Türkiye'de uygulanan tek Turizm Eylem Planı

Kastamonu Üniversitesi Mevlüt Beyribey Konukevi'nde dün Vali Yaşar Karadeniz başkanlığında Turizm Çalıştayı düzenlendi. Turizm Çalıştayı'na Vali Yaşar Karadeniz, Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet İshak, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tahir Zafer Karahasan, KUZKA Genel Sekreter Vekili Serkan Genç, KESOB Başkanı Dursun Ergin, KATSO Başkanı Oğuz Fındıkoğlu,...


Kastamonu Üniversitesi Mevlüt Beyribey Konukevi’nde dün Vali Yaşar Karadeniz başkanlığında Turizm Çalıştayı düzenlendi.

Turizm Çalıştayı’na Vali Yaşar Karadeniz, Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet İshak, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tahir Zafer Karahasan, KUZKA Genel Sekreter Vekili Serkan Genç, KESOB Başkanı Dursun Ergin, KATSO Başkanı Oğuz Fındıkoğlu, kurum amirleri ve STK temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet İshak; “Programımızda ilgili kurumlar sunumlarını gerçekleştireceklerdir. 1’inci ve 2’nci değerlendirme toplantısında neler konuşulduğu ve ne kadar mesafe alındığı bu sunumlarda yer alacaktır” dedi.

“TURİZMİ HER BOYUTUYLA ELE ALARAK İLERLEMEK DURUMUNDAYIZ”

Toplantının hayırlı olmasını dileyen Vali Yaşar Karadeniz; “KUZKA’nın koordinesinde 2 yıl önce başlatılan Turizm Çalıştayı ve bu çalıştaya bağlı olarak hazırlanan eylem planı ile ilgili bir uygulama sürecimiz var. Buradaki amacımız kurumların turizm ile ilgili çalışmalarında birbirleriyle koordineli olması, ortak hedefler belirlenerek bu hedeflere birlikte yürünmesi, böylece ortak akıl oluşturarak, ilimiz turizmdeki gelişimini daha hızlı bir şekilde sağlamaktır. Bu süreç içerisinde Türk Dünyası Kültür Başkentliği unvanı verildi ve bu da bu çalışmalara ilave bir katkı oldu. Bugün burada son 2 yıllık süreç içerisinde neleri yaptık, neleri yapamadık veya daha neler yapılabileceğimizin kritiğini oluşturmamız lazım. İşin mantığını anlayarak yürümemiz gerekiyor. Her yörenin kendi potansiyeli neyse, o potansiyeli üzerinden yürüme esasına dayalı olarak, bir çalışma prensibini belirledik. Ayrıca bir başka yere yapılan çalışmanın, başka bir yere yapılmaması da önemlidir. Kıstastır, ölçüdür. Bu iki önemli ölçüt kapsamında yapılması gereken işler nelerse, turizmi her boyutuyla ele alarak ilerlemek durumundayız” diye konuştu.

KASTAMONU’NUN İMAJI 15 HAZİRAN’DA NETLEŞECEK

KUZKA Planlama Programlama ve Araştırmalar Birim Başkanı Serkan Doğru, Eylem Planı hakkında bilgi vererek; “3 Ekim 2017 tarihinde oluşturulan Eylem Planımız kamuoyu ile paylaşılarak, yürürlüğe girdi. Eylem planımızı diğer eylem planlarından ayıran özelliğimiz, birçok şehirde hazırlanan eylem planlarının çoğu rafta kalan eylem planları olarak göze çarpıyor. Bizim Eylem Planımızın 63 eylem planı var. Eylemlerim arasında büyük ölçüde fark yok. Uygulanma sürecini çok önemsiyoruz. Türkiye’de uygulanan tek Turizm Eylem Planı, bizim eylem planımızdır. Sistematik çalışmalar değer görüyor. Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinliklerinin bize çok yükü oldu. İşlerimizin temposunun düşmesi noktasında etki yaptı. Fakat bununla birlikte Tanıtım Fonu’nda etkili bir tanıtım kampanyasının nasıl yürütüleceği konusunda güzel deneyimler elde ettik. Kastamonu kent imajının ölçülmesi için süreç başlatıldı. Uluslararası bir firma tarafından Kastamonu’nun imajı 16 ilde yapılacak anketlerle ölçülecek. 15 Haziran’da Kastamonu’nun imajının ne durumda olduğunu öğrenmiş olacağız” dedi.

Turizm Komisyonu Üyesi İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden Turist Rehberi Nagihan Yüce, rakamlar üzerinden 2015-2019 yılları arasında Kastamonu turizminde yaşanan gelişmeler hakkında sunum gerçekleştirdi. Akabinde ilgili kurumlar tarafından diğer sunumlar gerçekleştirildi.

Bakmadan Geçme