Urganioğlu'ndan cevap gecikmedi!

Memleket Partisi Kastamonu Merkez İlçe Başkanı Ayten Urganioğlu, AK Parti Kastamonu Merkez İlçe Başkanı Akif Güzel'in kendisine yönelik açıklamalarına cevap verdi.

Parti olarak yol göstermeye devam ettiklerini söyleyen Urganioğlu; “Memleket Partisi olarak memleketimiz için dosdoğru söylemeye ve yol göstermeye devam ediyoruz. AK Parti Merkez İlçe Başkanı Sayın Av. Akif Güzel’in ithamlarını okuyunca onun adına üzüldüm. Çünkü Av. Akif beyi samimi ve nezaket sahibi bir siyasetçi bilirim. AK Parti Merkez İlçe Başkanı olarak da ilçe teşkilatıyla uyumlu ve dikkat çeken bir çalışma sergilediğini görmekteyim. Hakkımdaki açıklamalarını okuyunca ister siyasi tecrübe denilsin isterse de bayan öngörüsü diyelim, isteksizce bir açıklama olduğu kanaati bende oluştu. Çünkü Av. Akif bey bizim açıklamalarımızın hiçbir tarafında değildi. Bu nedenle hakkımdaki açıklaması bana manasız geldi. İnanıyorum ki AK Parti ilçe teşkilatına da manasız gelmiştir. Siyasi tecrübemin sonucu olarak Akif beye şunu demek isterim: Vekil dahi olsa senin muhatap olmadığın konulara girme. Kendine ve ilçe teşkilatına istemeyerek de olsa zarar vermiş olursun. Merkez ilçe teşkilatının emeklerini de zayi edersiniz” dedi.

“O ÖNCE KENDİNİ SAVUNMAYI ÖĞRENSİN”

Kendisine cevap hakkı doğduğunu söyleyen Urganioğlu; “Kendisi bu konuda avukatlık yapma ihtiyacı hissederek bana da cevap verme hakkı vermiş oldu. Önce; Kastamonulu kadınların sesi mecliste poz vekili sayesinde güçlü bir şekilde yankılandığını iddia ediyor. Yani benim buradan anlayacağım, 22 yıldır her dönem Kastamonu’dan birden fazla vekil gönderdiniz. Onlar kadınların sesini duyuramadı mı demek istiyorsun? Önceki vekilleri yok mu sayıyorsun, kadınları savunmadılar mı diyorsun? Yani bunu kamuoyu sizin özeleştiriniz olarak mı anlasın? Sonra Kastamonu’nun vekili olduğunu söylediğin poz vekili sen olmadan kendisini savunamıyor da mecliste Kastamonu’yu nasıl savunacak? O önce kendini savunmayı öğrensin, siyasette bizim dile getirdiğimiz acı gerçeklerle karşılaşmanın olduğunu da, bizim yaptığımız gibi yapıcı eleştirinin olduğunu da öğrensin” ifadelerini kullandı.

“BİZ YALANI BİLMEYİZ”

Akif Güzel’in açıklamalarına da değinen Urganioğlu; “Açıklamanda müvekkilin adına ‘Kah Taşköprü sarımsağını bahane ederek, kah emekliler üzerinden eleştirerek, kah sağlık sistemi üzerinden haksız ithamlarda bulunarak Milletvekillerimize yaptığınız amaçsız ancak çamur siyasetine varan açıklamalarınız kabul edilemez’ demişsin. O zaman önce sarımsaktan başlayım. Ziraat Odası Başkanı arkadaşın Mehmet Butur’a bir kilo sarımsağın maliyetini sorduğunda sana 50 TL’nin üzerinde olduğunu söyleyecektir. Poz vekilinin pazarlığı 38 TL., ama maliyet 50 küsur TL’dir. Çık bu hesabın içinden. Gerçek değil, çamur siyaseti dediğin bunun yorumunu kamuoyuna bırakıyorum. Önce soğukta, sıcakta, çamurda sarımsakla emeğini alamaya çalışanların yaşadığını yaşayın. Yine emeklilerle ilgili olarak, poz vekilinin emekliler için mecliste zam yapılması konusunda çalışma yapmasını istememin maksadı şuydu: Vip emekliler 7 bin 500 TL alıyor. 3-5 bin TL alan emeklilerimizin de sayısını poz vekilinize sorun. Asgari yaşam standardı olan asgari ücretin yarısı bile etmeyen vip emekliler bu pahalılıkta nasıl yaşayacak? Karı koca üç öğün çay içip simit yeseler yine maaş yetmiyor. Poz vekiliniz emeklimize üç öğün bir çayla bir tane simidi dahi çok görüyor. Ondan sonra bu gerçek değil de eleştiri oluyor öyle mi?  Madem benim dediğim yalan oluyor, o zaman buyursun poz vekili maaşını bıraksın, 7 bin 500 TL alarak geçinsin. Sağlık üzerinden haksız itham yaptığıma gelince; burada müvekkilin poz vekiliyle çelişkiye düştünüz. Şöyle ki; Türkiye’nin son başbakanı ve önceki genel başbakanınız Binali Yıldırım yakın tarihteki bir Kastamonu ziyaret etmişti. Kendisinin Kastamonu’ya karşı güzel bir ilgisi olduğunu ve burada sevdiği ve saydığı dostları olduğunu biliyoruz. Hazirunun huzurunda senin poz vekilin; ‘Kastamonu’da sağlık sisteminin kötülüğünden dolayı 3 sıfırı kaybettik’ deyince sayın Binali Yıldırım hazirunun ortasında poz vekiline hitaben; ‘Senin bu düşüncene katılmıyorum. Çalışmadığından dolayı 3 sıfır olmadı’ demiştir. Yani o dahi poz vekilinin bir nevi teşkilatın emeğinin üzerine konduğunu ifade etmiştir. Ayrıntıya girmek istemiyorum ama bana açıklama yaptığım hiçbir konuyla ilgili nokta açıklamaları yaptırmayın. Çünkü biz yalanı bilmeyiz” şeklinde cevap verdi.

“SEN LAFI BANA SÖYLE”

Ayten Urganioğlu son olarak; “Haydi ben size göre açıklamalarımla amaçsız ve çamur siyaseti yapıyorum. Bir önceki açıklamamda poz vekiline hemşehrilerimiz arasında il ayrımcılığı yapma, herkese eşit ol dedim. O ne yaptı? Ankara’ya Bursa’ya gitti, ama 2 milyon Kastamonulu’nun olduğu İstanbul’a gitmeyerek yanlış yaptığını söyledim. Dün KASKON Genel Başkanı Mehmet Alver, Sivas’la bizi kıyaslayarak ve onların tüm temsilcilerinin geldiğini, bizimkilerin gelmediğini ve yoldan döndüğünü söyleyerek, ‘Bizimkilerin bir kısmı da yollardan geri döndü. Size de koskoca helal olsun’ diye sitemini basına taşıdı. Şimdi bunun neresi yalan, güneşin neresini balçıkla sıvadım! Genel başkanıma da bir şeyler söyledin. Sen lafı bana söyle. Genel başkanımı karıştırma. Şu an o kumpasın adli boyutu devam ediyor. Bitince atılan iftiranın gereken cevabını vereceğiz. Ben genel başkanınıza bir şey demiyorum. Kastamonu için çalışmayan poz vekilinize diyorum. Son olarak yine poz vekiline bir ablası olarak bir tavsiyede bulunayım. İnsanlık hassas bir süreçten geçiyor. Bu aralar sayfasından müzik paylaşmazsa iyi olur. Biz iyiniyetli ve samimi bir yol gösterici ve gerçekleri söyleme görevimizi yerine getirmeye devam edeceğiz” dedi. 

Bakmadan Geçme