Vali Dallı'dan İşlevsiz Konak Vurgusu

Kastamonu Saray Hamamı Kültür Sanat Merkezi'nde 'Geleneğe Vefa- 2 Samira' adlı ebru, tezhip, resim sergisi açıldı.

Türkiye Diyanet Vakfı Kastamonu Kampüs Kız Öğrenci Yurdu öğrencilerinin El Sanatları Atölyesi öncülüğünde 2023-2024 eğitim dönemi boyunca öğrencilerin el emekleriyle hazırladıkları eserler sergilendi.

Kastamonu Saray Hamamı’nda düzenlenen sergiye Vali Meftun Dallı ve çok sayıda davetli katıldı.

Sergi hakkında konuşan Vali Meftun Dallı; “Diyanet Vakfımızın yurdunda kalan öğrencilerimiz Klasik İslam sanatlarımız ya da bizim söylediğimiz gibi gelenekli sanatlarımız dediğimiz hat, hüsnü hat, ebru, tezhip, resim, aynı şekilde çeşitli tekniklerde güzel resimler var sergide. Hakikaten güzel çalışmalar yapmışlar. Gezerken söylediğim gibi inşallah bu yaptıkları çalışmaların ileride çok daha iyi noktalara geleceğini umuyoruz ve öyle olmasını diliyoruz. Sanat tamam ben yaptım bitti denilecek bir şey değil. Bir ömür boyu sürecek sürekli gelişen gelişmesi gereken bir konu biliyorsunuz. Kızlarımıza demin de söylediğim gibi tavsiye ediyorum bırakmasınlar. Aşkla bu yaptıkları hangisinde yetenekleri daha iyiyse ona devam etsinler. İleride eminim ki çok daha güzel eserler ortaya çıkacaktır. Saray Hamamımızda da malum Kastamonu'muzun belli başlı hamamlarından biri ama yeniden yapılmış. Yeniden yapılmış röleve edilmiş. Kastamonu'muzda bunun gibi restore edilen, yenilenen pek çok yerimiz var. Buranın güzel tarafı bir işlev kazandırılmış buraya. Restore edilip işlev kazandıramadığımız konaklarımız var. Onlar tabii ki bizi üzüyor. Yani üzerinden 5-10 yıl geçtikten sonra o harcanan parada, yapılan emekte zayi olma riskiyle karşı karşıya kalıyor. İnşallah restore ettiğimiz bütün evlerimize, konaklarımıza bir kullanım, bir işlev kazandırma noktasında da gayret içerisindeyiz. Hep beraber koruyup bizden sonraki nesillere aktarmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.Vali Dallı'dan İşlevsiz Konak Vurgusu

‘Samira Hüseyin İsimli Kızımızın Anısına Sergimize Adını Verdik’

Türkiye Diyanet Vakfı Kastamonu Kampüs Yüksek Öğretim Kız Öğrenci Yurt Müdürü Mervetül Kübra Kılıç; “Şu an yurdumuzda 142 öğrencimizle hizmet vermekteyiz. Öğrencilerimizin yurt içerisinde sadece barınma ihtiyacının dışında kişisel gelişimlerini de ön planda tutmaktayız. Bu sebeplerle Halk Eğitim destekleriyle beraber yurdumuzda resim, ebru, tezhip kursları açtık. Öğrencilerimizin katılımlarıyla bu eserleri oluşturduk. Güzel sergi alanımız oldu. İl Kültür Turizm Müdürümüze de buradan teşekkür ediyoruz. Sayın Valimizin katılımıyla da sergimiz onurlandı. Açılışımızı gerçekleştirdik. 27 Kasım 2023 tarihinde vefat eden yurdumuz öğrencilerinden Samira Hüseyin isimli kızımızın anısına sergimizin adını verdik. Bu sene sergimizin 2’ncisini düzenledik. Yurdumuz öğrencilerinden Samira Hüseyin'in vefatı hepimizi çok üzdü. Öğrencilerimizin destekleriyle de bu sergiyi oluşturmuş olduk” dedi.

Özel Haber

Bakmadan Geçme