• Haberler
  • Eğitim
  • Türkçe Dil Becerileri Konulu Seminer Gerçekleştirildi

Türkçe Dil Becerileri Konulu Seminer Gerçekleştirildi

Türkçem Benim Ses Bayrağım Türkçe Dil Becerileri konulu seminer İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Şair-Yazar Sayın Bestami Yazgan'ın eğitimci olarak katıldığı seminere İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, Şube Müdürleri Vedat Terlemez, Mehmet Sait Aydın ve Türkçe öğretmenleri katıldı. 

Seminerde konuşan İl Müdürü Gümüş; “Bugün burada Türkçemizin zenginlikleri ve güzellikleri üzerine konuşmak için toplandık. Türk dili, yüzyıllar boyunca gelişen ve zenginleşen bir hazine, kültürel mirasımızın en önemli unsurlarından biridir. Türk edebiyatının büyük ustaları, dilimizin güzelliklerini en etkili şekilde kullanarak eserlerinde bu zenginliği gözler önüne sermişlerdir. Yunus Emre'nin sade ve derin şiirleri, Mevlana'nın hikmet dolu sözleri Türkçemizin ne kadar güçlü bir ifade aracı olduğunu kanıtlar niteliktedir. Türkçemizin ne kadar güçlü bir ifade aracı olduğunu kanıtlar niteliktedir. Unutmayalım ki, Türkçe bizim ortak paydamız, bizi bir arada tutan en güçlü bağdır. Bu bağı güçlendirmek ve yaşatmak, hepimizin sorumluluğundadır. Türkçemize sahip çıkarak, onun zenginliklerini keşfetmeye ve yaşatmaya devam edelim” dedi

Bakmadan Geçme