• Haberler
  • Genel
  • Vali Meftun Dallı: 'Kastamonu'muzun çok özel bir yeri var'

Vali Meftun Dallı: 'Kastamonu'muzun çok özel bir yeri var'

Atatürk'ün Kastamonu'ya gelişi ve Şapka İnkılabı'nın 98'nci yıl dönümü dolayısıyla Kastamonu'da çeşitli etkinlikler gerçekleştiriliyor.

Valilikçe düzenlenen programların ilki kortej yürüyüşüyle başladı. Katılımcılar, bando eşliğinde Olukbaşı mevkiinden Cumhuriyet Meydanı’na kadar ellerinde bayraklar, başlarında şapkalarla yürüdü. Yürüyüşün ardından Atatürk ve Şehit Şerife Bacı Anıtı’na Vali Meftun Dallı ve Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu tarafından çelenk sunuldu.

Saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından halk oyunları gösterileri ilgiyle izlendi. Daha sonra Cumhuriyet Meydanı’nda “Atatürk’ün Kastamonu Fotoğrafları” sergisi açıldı. İl protokolü ve vatandaşlar sergiyi gezdi.

“KASTAMONU’MUZUN ÇOK ÖZEL BİR YERİ VARDIR”

Vali Meftun Dallı, Atatürk’ün Kastamonu’ya gelişinin 98’nci yıl dönümü olduğunu ve bunu kutladıklarını kaydetti. Kastamonu'nun yurtta işgal görmemiş bir bölge olduğunu dile getiren Vali Dallı; “Çok da şehit vermiştir hem Çanakkale Savaşı’nda hem de Kurtuluş Savaşı’nda. Ayrıca İnebolu’dan İstiklal Yolu dediğimiz yoldan Kurtuluş Savaşı’na Karadeniz üzerinden gelen mühimmatın naklinde çok büyük bir rol oynayarak Kurtuluş Savaşı’nın zafere ulaşmasında da Kastamonu’muzun çok özel bir yeri vardır. Ulu önder Atatürk de bunu bildiği için Kastamonu’dan davet gelince bir anlamda Kastamonu’yu ödüllendirerek ziyarete gelmiş. Aynı zamanda da şapka inkılabını ve kıyafet inkılabını buradan başlatmıştır. Bu da Kastamonu için elbette ayrıca övünülecek, gurur duyulacak bir tarihi olay olmuştur. Ben de göreve yeni başlamış bir Kastamonu valisi olarak 3-4 gün sonra böyle bir etkinlikte yer almanın mutluluğunu yaşıyorum. İnşallah Kastamonu’muza geçmişten gelen o vizyonla hizmet etmeye devam edeceğiz. Allah mahcup etmesin. Programımız devam edecek. İnebolu’ya mutlaka gideceğiz. Vaktimiz uygun olursa diğer ilçelerimizdeki programlara da inşallah katılacağız. 30 Ağustos’la bu programı tamamlayacağız. Daday’da da at yarışlarımız olacak, oraya da gideceğiz” diye konuştu.

Programa Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, AK Parti Milletvekilleri Halil Uluay ve Fatma Serap Ekmekci, AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü, kurum müdürleri, sporcular ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Özel Haber

Bakmadan Geçme