• Haberler
  • Ekonomi
  • Türkiye TROY'u tercih ediyor. TROY Nedir, Nasıl Kullanılır?

Türkiye TROY'u tercih ediyor. TROY Nedir, Nasıl Kullanılır?

İsrail'e boykot kapsamında banka kartları ve kredi kartlarında da yeni bir dönemin fitili ateşlendi. Bu kapsamda Türkiye'nin Ödeme Yöntemi'ne (TROY) destek artıyor. Ülkedeki belediyeler, kamu kuruluşları ve vatandaşlar TROY kart başvurularını yapıyorlar. TROY Kart Nedir, TROY Kartım Var Mı, Nasıl TROY Kart Sahibi Olurum, TROY Kartımı Nerede Kullanabilirim, TROY Kart İnternet Alışverişinde Geçiyor Mu, TROY Kart Ücretli Mi, TROY Kart Yurt Dışında Geçerli Mi sorularının cevaplarını kastamonugundemgazetesi.com editörleri derledi.

Türkiye TROY'u tercih ediyor. TROY Nedir, Nasıl Kullanılır?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İsrail'e boykot kapsamında banka kartları ve kredi kartlarında da yeni bir dönemin fitili ateşlendi. Bu kapsamda Türkiye’nin Ödeme Yöntemi'ne (TROY) destek artıyor. Ülkedeki belediyeler, kamu kuruluşları ve vatandaşlar TROY kart başvurularını yapıyorlar. TROY Kart Nedir, TROY Kartım Var Mı, Nasıl TROY Kart Sahibi Olurum, TROY Kartımı Nerede Kullanabilirim, TROY Kart İnternet Alışverişinde Geçiyor Mu, TROY Kart Ücretli Mi, TROY Kart Yurt Dışında Geçerli Mi; sorularının cevaplarını kastamonugundemgazetesi.com editörleri derledi.

İsrail'e Boykot Sonrası TROY'a Rağbet

İsrail'e boykot kapsamında banka kartları ve kredi kartlarında da yeni bir dönemin fitili ateşlendi. Bu kapsamda Türkiye’nin Ödeme Yöntemi'ne (TROY) destek artıyor.

Türkiye’nin kendi ödeme sistemini oluşturan ilk yerli kart olan TROY, Bankalararası Kart Merkezi tarafından hayata geçirildi. Bir köşesinde TROY amblemi bulunan kartlar, diğer uluslararası ödeme sistemleriyle de çalışır ve hem yurt içinde hem de yurt dışında alışveriş imkanı sağlar.

İsrail'in Filistin'deki saldırılarına karşı boykot, vatandaşları bankacılıkta da yerli sisteme yöneltti. 

Belediyelerden ve Kamu Kuruluşları'ndan TROY'a Geçiş Kararı

Ülkedeki pekçok belediye ve kamu kuruluşu yerli marka olan TROY'a geçtikleri bilgisini paylaştı.

Son olarak Ordu Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Bursa İnegöl Belediyesi, Bursa Osmangaiz Belediyesi, Bursa Yenişehir Belediyesi, Malatya Battalgazi Belediyesi, Manisa Şehzadeler Belediyesi, İstanbul Ümraniye Belediyesi de TROY karta geçiş kararı aldıklarını ve aldıkları bu kararın örnek olması gerektiğini ifade ettiler.

TROY Kart Nedir?

Banka kartı, kredi kartı ve ön ödemeli kartların sağ alt köşesinde yer alan yerli bir ödeme yöntemidir.

TROY Kartım Var Mı?

Mevcut Kredi Kartı, Banka Kartı ve Ön Ödemeli kartlarınızın sağ al köşesinde “troy” logosu yer alıyorsa kartlarınız TROY karttır.

Nasıl TROY Kart Sahibi Olurum?

Kredi Kartı, Banka Kartı ve Ön Ödemeli kartları bankalardan veya elektronik para kuruluşlarından talep edebilirsiniz. TROY üyesi banka ve elektronik para kuruluşlarına linkten ulaşabilirsiniz.https://troyodeme.com/uyeler

TROY Kartımı Nerede Kullanabilirim?

TROY kartınızı yurtiçindeki tüm bankalara ait ATM ve POS cihazlarında kullanabilirsiniz.

TROY Kart İnternet Alışverişinde Geçiyor Mu?

Yurt içinde faliyet gösteren tüm internet sitelerinin TROY kart kabul etme yükümlülüğü bulunmaktadır. Yurt içinde faliyet gösteren alışveriş sitelerinin tamamında kullanabilirsiniz.

TROY Kart Ücretli Mi?

TROY kartlar, Banka veya Elektronik Para Kuruluşları aracılığıyla kart kullanıcılarına sunulmaktadır. Bu nedenle, kart ücreti olup olmayacağı yönündeki inisiyatif Banka veya Elektronik Para Kuruluşlarına aittir.

TROY Kart Yurt Dışında Geçerli Mi?

TROY kartın arka yüzünde yer alan uluslararası kart şemalarına ait logoların geçerli olduğu yerlerde kullanabilirsiniz.

Bakmadan Geçme