Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Eğitimleri Sürüyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2024-2025 eğitim öğretim yılında uygulanacak olan Türkiye Yüzyılı Maarif Modelinin eğitim felsefesi ve eğitimdeki yeniliklerin paylaşılması amacıyla Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Üstün Zekâlılar Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Mahmut Çitil tarafından özel eğitim öğretmenlere yönelik eğitim Şehit Şerife Bacı Öğretmenevinde gerçekleştirildi.

Programa Genel Müdür Yardımcısı Şemsettin Durmuş, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş katıldı. Programda konuşan Genel Müdür Yardımcısı Şemsettin Durmuş, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, ülkemizin ve çocuklarımızın yarınları düşünülerek hazırlandı. Milli manevi değerlerimizden, kadim köklerimizden yola çıkılarak geleceğe hazırlık yapıldı. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, hazırlanırken farklı ülkelerde uygulanan programlar incelendi. Beceri temelli program olarak hazırlanan Maarif Modelimiz bütüncül eğitim yaklaşımlarıyla beceriler ve değerler çerçevesinde yetkin ve erdemli insanın yetiştirilmesini amaçlamaktadır. Bu çerçevede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, “Öğrencilerin zihinsel, sosyal, duygusal, fiziksel ve ahlâkî bakımdan çok yönlü gelişimini desteklemek amacıyla hazırlanan Türkiye Yüzyılı Maarif Modelimizin ülkemize ve ilimize hayırlı olmasını ve bu eğitim öğretim yılının Kastamonu'muz için başarılarla dolu bir yıl olmasını temenni ediyorum. Hep birlikte çok güzel işleri başaracağımıza inanıyorum” dedi.

Bakmadan Geçme