UMKE Ekipleri Tatbikat Yaptı

Sağlık Bakanlığı, bünyesindeki Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), medikal kurtarma hizmetlerinin yanı sıra arama-kurtarma faaliyetlerini de yürütebilmek adına 'UMKE ATAK' ismiyle yeni bir yapılanma oluşturuldu.

Bu yeni yapılanmada Sağlık Bakanlığı’nın direktifleri doğrultusunda, bu alanda yetenekli personelin eğitilmesi hususunda bu çalışmaların organize edilmesi talimatı verildi.UMKE Ekipleri Tatbikat Yaptı

Bu kapsamda, Kastamonu AFAD (Afet ve Acil Durum) Müdürlüğü yerleşkesinde Depremde Arama Kurtarma Eğitimi ve Tatbikatı gerçekleştirildi.
Depremde Arama Kurtarma Eğitiminde, arama kurtarma yöntemleri, ekipman kullanımı, tahliye işlemleri, lojistik ve malzeme bilgisi, emniyet ve güvenlik, bina yıkılma durumları, enkaz riskleri ve kurtarma teknikleri gibi bir çok konu ele alındı. Bu eğitim sonucunda UMKE personeli deprem gibi büyük afetlerde daha etkin bir şekilde görev alıp afetlere karşı daha hazırlıklı ve tecrübeli olacaklar.UMKE Ekipleri Tatbikat Yaptı

Kastamonu, Çankırı ve Sinop illerinden olmak üzere toplam 21 UMKE personeli ile eğitim ve tatbikat başarıyla tamamlandı.

Bakmadan Geçme