• Haberler
  • Genel
  • Vali Meftun Dallı: 'Bozkurt Adeta Yeniden İnşa Edildi'

Vali Meftun Dallı: 'Bozkurt Adeta Yeniden İnşa Edildi'

Vali Meftun Dallı, Bozkurt'ta yaşanan sel felaketinin 3'üncü yıldönümünde geçen süre zarfında yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Vali Meftun Dallı, ilçede yapılan çalışmalara değinerek; “Bozkurt’ta 11 Ağustos 2021’de Ezine Çayı'nın taşması sonucu yaşanan büyük sel felaketinin üzerinden geçen 3 yılın ardından ilçemiz, devletimizin tüm kurum ve imkânlarının seferber edildiği çalışmaların ardından adeta yeniden inşa edildi. Yaşadığımız büyük afette 65 vatandaşımız hayatını kaybetti, 7 kişi kayboldu. Evler, iş yerleri ve kamu binaları su ve çamur yığınları altında aldı, ilçenin alt ve üst yapısı kullanılamaz hale geldi.  Selin hemen ardından devletimizin tüm imkân ve kurumları Bozkurt için seferber edildi. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan beyefendi de Bozkurt’u ziyaret ederek, vatandaşlarımızın acılarını paylaştılar ve ilçenin bir an önce ayağa kaldırılması için talimat verdiler” dedi. 

Vali Meftun Dallı: 'Bozkurt Adeta Yeniden İnşa Edildi'

‘Vatandaşlarımız 3 Yıl İçerisinde Normal Hayatlarına Döndü’

İlçede gelinen noktaya değinen Vali Dallı; “Bugün geldiğimiz noktada; Bozkurt, yürütülen çalışmalarla taşkınlara karşı güçlendirildi. Ezine Çayı'nda yoğun bir çalışma yürütüldü, Devlet Su İşleri (DSİ) çay yatağını 30 metreden 72 metreye genişletti. Çay yatağı içerisinde belirlenen bölgelere suyun hızını kesmek için brit (alçak enine yapı) yapıldı. Çayın havzası üzerine tersip bendi (biriktirme barajları) inşa edildi. Çayın üzerine 4 büyük araç, 2 yaya köprüsü yapılarak iki yaka birbirine bağlandı. DSİ tarafından çayın 6 kilometrelik bölümüne 3,5 metre yüksekliğinde beton duvarlar yapıldı. Bu yıl içerisinde Ezine Çayı’ndaki çalışmaların tamamlanması hedefleniyor. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından Çamlıyol Caddesi üzerine 2,5 metre yüksekliğinde 650 metre uzunluğunda istinat duvarı yapıldı. Sosyal yönden de gelişmelerin yaşandığı Bozkurt’ta Meteoroloji Sosyal Tesisleri ile Türk Eczacılar Birliği tarafından yapılan kütüphanenin yapımı tamamlandı. Kafelerin de açıldığı ilçede son bir yıl içerisinde 46 iş yerine ruhsat verildi. Hükümet Konağı ve Emniyet Binası yıkılarak yeniden inşa edildi. TOKİ tarafından ilçede 651 kalıcı konut yapıldı. Eğitim kurumları, spor tesisleri yeniden inşa edildi. Sayın Cumhurbaşkanımızın ilçeyi ziyaretleri sırasında talimatını verdikleri ve 12 Kasım 2022’de bizzat açılışını gerçekleştirdikleri doğalgazda abone sayısı bugün itibariyle 3 bin 451’e ulaştı. Afetin ilk anından itibaren şefkat elini Bozkurt’un üzerinden bir an olsun çekmeyen devletimizin yatırımlarıyla, ilçede vatandaşlarımız 3 yıl içerisinde normal hayatlarına döndü. Vatandaşlarımız, devletimizin gücünü burada bir kez daha gördü ve modern altyapısıyla, üstyapısıyla daha güvenli bir ilçe haline gelen Bozkurt’ta yürütülen çalışmalar tüm dünyaya örnek oldu. Sel felaketinin yıl dönümünde, selde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet diliyoruz. Allah, Kastamonu’muza ve ülkemize bir daha böyle bir felaket göstermesin” ifadelerini kullandı. 

Vali Meftun Dallı: 'Bozkurt Adeta Yeniden İnşa Edildi'

Bakmadan Geçme