• Haberler
  • Genel
  • Vali Meftun Dallı: 'Kastamonu o ruhu yaşamaya devam ediyor'

Vali Meftun Dallı: 'Kastamonu o ruhu yaşamaya devam ediyor'

Kastamonu'da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet'in 100'üncü yılı kapsamında resepsiyon düzenlendi.

Valilikçe Mimar Vedat Tek Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen resepsiyona Vali Meftun Dallı, Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, AK Parti Milletvekili Halil Uluay, kurum müdürleri, kaymakamlar, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Davetlileri salon girişinde karşılayan Vali Meftun Dallı, daha sonra konuklarla sohbet etti. Ayrıca “Cumhuriyet’imizin 100. yılı kutlu olsun” yazılı, özel hazırlanan pasta protokol tarafından kesildi.

“BÜYÜKLERİMİZİN O RUHU YAŞAMAYA HALA DEVAM EDİYOR”

Meftun Dallı, burada yaptığı konuşmada, resepsiyona katılanları selamlayarak; “Öncelikle resepsiyonumuza gelerek bizleri onurlandırdığınız, yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Cumhuriyet’imizin 100’üncü yılını hep birlikte idrak ediyoruz. Kastamonu kendisine yakışanı hakikaten yapıyor. Bir fener alayımız oldu biliyorsunuz. Hemşerilerimizden fevkalade katılım vardı. Şunu düşündüm. Kastamonu’nun ruhunda demek ki İnebolu’nun o meşhur kayıkçılarının bu İstiklal Yolu’ndan o cephaneyi o mühimmatı cepheye ulaştıran analarımızın, bacılarımızın o zaman ki büyüklerimizin o ruhu yaşamaya hala devam ediyor. Sevindim ve kendi kendime çok mutlu oldum. Bugün Cumhuriyet’imizin 100’üncü yılı. Bu tarihi bir gün. Eşimle birlikte bu tarihi günde sizlerle bu güzide toplulukla Kastamonu gibi göz bebeğimiz olan bir yerde resepsiyon vermeyi, sizlerle birlikte olmayı ömrümüzün en güzel günlerinden ve en güzel dönüm noktalarından birisi olarak değerlendiriyoruz. Teşekkür ediyorum tekrar sizlere” dedi.

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ YÜKSELİŞİNİ DEVAM ETTİRECEK”

Ülkelerin zaman zaman iniş ve çıkışlarının bulunduğunu, Türkiye’nin ise şu anda yükseliş eğiliminde olduğundan bahseden Dallı; “Bu dönemde de çeşitli zorluklar olabilir ama o zorluklar aşılacak. İnşallah Türkiye Cumhuriyeti bu yükselişini devam ettirecek. Bölgesindeki bir huzur havası olma, çevresine huzuru ulaştırma, dağıtma noktasında varlığını inşallah giderek artarak daha iyiye doğru devam ettirecek diye düşünüyorum. Bunun için dua ediyoruz. Öyle olacağını da kalben inşallah inanıyoruz. Tekrar katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Cumhuriyet’imizin 100’üncü yılını, Cumhuriyet Bayramı’nızı tekrar kutluyorum. Nice böyle güzel dönemlerde, bayramlarda, güzel günlerde siz kıymetli hemşehrilerimizle birlikte olmayı diliyorum” diye konuştu.

Özel Haber

Bakmadan Geçme