Ufuk Tidim yazdı, Tosya Pirinci kitap oldu

Tosya Çeltik Tarihi ve Türkiye'nin İlk Çeltik Fabrikası (Tosya Çeltik Fabrikası Türk Anonim Şirketi) adlı kitap Cinius Yayınları'ndan çıktı.

Ufuk Tidim'in Tosya Çeltik Tarihi ve Türkiye'nin İlk Çeltik Fabrikası (Tosya Çeltik Fabrikası Türk Anonim Şirketi) adlı kitabı yayımlandı.

Kastamonu ve Tosya tarihi yerel araştırma sahasında çalışmalar yapan Tidim'in kitabı üç bölümden oluşuyor. Tarihi Süreç İçerisinde Tosya'da Çeltik Tarımı, Tosya Çeltik Fabrikası'nın Kurulması, Meşhur Tosya Pirinci ve Pilavının Tosya Kültürüne Yansıması başlıklı üç bölümde toplanan eser, Cinius Yayınları'ndan çıktı.

KİTAP HAKKINDA YAZAR TİDİM'İN İFADELERİ

Ufuk Tidim, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: "Tosya Tarihi için önemli gördüğüm bir konuyu yazmaya karar verdiğimde elimde sadece bir gazetenin 'Tosya Pirinci' ile ilgili bir haberi vardı. Bugün ise bu çalışma kitap halini aldı. Bu eserin ortaya koyduğu en önemli bilgi ise Türkiye'de ilk çeltik fabrikasının nasıl kurulduğu, Türkiye'de çeltik konusunda ilk ıslah hareketinin Tosya'da nasıl yapıldığı ve İtalyan Çeltik Uzmanının 1929 tarihinde çeltik eken yerler  arasından nasıl Tosya’yı en iyisi seçtiği gibi konulardır. Arzum bu eserin memlekette basılması idi. Kısmet böyleymiş. Eser elimize ulaştı. Memlekete hayırlı olsun."

Bakmadan Geçme