• Haberler
  • Genel
  • Uzunsokaklı geleceğin avukatlarına tecrübesini aktardı

Uzunsokaklı geleceğin avukatlarına tecrübesini aktardı

Abdurrahmanpaşa Lisesi, 'Meslek Tanıtım Söyleşileri' kapsamında Abdurrahmanpaşa Lisesi 2001 mezunu Avukat-Arabulucu Serap Uzunsokaklı'yı konuk etti.

Abdurrahmanpaşa Lisesi, ‘Meslek Tanıtım Söyleşileri’ kapsamında Abdurrahmanpaşa Lisesi 2001 mezunu Avukat-Arabulucu Serap Uzunsokaklı’yı konuk etti.
Abdurrahmanpaşa Lisesi’nde gerçekleşen söyleyişiye Lise Müdürü Hüseyin Mısırlıoğlu ve okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katılım sağladı.
Avukatlık mesleği hakkında katılımcılara bilgiler veren Uzunsokaklı, bilgi ve tecrübelerini öğrencilere aktardı. Uzunsokaklı; “Mücadeleyi seviyorsanız, hayatı bir mücadele olarak görüyorsanız, avukat olmayı düşünebilirsiniz” ifadelerini kullandı.
Soru cevap şeklinde gelişen söyleşi sonrasında Uzunsokaklı; “Mesleğim adına mutlu oldum. Öğrencilerimiz çok güzel ve değerli sorular sordular. Gündemi yakından takip ettiklerini görmek ve gündeme dair sorular sormaları beni ayrıca mutlu etti. Yapay zeka-avukatlık mesleği üzerine dahi sorular geldi. Lisemizin bir mezunu olarak lisemiz öğrencileriyle bir araya gelmek de ayrıca mutluluk vericiydi. Bu söyleşiyi organize eden okul yönetimimize teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Abdurrahmanpaşa Lisesi, Meslek Tanıtım Söyleşileri kapsamında daha önce de birçok farklı meslekten lise mezunu profesyonelleri konuk etti. Abdurrahmanpaşa Lisesi Meslek Tanıtım Söyleşileri’nin devam edeceği düşünülüyor.
 

Bakmadan Geçme