Uluslararası Resim Çalıştayı Sergisi Açıldı

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Kastamonu'ya Gelişi, Şapka ve Kıyafet İnkılabı'nın 99'uncu yıl dönümü kutlama programları kapsamında Kastamonu'da düzenlenen Uluslararası Resim Çalıştay'ı Sergisi, Kurşunlu Han Hotel avlusunda gerçekleştirildi. 

Ressam ve Küratör Aynur Mahmudova Kaplan tarafından hayata geçirilen “Kastamonu’yu seviyorum, tanıyorum, resmediyorum” projesi kapsamında “Kastamonu Atatürk ve İstiklal Yolu Uluslararası Resim Çalıştayı”, Kastamonu Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü destekleri ile Kurşunlu Han Hotel sponsorluğunda gerçekleştirildi. Çalıştaya 7 ülkeden 18 sanatçı katılım sağladı. 

Ressamları eserlerinin yer aldığı sergi, Kurşunlu Han Hotel avlusunda; Vali Yardımcısı Aydın Ergün, Belediyesi Başkan Yardımcıları Burak Livan, Eda Büyükdemirci, Devrekani Belediye Başkanı Engin Altıkulaç, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Kerem Seven, Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erol Yıldır, ressamlar ve davetliler katılımı ile açıldı. 

'82 İl İçerisinde Bir İli Sanat Eserleri İle Tanıtma Fırsatı Bulduk'

Programda konuşma yapan Ressam ve Küratör Aynur Mahmudova Kaplan, son derece önemli bir günde Kastamonu’da böyle bir sergi açmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi. Kaplan konuşmasının devamında; “7 ülkeden ve ülkemizden 18 kişilik bir grupla 1 hafta boyunca Kastamonu’da idik. Kastamonu’yu seviyorum, tanıyorum, resmediyorum projemiz kapsamında Kastamonu’yu gezdik gördük. 2014 yılında başlattığımız bu proje 81 il içerisinde bir ili sanat eserleri ile tanıtma fırsatı bulduk. Günümüze kadar 15’incisini gerçekleştiriyoruz. Kastamonu, kültürü ile insanı ile tarihi ile doğası ile mimarisi ile çok özel bir şehir. Projemiz kapsamında 35 ülkeden yaklaşık 350 sanatçı Kastamonu’ya geldi, tanıdı, çizdi ve sevdi. Tanıtım açısından son derece güzel bir proje olduğunu düşünüyorum. Kurmuş olduğumuz resim atölyelerimiz halka açık oldu. Vatandaşlarımızı sanatçılarla buluşturduk. Bu çalıştayımızda 10 yaşında bir kızımız Zeynep Kulaksızoğlu tuvalini aldı geldi, bizimle birlikte resim yaptı. Eserlerini de burada sergiliyoruz. Kendisine de teşekkür ediyoruz. Çalıştayımıza destek veren herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Uluslararası Resim Çalıştayı Sergisi Açıldı

Kastamonu Atatürk ve İstiklal Yolu Uluslararası Resim Çalıştayı’na katılan sanatçılara teşekkür belgeleri, Vali Yardımcısı Aydın Ergün, Belediyesi Başkan Yardımcıları Burak Livan, Eda Büyükdemirci, Devrekani Belediye Başkanı Engin Altıkulaç, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Kerem Seven, Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erol Yıldır, Vakıflar Bölge Müdürlüğü Eski Müdürü Yavuz Yücebıyık, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Fahrettin Şenoğlu, Kurşunlu Han Hotel Sahibi Kemal Çiçek, Kuşunlu Han Hotel Genel Müdürü Cem Dilimel tarafından takdim edildi. 

Programda İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Eski Müdürü Ziver Kaplan tarafından yeni müdür Mehmet Kerem Seven’e de teşekkür belgesi verildi. Ziver Kaplan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Kerem Seven’e çalışmalarında başarılar diledi. Katılımcıların sergiyi gezmelerinin ardından program sona erdi. 
 

Bakmadan Geçme