniş yelpazede açıklamalarda bulundu. 
Pınarbaşı Belediye Başkanı Şenol Yaşar açıklamasında şunları söyledi: ”Göreve geleli tam 4 yıl oldu. Bu dört yıllık süreçte bazı olumsuzluklar yaşadık. Kovid 19 illeti ve pandemi sürecini dünyayla birlikte çok ağır yaşadık, akabinde kısmen de olsa etkilendiğimiz Bozkurt sel faciası yaşadık ve son olarak 11 vilayeti kapsayan Kahramanmaraş merkezli asrın deprem felaketini yaşamış olduk. Tüm bu olumsuzluklara rağmen durmadık geceyi gündüze kattık çalışmaya devam ettik. Bizlere güvendiniz, bizlerden hizmet beklediniz, biz de sizlere hizmet etmek amacıyla var gücümüzle çalıştık. Bu dört yıllık süreç içerisinde neler yaptığımızı bir hatırlatalım, anlatalım istedik.” 
MUHTARLARLA MÜŞTEREL İSTİŞARE ALANI
Yaşar: “Bu işe çevre düzenlemesi ile başladık. Bu çevre düzenlemesi yapmayla alakalı refüjlerde yeşillendirme çalışması ve akabinde tüm ilçede tüm elektrik direklerinde hilal ve ay ile donatarak güzel bir ortam ve aydınlık haline getirdik. Mevcut düğün salonumuzu restore ederek çok modern bir hale kavuşturup insanlarımızın hizmetine sunduk merkez 6 tane mahallemiz olan muhtarlarımıza belediye binamızda yer vererek birlikte istişare etme fırsatı bulduğumuz bir mekan oluşturduk.”
Şenol Yaşar: “Yine kilit parke taş çalışması gerçekleştirerek, yaklaşık 70 bin metrekare taş çalışması yaptık. Bunun yanı sıra yaklaşık 10 km statik kaplama asfalt çalışması gerçekleştiriş olduk. Yine şehir şebeke su hattıyla ilgili merkez deponun eksikliğini gidermek amacıyla ikinci bir hat döşedik. Horma Kanyonu’nun girişindeki otopark alanına kamelyalar ve barbeküler yaparak Pınarbaşılıların vakit geçirebileceği bir ortam gerçekleştirdik.”
“LAVANTA EKİM PROJESİNDEN VERİM ALDIK”
Turizm fakültemizde Aydoğan Aydoğdu hocamla birlikte örnek olması amacıyla 2 dönümlük arazimize lavanta dikerek hoş bir ortam yarattık, bu ekimden verimli bir netice aldık. Kastamonu üniversitesinin de önderliğinde Türkiye’nin birden çok üniversitelerinden ve içlerinde profesörlerinde olduğu 50 öğretim görevlisini Pınarbaşı’nda 4 gün 3 gece ağırlayarak Pınarbaşı turizmiyle ilgili neler yapılabileceği hakkında tartıştık, konuştuk ve bir dergide raporlaştırdık. Turizmle ilgili dışardan gelen misafirlerin nereye gideceğini bilebilmesi adına turizm bürosunu milli parklarla birlikte inşa ederek başlangıç noktası olarak inşasını gerçekleştirmiş olduk. Pınarbaşı’nda turizmi, 365 güne yaymak adına şu an Ilıca’da; mevcut 27- 28 derece sıcaklıkta yeryüzüne çıkan sıcak suyun çok daha yüksek derece ile yeryüzüne çıkabilmesini teminen, Özel İdare ile yapmış olduğumuz girişimler ve MTA yapmış olduğumuz girişimler neticesinde bir km derinlikte 2 km çapında alanda sıcak su ile ilgili arama çalışmasını başlayacak vaziyete getirmiş olduk.  Yine turizm ve tanıtım adına fotomaraton yarışmaları gerçekleştirdik yüzden fazla katılımcılarla güzel fotoğrafların çıkmasını sağlamış olduk ve fuarlara katıldık. Bu fuarlara katılmamızdaki amaç Pınarbaşı’nın turizmini geliştirmek ve tanıtmaktı.” 

ZİYARET BİLGİLENDİRMESİ
Fuardaki statlarda ve ilçede çok sayıda misafir ağırladıklarını söyleyen Pınarbaşı Belediye Başkanı Şenol Yaşar; “İçişleri Bakanı, Genel Başkan Yardımcıları, Belediye Başkanlarımızı, Bakan Yardımcılarımızı, katıldığımız bu fuarlarda stantlarımızda ağırlayarak onlara tanıtımlarda bulunduk.  Çeşitli ziyaretlerimiz oldu bu ziyaretlerimizde siyasi büyüklerimizi bakanlarımızı ve eski son Başbakanımız Binali Yıldırım’ı, Bakan Yardımcılarımızı, Belediye Başkanlarımızı ziyaret ederek onlarla Pınarbaşı’nı, ihtiyaçlarını, yapılması gereken şeyleri birlikte istişare ettik konuştuk ve bununla ilgili neler yapılabileceği hususunda çeşitli değerlendirmemiz oldu. Tabii Pınarbaşı’na da ziyaretçiler aldık, kanyona gelen ziyaretçilerimiz ciddi manada bir sayı oluşturdu. 9 günlük kurban bayramında 2500 merkez nüfuslu, 6 bin genel nüfusu olan Pınarbaşı’na, 50 bin turist ziyaretçiyi ağırlamış olduk. Almış olduğumuz ziyaretçiler içinde devlet büyüklerimiz, önceki dönem Bakanlarımız, mevcut Milli Eğitim Bakanımız, Sanayi Bakanımız, Orman Bakanımız ve Bakan Yardımcılarımız ve Rahmetli İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş’ı da ağırlamış olduk. Pınarbaşılı Orman Bakan Yardımcımız İbrahim Yumaklı beyi, Kültür Bakanımızın eşini ve beraberinde yürüttüğü Rotahane ekibini de ağırlamış olduk. Yine Türki Cumhuriyetleri’nin genel sekreterini de misafir ettik” dedi. 
KARA ÇORBA VE İŞBİRLİKLERİ
Şenol Yaşar: “Coğrafi işaretli Kara Çorba tanıtımıyla ilgili Cide Yerel Eylem Gurubu’yla birlikte çekme karavanı temin ettik ve bu karavanımızla Kastamonu Nasrullah Meydanı’nda, İstanbul’da tanıtmaya çalıştık. Bunun yanı sıra yine unutulmuş bir tat olan ballı böreğin tanıtımını da sağlamış olduk. Yine Cide Yerel Eylem Grubu aracılığıyla ilçede bir endüstriyel mutfağı inşa ederek doğal ürünlerin yapımında kullanılmak üzere mutfak ortaya çıkartmış olduk. Kara Çorba’yı ulusal kanallarda tanıtımına gerekli girişimlerde bulunduk.  Turizm anlamında ilçenin turizmini geliştirmek adına hemen yanı başımızda olan dünya turizminin marka şehri Safranbolu’nun Turizm İşletmecileri Derneği ve Turizm Vakfı’yla bir araya gelerek, onları da Pınarbaşı’nda ağırlayarak, Safranbolu’ya gelen turistlerin Pınarbaşı’na da gelmesini sağlamış olduk. Önümüzdeki dönemde de Amasra’ya gelen kruvaziyer gemiyle birlikte gelen turistleri de Pınarbaşı’na gelmesini planlıyor konuşuyoruz.”
TESİS KATKISI
Yaşar: “Belediyemize ait bir Kanyon Park Tesisimiz var. Bu sosyal tesisin özelleştirmesini gerçekleştirerek orada 60 yataklı bu tesisimizde misafirlerimizi ağırlayabilecek yöresel tatlarla birlikte insanların orada yiyip içebileceği çok nezih ve güzel bir ortamı da bir araya getirmiş olduk. Kanyon geçişlerini yapıyoruz. Ağustos ayının başında festival olarak da yaptığımız ve devam ettirdiğimiz kanyon geçişleri geçekleştiriyoruz. Bu geçişlerin iki tanesini de Horma Kanyonu’nda bizzat kendim katılarak bu muhteşem zevki tatma fırsatını tatma şansı buldum.” 
SOSYAL BELEDİYECİLİĞİN ALTINI ÇİZDİ
Sosyal belediyecilik projesinde ‘Hoşgeldin Bebek Projesi’ni geliştirerek Pınarbaşı’nda doğan hiçbir bebeğe ayrım yapmaksızın eşimin önderliğinde tüm evlere giderek oralarda doğan çocukları ziyaret ederek hayırlı olsun dedik karınca kararınca hediyemizi de vererek onların mutluluğunu birlikte paylaşmış olduk ve paylaşmaya devam ediyoruz. İftar programları düzenledik ve bu yapmış olduğumuz iftar programlarla ilgili övgülü sözler aldık. Sağlık personelimizi özellikle pandemi döneminde yalnız bırakmadık onlarla birlikte geceyi gündüze kattığımız günleri de geride bırakmak adına çalıştık. Eli öpülesi baş tavı kadınlarımızı da kadınlar gününde yalnız bırakmayıp onlarla birlikte olduk. Çocuklarımızı da yazın o tatil süreçlerinde bir hoşluk yaratmak amacıyla Kastamonu’ya götürerek yüzme kurslarına katılmasını sağlayıp çocuklarında orada güzel vakit geçirmesini ve yüzmeyi öğrenmesi için gayret içinde olduk. Tabii ki bizi hayata hazırlayan yetiştiren öğretmenlerimizi, öğretmenler gününde kesinlikle yalnız bırakmayarak onları da andık. Hayvan dostlarımızı da kesinlikle sıkıntıya sokmamak amacıyla yanında olduk. Belediye olarak 89’da kurulduğumuz günü kadar görev yapan belediye başkanı ve belediye meclis üyeleriyle istişare gerçekleştirdik Pınarbaşı’nı konuştuk, dertleştik onlarla birlikte fikir birliğine varmış olduk. Çocuklarımız için tiyatro gösterileri gerçekleştirdik halı saha turnuvalarını da gerçekleştirerek,  insanların kaynaşmasına vesile olduk. Sosyal belediyecilik anlamında yapmamız gereken tüm hizmetleri devam ettirdik. Özellikle ramazan ayında ihtiyaç sahipleri olan vatandaşlara ramazan koli götürdük, pandemi sürecinde eğitimle ilgili aksaklığı gidermek amacıyla çocuklarımıza tablet hediye etmek suretiyle onların o eksikliklerini gidermeye çalıştık. Yaşlılarımızı unutmadık ellerini öptük, hatırlarını sorduk bizlerden bir şey isteyip istemediklerini sorduk.
“BELEDİYEMİZİN ARAÇ PARKINI GÜÇLENDİRDİK”
Pınarbaşı Belediye Başkanı Şenol Yaşar, vatandaşlara 4 yıl boyunca yapılan icraatları anlatırken almış olduğu desteklere de değinerek;  “Belediyemizin araç parkını güçlendirdik. İçişleri Bakanımız Sn. Süleyman Soylu’nun katkılarıyla yeni bir kepçeyi belediyemize katmış olduk. Yine Sn. İçişleri Bakanımızın katkılarıyla bir kamyonu araç parkımıza katmış olduk. Sağ olsun Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’un katkılarıyla sıfır kepçeyi de hizmet araçlarımızın içerisine katmış olduk. Köy çöplerinin toplanmasıyla ilgili de Ümraniye Belediyesiyle hemşerim Meclis Başkan Vekilimiz, Orçun Şekercioğlu’nun katkılarıyla bir çöp kamyonunu da hizmet araçlarımızın içine katmış olduk. Kağıthane Belediye Başkanım sağ olsun onun aracılığı ile bir yolcu minibüsünü yine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan bir çöp kamyonunu yine İl Sağlık Müdürlüğü’nden almış olduğumuz bir ambulansın dönüşümünü gerçekleştirerek cenaze aracını ve Cide Yerel Eylem grubuyla yapmış olduğumuz girişimler neticesinde bir çekme karavanı ve yine ismini vermek istemeyen siyasi büyüğümüz aracılığıyla bir doblo aracı alıp zabıta aracı olarak, bir pikap ve kamyoneti de araç parkımıza katarak toplamda 10 araç bir de çekme karavan olarak 11 aracı belediyemiz hizmet araçlarımız içerisine katarak hizmet araçlarımızı güçlendirmiş olduk.”
YOL BİLGİLENDİRMESİ
Yaşar açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Yarım olan Horma yürüyüş yolunun tamamlanmasını sağladık. Ilıca yolu geldiğimizde yarımdı, Kültür Bakanımızın Kastamonu’ya geldiği sırada kendisiyle yapmış olduğumuz istişare neticesinde yarım olan Ilıca yolunun tamamlatılmasını sağlamış olduk. Kerte Seyir Terası yolunun da asfaltını yapmış olduk. Horma mesire alanını da hızlıca tamamlayarak ziyaretçilerin hizmetine sunmuş olduk.”
SOSYAL TESİSLERE DİKKAT ÇEKTİ
Yaşar: “İlçemizin hep sıkıntısı olan otogarımızı hoş ve şirin inşaatını gerçekleştirerek gelen ve giden insanlarımızı ağırlamış olduk. Gençlerimize spor salonu kazandırmış olduk. Horma okulunun civarlarında kamp alanı planlarına başlıyoruz. Belediyemize ait 7 dönümlük araziyi özel işletmeciye vererek orada bir at çiftliği meydana getireceğiz.“
HAYAL PROJE VURGUSU
Yaşar: “750 metre açıklığa sahip olan Valla Kanyonu’nun giriş kısmına cam zeminli yürüyüş  köprüsünü yaptığımızda dünya tanımış olacak. Rabbim bize bu projeyi hayata geçirmeyi nasip etsin diyorum” dedi. 
Pınarbaşı Belediye Başkanı Şenol Yaşar son olarak Kastamonu İl Başkanına, Kastamonu AK Parti milletvekillerine ve ekip arkadaşlarına, AK Parti Meclis Üyelerine, AK Parti İlçe Başkanına, Kadın Kolları Başkanlığına ve Gençlik Kolları Başkanlığına, MHP İl Başkanına ve meclis üyelerine teşekkür etti. 
 

Bakmadan Geçme