Türk Polis Teşkilatı 180 Yaşında

Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü tarafından, Türk Polis Teşkilatı'nın 180'nci Kuruluş Yıl dönümü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı Atatürk ve Şerife Bacı Anıtı önüne çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.

Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü tarafından, Türk Polis Teşkilatı’nın 180’nci Kuruluş Yıl dönümü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı Atatürk ve Şerife Bacı Anıtı önüne çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. 

Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk ve Şerife Bacı Anıtı önüne çelenk sunularak başlayan törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından İl Emniyet Müdürü Kayhan Ay, teşkilatın geçmişten bugüne üstlendiği hayati rolü vurgulayan bir konuşma yaptı.

Törende açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Emniyet Müdürü Kayhan Ay; “Kurulduğu 10 Nisan 1845 tarihinden bugüne kadar ülkemizde huzur ve düzenin bozulmaması ve bizlerin güvenli bir şekilde yaşamını sürdürebilmesi için gece gündüz fedakârca görev yapan, Türk Polis Teşkilatının 180. yılı kutlu olsun. Edinmiş olduğu bilgi, birikim ve deneyimle her geçen gün kendisini geliştiren ve yenileyen Teşkilatımız; dünyanın en modern teşkilatları arasında yer almıştır, almaya da devam edecektir” dedi. 

Türk Polis Teşkilatı 180 Yaşında

‘Kastamonu’nun Her Sokağında Mücadelemizi Sürdürüyoruz’

Suç odaklarıyla mücadelelerine devam ettiklerini belirten Emniyet Müdürü Kayhan Ay; “Asayişi tesis etmek, şehrimizin birlik ve beraberliğini korumak için gece gündüz, yaz kış demeden canla başla çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz. Kastamonu’nun her sokağında, her köşesinde suç odaklarıyla mücadelemizi sürdürüyoruz. Teşkilatımız ülkemizin bölünmez bütünlüğüne sonsuza dek sahip çıkacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle; mensubu olmaktan onur duyduğumuz Türk Polis Teşkilatımızın 180’inci kuruluş yıl dönümünü ve 10 Nisan Polis Günü'nü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatan savunması için can veren aziz şehitlerimize ve vefat eden teşkilat mensuplarımıza Allah'tan rahmet, kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Görevi başında bulunan ve emekli olmuş tüm meslektaşlarıma aileleri ile birlikte sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum” ifadelerine yer verdi.
Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenin ardından İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Ankara Yolu’ndan Kuzeykent’e kadar polis araçlarıyla konvoy düzenlendi.

Türk Polis Teşkilatı 180 Yaşında

Türk Polis Teşkilatı 180 Yaşında

Türk Polis Teşkilatı 180 Yaşında

Türk Polis Teşkilatı 180 Yaşında

Türk Polis Teşkilatı 180 Yaşında

Türk Polis Teşkilatı 180 Yaşında

Türk Polis Teşkilatı 180 Yaşında

Türk Polis Teşkilatı 180 Yaşında

 

Bakmadan Geçme