• Haberler
  • Genel
  • TÜRKAV'dan 'Manevi Değerlerimizi Tanıyalım' Gezisi

TÜRKAV'dan 'Manevi Değerlerimizi Tanıyalım' Gezisi

Kutlu Bilgi Derneği ve TÜRKAV Kastamonu Şubesi'nin birlikte düzenlediği Yaz Kur'an Kursu'nda öğrenciler için gezi ve piknik programı düzenlendi. Kursta eğitim gören öğrencilerle önce Kastamonu'nun manevî mimarlarından Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli'nin Türbesi ziyaret edildi.

Ziyarette Anadolu’nun dört manevi sacayağından biri olan ve Kastamonu için önemli bir değer olan Şeyh Şaban-ı Velî Hz. hakkında bilgi verildi. Öğrenciler Şeyh Şaban-ı Velî Hazretleri için Fatiha okuyarak, türbenin yanı başındaki Asa (zemzem) suyundan tattılar. 

Daha sonra Kastamonu’muzun bir diğer manevi değeri olan Mehmet Feyzi Efendi’nin kabri ziyaret edildi. Ziyarette öğrencilere Feyzi Efendi hakkında bilgilendirme yapılarak Mehmet Feyzi Efendi’nin dini ve milli değerleri Kastamonu halkına benimsetmeye çalışan bir öğretmen, gönüllü bir halk eğitimcisi, mahlûkata sevgi ile yönelen bir gönül ve ilim adamı olduğu vurgulandı. Daha sonra kurs öğrencileri tarafından Yasin-i Şerif okunarak dua edildi. Ayrıca öğrenciler son dönem alimlerinden Musa Özdağ’ın kabrini de ziyaret ederek dua ettiler. 

Çok sayıda öğrenci velisinin de iştirak ettiği programın sonrasında öğrencilere pide-ayran ve dondurma ikram edildi. Öğrenciler ve veliler yapılan faaliyetlerden çok memnun olduğunu belirttikleri gezi programında TÜRKAV ve Kutlu Bilgi Derneği yetkilileri, kökleriyle buluşan, değerleriyle tanışan nesiller yetiştirme gayretiyle çalışmalara devam edeceklerini belirttiler. 

Bakmadan Geçme